14.3.22

Άνοιξε η όρεξη των Τούρκων με την «επέμβαση» της Ρωσίας στην Ουκρανία και δριμύτεροι απειλούν ….

                                                        Η λήθη των ίδιων κακών, θρασύτητα γεννά.

Ένα άρθρο αλλιώτικο από τα άλλα του Αντώνη Αντωνά.


Την… δόξα των Τούρκων *αξιωματούχων,  ζήλεψε ο δοτός ηγέτης του ψευδοκράτους στην Κύπρο Τούρκος στην καταγωγή Ερσίν Τατάρ, Δον Κιχώτης, ο οποίος καθημερινά με τις πλάτες του εντολοδόχου του νεοσουλτάνου Ερντογάν, απειλεί, εκβιάζει και θέλει πλέον ολόκληρη την Κύπρο Τουρκική…!

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Τουρκοκύπριος «ηγέτης», Ερσίν Τατάρ. Μεταξύ άλλων ο Τατάρ ισχυρίζεται ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν κατείχαν ποτέ την Κύπρο κι ότι το νησί θα πρέπει να μεταβιβαστεί στο Οθωμανικό Κράτος ή τη διάδοχό του Τουρκία, καθώς η Κύπρος είναι εντελώς δική τους.

«Οι Ελληνοκύπριοι δεν κυβέρνησαν ποτέ τους Τουρκοκύπριους, αλλά οι πρόγονοί μας κυβέρνησαν την Κύπρο για περισσότερα από 300 χρόνια», τόνισε και πρόσθεσε πως «όλοι γνωρίζουμε πώς προσπάθησαν «ύπουλα» να μας πάρουν την Κύπρο από τα χέρια μας».

Π.χ. Ενδεικτικά. Νέες απειλές Τσελίκ: «Αυτό το παιχνίδι μπορεί να μετατραπεί σε ελληνική τραγωδία»

Σε βαριά προειδοποίηση κατά της Ελλάδας προέβη ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης τη ΤουρκίαςΟμέρ Τσελίκ.

«H Ελλάδα κυνηγάει ένα λάθος παιχνίδι. Προειδοποιούμε την Ελλάδα. Το παιχνίδι που παίζει μπορεί να μετατραπεί σε τραγωδία. Δεν θα επιτρέψουμε να παίζετε ελληνικό θέατρο μέσω της διπλωματίας. Θέτουν ενώπιόν μας μία νέα συνθήκη των Σεβρών», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ, χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια τη συμφωνία ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου ως «πειρατική».

«Η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου δεν αποτελεί μία τέτοια δομή, που να μπορεί να εκπροσωπεί τους Τουρκοκύπριους με οποιονδήποτε τρόπο. Επομένως, αυτή η συμφωνία είναι μια πειρατική συμφωνία. Δεν έχει καμία ισχύ», είπε, ενώ συνέχισε να προειδοποιεί Ελληνοκύπριους και Έλληνες ότι κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι θα δημιουργήσουν μια de facto κατάσταση χωρίς να έχουν πρώτα συμφωνήσει με την Τουρκία και την «ΤΔΒΚ».

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ επανάφερε για άλλη μια φορά το «επιχείρημα» ότι η Ελλάδα δεν θα φυλακίσει την Τουρκία στον κόλπο της Αττάλειας και ότι το Καστελόριζο δεν έχει κυριαρχικά δικαιώματα.

Η  Ελλάδα ενεργεί πιο πάνω κι από το μπόι της

Ο Ομέρ Τσελίκ συνέστησε μάλιστα σε Ελλάδα και Κύπρο να αφήσουν την εχθρική στάση κατά της Τουρκίας, αν θέλουν να επικρατήσει η σταθερότητα και να επέλθει η ευημερία στην ανατολική Μεσόγειο.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι η Ελλάδα προβαίνει σε ενέργειες που είναι πιο πάνω και από το μπόι της, ενώ για την Κύπρο είπε ότι δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Γαλλία για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της Μεγαλονήσου. Για εκείνους που δημιουργούν ντε φάκτο καταστάσεις και προσπαθούν να σφετεριστούν τα δικαιώματά μας και τα συμφέροντά μας, δεν έχουμε να δώσουμε ούτε μια σταγόνα νερού από τη Γαλάζια Πατρίδας», είπε χαρακτηριστικά.

