26.3.22

Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-VIDEO



Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Θεσσαλονίκης, ( Λ.Ε.Κ. Θ.), τίμησε την Εθνικοθρησκευτική μας εορτή της 25ης Μαρτίου, με την συμμετοχή της στην παρέλαση, γιορτάζοντας παράλληλα και τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης, που απελευθέρωσε το έθνος μας από τον Τουρκικό ζυγό.

Η παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την Εθνική Παλιγγενεσία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς μετά από δύο χρόνια ματαίωσης λόγω κορωνοϊού σήμερα χιλιάδες πολίτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά αντιπροσωπευτικά μαθητικά, πολιτικά και στρατιωτικά τμήματα.

Δείτε το βίντεο από την παρέλαση της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Θεσσαλονίκης:


ΟΛΗ Η ΔΟΞΑ, ΟΛΗ Η ΧΑΡΗ

Όλη δόξα, όλη χάρη, άγια μέρα ξημερώνει
και τη μνήμη σου το Έθνος χαιρετά γονατιστό.
Και τα στήθη σου όλο φλόγα με τον ήλιο σου πυρώνεις,
που χρυσός με περηφάνια περπατεί στον ουρανό.
Στην Αγία Λαύρα πρώτα τις χρυσές ακτίνες χύνει,
που λεβέντες πρώτ' ανάψαν του πολέμου τη φωτιά.
Τη γαλάζια μας Σημαία με τη χάρη του λαμπρύνει
και του θείου Ιεράρχη χαιρετάει τη σκιά.

Σαν σήμερα έγιναν δυο θαύματα και εμείς τα τιμήσαμε!
Το ένα πρόκειται για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, όταν ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, παρέδωσε στην Παναγία μας τον κρίνο, δίνοντας της το χαρμόσυνο νέο πως θα γεννήσει τον Ιησού Χριστό. και το δεύτερο, αφορά την Εθνική Επέτειο του 1821, όταν ο απανταχού Ελληνισμός, με σύνθημα και όρκο, το "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ", ή το « Νίκη ή Θάνατος ». ξεκίνησε την επανάσταση ενάντια στους Τούρκους διψώντας για Ελευθερία!.


Συγχαίρουμε όλους τους οργανωτές και τους κομμάντος που ήταν παραπάνω από άψογοι στην παρέλαση, τους εθελοντές κομμάντος με τις στολές της πολιτικής προστασίας, και όλους τους Θεσσαλονικείς που μας παρακολούθησαν, μας χάρηκαν και μας χειροκρότησαν θερμά.
Ευχόμαστε σε όλους το Έρρωσθε, ευδαιμονείτε και αισιοδοξείτε άπαντες εν παντί !