«Όλες αυτές οι υποθέσεις επιβεβαιώνουν την ορθότητα των θέσεων μας σχετικά με τη υφαλοκρηπίδα και τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ.

Η Τουρκία πάντα δίπλα στην «τουρκική» μειονότητα της Δ. Θράκης.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία αναφέρθηκε επίσης και στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, χαρακτηρίζοντάς την «τουρκική» και κατηγορώντας την Ελλάδα ότι παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης, προειδοποίησε ότι «η τουρκική μειονότητα δεν είναι μόνη της».

Ίδετε επίσης:

Κορυφαίο αμερικανικό Ιστιτούτο προειδοποιεί: Έρχεται τουρκική εισβολή στην ελεύθερη Κύπρο... koukfamily.

Όταν μία τέτοια μελέτη δημοσιεύεται στο Gatestone, τότε η Ελλάδα και η Κύπρος θα πρέπει να ετοιμάζονται για πόλεμο. 

 

Η έγκριτη Uzay Bulut τεκμηριώνει μάλιστα με ιστορικά στοιχεία και λεπτομερή ανάλυση των τρεχουσών εξελίξεων την βεβαιότητα ότι η Τουρκική εισβολή στην ελεύθερη Κύπρο, είναι θέμα χρόνου. 


Προσθέτω και εγώ ο άσημος και αφελής, τα πιο κάτω αποσπασματικά: 

Συνεχίζουμε να «χαριεντιζόμαστε» με τους δόλιους γείτονες μας και να ξεχνούμε την θυμοσοφική λαϊκή παροιμία … Τούρκο φίλευε και κ@@ο, φύλαγε…. Επ΄ ευκαιρία ….Αλήθεια κ. Μητσοτάκη όταν συναντηθήκατε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν, αναφέρθηκε έστω και μια φορά η λέξη Κύπρος …; Αμφιβάλλω διότι και στις 64 άκαρπες διερευνητικές συνομιλίες  με τους Τούρκους, ούτε μια φορά δεν αναφέρθηκε, αυτός ο «μπελάς», που ανά τους αιώνες έρημος και μόνος αγωνίζεται για να παραμείνει ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ. Κύριε Αποστολίδη, και εσείς, που ηγείσθε των διερευνητικών συνομιλιών έχετε κάτι να δηλώσετε ή ισχύουν ακόμη τα γνωστά σας δόγματα .

Προσέξτε την διατύπωση της επίμαχης φράσης… IN 1974, A TURKISH FORCE «LANDED» ON THE ISLAND IN RESPONSE TO A COUP AGAINST PRESIDENT MAKARIOS INSPIRED BY THE ATHENS -THEN - RULING …. Δηλαδή μπορεί να το εκλάβει κάποιος, ότι αποβιβάσθηκαν και όχι εισέβαλαν, για να «βοηθήσουν» τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο …. Καμία σχέση όσον αφορά ερμηνεία του landed με το ορθό they invaded…

Δηλαδή, οι Τούρκοι landed (αποβιβάσθηκαν, ως εάν είχαν δικαίωμα) και επίσης ότι το Κυπριακό είναι θέμα διακοινοτικών συνομιλιών, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι  εσφαλμένες και άκρως επικίνδυνες για την πορεία του Κυπριακού προβλήματος που έπρεπε να θεωρείται εθνικό θέμα, διότι η Ελληνική Κύπρος δεν είναι ξένη χώρα (ως την αποκάλεσε τότε ο προδότης Μπονάνος .. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΚΎΠΡΟ ΧΤΥΠΟΥΝ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΣ.). Είναι η μικρή Ελλάδα κάπου εκεί μακράν μεν στο άκρο της Ελληνικής Μεσογείου , αλλά δε, είναι το προπύργιο του Ελληνισμού…..

Κύριε Αποστολίδη και οι λοιποί συνοδοιπόροι σας, καλό θα ήταν να κάνετε μια ανανέωση εθνικής μνήμης, περί βάρβαρης τουρκική εισβολής, και να ακούσετε τις νοερές φωνές των 6000 αδικοχαμένων Κυπρίων Ελλήνων και 1619 αγνοουμένων ( Κυπρίων και αδελφών Ελλαδιτών), των 20000 εγκλωβισμένων , τις κραυγές των 850 ομήρων γυναικών που βάναυσα κακοποιήθηκαν και να να δείτε επί ματοβαμμένου χάρτου την κατοχή του 37%., να δείτε τις 550 συλημένες και ερημωμένες εκκλησιές, να ακούσετε τον πόνο των 350000 προσφύγων και ταυτόχρονα να ξαναδιαβάσετε τα περί άρθρου 4 των εγγυήσεων Ζυρίχης Λονδίνου, το οποίο πουθενά δεν παραχωρεί το δικαίωμα στις εγγυήτριες χώρες να εισβάλλουν στα εδάφη της Κύπρου και να κατασφάζουν αμάχους και διορθώστε ότι οι βάρβαροι εισβολείς ότι ούτε … προσγειώθηκαν, ούτε προσθαλασσώθηκαν για να … «σώσουν» τον Μακάριο και αποκαταστήσουν την Συνταγματική τάξη … αλλά βίαια εισέβαλαν και γενοκτονία διέπραξαν…

ΠΕΡΙ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΖΥΡΙΧΗΣ – ΛΟΝΔΙΝΟΥ ...

http://koukfamily.blogspot.com › 4_16


Tις διεθνείς λέξεις  ILLEGAL INVASIOΝ, OCCUPATION, GENOCIDE, VIOLATION OF INTERNATIONAL LAW κλπ. μάλλον τις γνωρίζετε σαν διπλωμάτης καριέρας, αλλά σκοπίμως και επιμελώς τις αποφεύγετε, για να μην διαταραχθούν οι «καλές» σχέσεις μας με τους δόλιους γείτονες μας…;  64 κύκλοι διερευνητικών, μηδέν αποτέλεσμα. Και ανέχεσθε την Τουρκία, η οποία προβάλλει συνεχώς νέες παράλογες αξιώσεις, εν μέσω απειλών με την μέθοδο της  «σαλαμοποίησης» και εμείς υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της «μπαμπέσικης» Τουρκικής διπλωματίας .. και ο χρόνος μετρά υπέρ των βαρβάρων …

Επανερχόμενος στις νέες δριμύτερες απειλές του Ερντογανικού και Ταταρικού καθεστώτος  κατά της Ελληνικής Κύπρου, που κείται μακράν  θα κάνω μια παρένθεση, που αφορά και τις ανησυχίες ακόμη και των ίδιων γηγενών ειρηνόφιλων Κυπρίων Μουσουλμάνων, που ο Ερντογάν τους θεωρεί ξένο σώμα και με εντολές της εκάστοτε Τουρκικής κυβέρνησης και υπό την πίεση του στρατού κατοχής συρρικνώθηκαν από το 18% που ήταν προ του 1974 στο 8% σήμερα. Οι κουβαλητοί Τούρκοι έποικοι είναι πλειοψηφία πλέον και ποδηγετούν τους νόμιμους Μουσουλμάνους της Κύπρου…. Και διαδηλώνουν οι ειρηνόφιλοι τουρκόφωνοι Κύπριοι κατά του Τατάρ, κατά του Ερντογάν, κατά του στρατού κατοχής και υπέρ της Ειρήνης … αλλά στερνή τους γνώση να την είχαν πρώτα …. Κάλλιο αργά παρά ποτέ ….

Η πλειοψηφία της ειρηνόφιλης γηγενούς τουρκοκυπριακής κοινότητας (πλήν των Γκρίζων Λύκων, των εξτρεμιστών της ΤΜΤ, του κατοχικού στρατού, των Τούρκων εποίκων και της συμμορίας του Ταταρικού καθεστώτος)  υποστηρίζει ότι η Τουρκία με την τακτική της, προσπαθεί να εκτοπίσει  την κοσμικότητα των Μουσουλμάνων Κυπρίων, αλλά και τους ιδιούς. Με συνθήματα όπως «Η Κύπρος είναι κοσμική και θα παραμείνει», «Δεν θέλουμε διορισμένο Τούρκο διαχειριστή»  «Ειρήνη και όχι πόλεμος» «Με αντίσταση θα κερδίσουμε» και πολλά άλλα, οι Τουρκοκύπριοι διαδηλώνουν  κατά του Τούρκου Προέδρου, του Τατάρ και του κατοχικού στρατού ….

Εν συνεχεία σε σχέση με τα πιο πάνω θα προσθέσω δύο ενδεικτικά συμβολικά  ποιήματα  ειρηνόφιλων Μουσουλμάνων ποιητών της Κύπρου, που εκπροσωπούν  την επιθυμία όλων των γηγενών συμπατριωτών τους, που και αυτοί υπό κατοχή βρίσκονται. Επίκαιρα για το σήμερα, που εμείς οι αφελείς «υποστηρίζουμε»  τους όποιους ένθεν και εκείθεν πρώην και νυν πολεμοκάπηλους, που χύνοντας αίμα αθώων αμάχων προσπαθούν λόγω οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων να καθυποτάξουν αδύναμους λαούς, όπως συνέβη στην Κύπρο το 1974 ….

Το πρώτο ανήκει στην Κυπρία μουσουλμάνα ποιήτρια Νεριμάν Τσιαχίτ και  είναι αφιερωμένο σε μια Ελληνοκύπρια (υπαρκτό πρόσωπο), αποτελώντας ουσιαστικά μια κραυγή αγωνίας από μια μάνα προς μια άλλη  μάνα της άλλης πλευράς, για τους άδικους σκοτωμούς και την οδύνη και στις δυο πλευρές. Το ποίημα τελειώνει ως εξής: «Μέχρι τώρα, εμείς οι μάνες, ήμασταν πάντα οι χαμένες. Για μια φορά, Κλεοπάτρα, ας κερδίσουν τα παιδιά μας»                                                                   Το δεύτερο ανήκει στον Μεχμέτ Γιασίν. ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ

ΝΕΡΙΜΑΝ ΤΣΙΑΧΙΤ: ΑΡΓΟΥΜΕ ΠΟΛΥ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ…

Φέρε μου μπαχαρικά για το μεσαρίτικο ψωμί μου, Κλεοπάτρα,/ φέρε μου κρασί απ’ τα αμπέλια της Λεμεσού/ κι έλα να σηκώσουμε τα ποτήρια μας/ για τη φιλία και την ειρήνη./ Φέρε μου μια χούφτα χώμα από τα νότια μέρη, Κλεοπάτρα/ κι έλα να φυτέψουμε λουλούδια της ειρήνης/ στις γλάστρες μας που χρόνια τώρα μένουν άδειες./ Αργούμε πολύ, πάρα πολύ, Κλεοπάτρα./ Κοίταξε! Κοίταξε τ’ αγόρια μας./ Και πάλι πιάσανε τα όπλα./ Άκου! Άκου το κλάμα μου, Κλεοπάτρα./ Τα παιδιά μας σκοτώνονται./ Ένας από τη μεριά σου, ένας από τη δική μου/ και τα χρόνια περνούν, το ένα μετά το άλλο,/ ο ένας φόνος μετά τον άλλο./ Έλα να σκεφτούμε, έστω μια φορά/ ποιος πραγματικά είναι χαμένος!/ Ας πάρουμε τη θέση των πολιτικών/ κι ας μιλήσουμε, χωρίς χρονοτριβή,/ εμείς οι μάνες, Κλεοπάτρα./ Έλα, Κλεοπάτρα, έλα μαζί μου να φυτέψουμε/ αμυγδαλιές στην Πράσινη Γραμμή/ και να μπολιάσουμε την ειρήνη στα κλαδιά τους/ για ν’ ανθίζουν κάθε άνοιξη./ Ας φουσκώσουμε τους αγέρηδες της φιλίας/ που θα σηκώνουν ψηλά τους χαρταετούς των παιδιών μας./ Δεν ξέρω αν γνωρίζεις το τραγούδι μας/ που λέει: «Στις ψηλές οροσειρές του Πενταδάκτυλου/ τ’ αγριόχορτα πνίγουν το καλαμπόκι»./ Ας το τραγουδήσουμε μαζί, Κλεοπάτρα,/ με σάζι και μπουζούκι./ Μέχρι τώρα, εμείς οι μάνες, ήμασταν πάντα οι χαμένες./ Για μια φορά, Κλεοπάτρα, ας κερδίσουν τα παιδιά μας.

ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ….του Γιασίν Μεχμέτ.

Σε κατεχόμενο Ελληνικό σπίτι μεταφέρθηκε η οικογένεια του Γιασίν και γράφει ..

Μήπως ήταν Στέλλα τ’ όνομά σου, θεία, που κατοικούσες στο σπίτι αυτό πριν από εμάς; Μήπως είχες παιδιά; Κι αυτή η φωτογραφία στον τοίχο είναι μήπως απ’ τη μέρα του γάμου σου, καλή μου θεία; Μήπως ήταν Στέλλα, τ’ όνομά σου; Εσένα που πριν από εμάς τα χέρια σου άπλωναν ρούχα στο μπαλκόνι; Είναι δικά σου τα αποτυπώματα στα κεραμικά του τοίχου; Κι αυτή η φωνή που ηχεί μες στα δωμάτια; Ω, θεία, καλή μου θεία. Είσαι η σπασμένη πόρτα από τον υποκόπανο του όπλου, το ρούχο που ντύνει τους ξένους, η κατσαρόλα που μαγειρεύει για τους άλλους. Δεν είσαι παρά μόνο μια ξεθωριασμένη φωτογραφία που δεν της απόμεινε ούτε μια θέση πια στο λεύκωμα. Ω! αν μπορούσα να σε δω μια μέρα, θα χαιρόμουνα τόσο πολύ, τόσο πολύ… Κρατώ τις φωτογραφίες σου, μικρό κορίτσι: Εδώ είναι τα γενέθλιά σου. Κάτω απ’ τη μανταρινιά η τούρτα με τρία κεριά. Εσύ μέσα στη θάλασσα με τον Ντόναλντ Ντακ. Εσύ χαιρετώντας μέσα απ’ τ’ αυτοκίνητο. Οι γονείς σου σου χαμογελούν. Και τώρα εσύ χαμογελάς σ’ εμένα. Θα σου επιστρέψω όλες τις φωτογραφίες, μικρό κορίτσι, αλλά κάποτε έρχονται στιγμές, που αυτό γίνεται βάρος στην ψυχή, ανησυχώ: Τι θα γίνει αν σε σκοτώσανε στον πόλεμο; Είμαι πολύ περίεργος να μάθω ποιος ήταν αυτός ο Ελληνοκύπριος που διάβαζε τούτο βιβλίο; Σταμάτησε στη σελίδα 48. Μήπως τον κάλεσαν για επιστράτευση εκείνη τη στιγμή; Κι αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον, ο τίτλος του βιβλίου: «Κανένας δεν γεννιέται στρατιώτης». Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου κάποιες αναμνήσεις, το παγωτό που φάγαμε μαζί, ίσως να σου έδεσα και την πληγή στο χέρι, να φόρεσα μια μέρα βροχερή το αδιάβροχό σου. Θα ήθελα να ξέρεις πως απορώ με τον εαυτό μου: πώς μπορώ να συνεχίσω να διαβάζω το ατέλειωτο βιβλίο σου, έτσι όπως κάνω τώρα! Μυρίζει αίμα γύρω μου αίμα. Δεν είμαι δολοφόνος. κάντε ειρήνη μαζί μου, ανθισμένες γλάστρες, κλινοσκεπάσματα, πολυθρόνες κι εσύ, φωτογραφία στο λεύκωμα. Δεν είμαι δολοφόνος. Τρέχει αίμα γύρω μου, αίμα. Μόνο να ήσουνα εδώ να έβλεπες: Δεν είμαι δολοφόνος.

 Η Νεριμάν Τσιαχίτ γεννήθηκε το 1937 στην Κερύνεια. Είναι γνωστή ακτιβίστρια και δημοσιογράφος.                                                                                               Ο Μεχμέτ Γιασίν γεννήθηκε το 1958 στη Νεάπολη, ένα μικτό τότε προάστιο της Λευκωσίας. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, ιστορία και λογοτεχνία και πλέον αναγκαστικά μετανάστευσε και ζει στην Αγγλία, όπου διδάσκει σε διάφορα πανεπιστήμια.

Και οι δύο βρίσκονται στη μαύρη λίστα του παράνομου Ταταρικού καθεστώτος, όπως και πολλοί άλλοι διανοούμενοι και διαπρεπείς ποιητές και συγγραφείς, που είναι ειρηνόφιλοι και τάσσονται κατά της Τουρκικής κατοχής της Κύπρου. Όλοι συνεχίζουν να έχουν φιλικές και οικογενειακές σχέσεις με τους συμπατριώτες τους Έλληνες Κυπρίους, αφού αρκετοί από αυτούς Ελληνικό *DNA έχουν στο αίμα τους (Λινοπάμπακοι), κάτι που θεωρείται θανάσιμο ασυγχώρητο αμάρτημα κατά τους Τούρκους δικτάτορες και το *Κοράνι όπου οι μουσουλμάνοι καλούνται να αποφεύγουν τις φιλικές σχέσεις με τους «άπιστους».

*Λινοπάμπακοι ή λινοβάμβακοι ήταν οι εξισλαμισμένοι Έλληνες  της Κύπρου. Τους ονόμαζαν έτσι οι χριστιανοί Έλληνες, γιατί σε παλαιότερους χαλεπούς καιρούς ήταν σαν το λιναβάμβακο ύφασμα, που από πάνω ήταν λινό και από κάτω βαμβάκι. Έτσι και οι πρώτοι κρπυπτοχριστιανοί της Κύπρου, ήταν στα φανερά μουσουλμάνοι και στα κρυφά χριστιανοί, γι’ αυτό ο σοφός λαός τους ονόμασε λινοβάμβακους!!!

*«Πολεμήστε εκείνους που δεν πιστεύουν στον Αλλάχ, ούτε στην Ημέρα της Κρίσεως, ούτε θεωρούν απαγορευμένο εκείνο, που έχει απαγορεύσει ο Αλλάχ και ο Αγγελιοφόρος του, ούτε παραδέχονται τη θρησκεία της Αλήθειας,  οι άνθρωποι  του Βιβλίου (της Βίβλου) Χριστιανοί και Εβραίοι  μέχρις ότου πληρώσουν το φόρο υποταγής, κι αισθάνονται καθυποταγμένοι» (9: 29).

5.51. Ω εσείς που πιστέψατε, μην κάνετε φίλους του Εβραίους και τους Χριστιανούς.

Ειρήνη λοιπόν. αλλά αν οι *ανόητοι Τούρκοι βάρβαροι, επιλέξουν τον δρόμο του πολέμου, όπως το κορυφαίο Αμερικανικό Ιστιτούτο προειδοποιεί: Έρχεται τουρκική εισβολή στην ελεύθερη Κύπρο..., Οι Τούρκοι ετοιμάζονται, για νέα γενοκτονία Ελλήνων,  η Τουρκία θα επιτεθεί στην ελεύθερη Κύπρο σύντομα. Το άρθρο – κόλαφος αναλύτριας τουρκικής καταγωγής, που προειδοποιεί ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να εισβάλει και να καταλάβει ολόκληρη την Κύπρο… 

«ΤΟΤΕ, ΕΛΑΤΕ, ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΑΝΙ ΤΟΧΕΙ ΚΑΝΕΙ, ΣΦΑΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΝΑ ΒΑΝΕΙ!»

*Ουδείς γαρ ούτω ανόητος εστί όστις πόλεμον προ ειρήνης αιρέεται· εν μεν γαρ τη οι παίδες τους πατέρας θάπτουσι, εν δε τω οι πατέρες τους παίδας),

Επιμέλεια του Αντώνη Αντωνά – Από Ελληνική Κύπρο.