6.3.22

Bρέθηκε μεγάλο μέρος των λύτρων που είχαν πάρει οι απαγωγείς του Κυπαρίσση: «Ηταν αδίστακτοι» λέει η μητέρα του επιχειρηματία


 

Συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι τρεις συλληφθέντες για την απαγωγή του επιχειρηματία που διήρκεσε 66 ημέρες. Οι δύο άνδρες και η μία γυναίκα, ελληνικής καταγωγής, κατηγορούνται για την απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν εντοπίσει μεγάλο μέρος των λύτρων.

Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει η επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η υπόθεση αναζήτησης των υπόλοιπων δραστών είναι σε εξέλιξη. Να σημειωθεί ότι ήταν σεσημασμένοι οι δύο εκ των τριών συλληφθέντων για την υπόθεση.

Οι απαγωγείς φέρονται να έλαβαν τα λύτρα δύο ημέρες πριν την απελευθέρωση του Γιώργου Κυπαρίσση. Η παράδοση των 800.000 ευρώ έγινε από τη μητέρα, την αδερφή και το γαμπρό του, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο και υπάκουγαν στις εντολές των απαγωγέων για τη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουν. «Ήταν το πιο κρίσιμο φοβόμασταν μήπως τον σκότωσαν» σημείωσε σε δηλώσεις της η μητέρα του επιχειρηματία.

Η απαγωγή σημειώθηκε στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη και ο Γιώργος Κυπαρίσσης έζησε στιγμές εφιαλτικές. Οι δράστες του είχαν κλειστά τα μάτια για να μην βλέπει, τον είχαν την περισσότερη ώρα στο πάτωμα και τον απειλούσαν κάθε φορά που οι στενοί συγγενείς του, δεν ήταν σε θέση να ικανοποιήσουν τις οικονομικές τους απαιτήσεις.

Οι διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς για τα λύτρα βρίσκονταν σε εξέλιξη από την πρώτη στιγμή. Αρχικά ζητούσαν 2.000.000 ευρώ και από τα τέλη Ιανουαρίου επειδή η οικογένεια αδυνατούσε να συγκεντρώσει το ποσό, έπεσαν στο 1.500.000. Αργότερα στα μέσα Φεβρουαρίου, κατέβηκαν στο 1.000.000 ευρώ και τελικά η συμφωνία όπως λένε τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας του επιχειρηματία έκλεισε πριν από λίγες μέρες, για ένα ποσό κοντά στα 800.000 ευρώ.

«Φοβήθηκα, μίλησα με τους κακοποιούς ήταν αδίστακτοι. Είχα βάλει την κόρη μου να μιλάει, δεν άντεχα εγώ. Εγώ, η κόρη μου και ο γαμπρός μου παραδώσαμε τα χρήματα. Μας πήγαν σε πολλά σημεία. Παραδώσαμε τα χρήματα και ύστερα από δύο μέρες τον απελευθέρωσαν. Φοβόμασταν μήπως ήταν νεκρός. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά, ευχαριστούμε τον Θεό που μας βοήθησε, όλα καλά, δεν έπαθε τίποτα στα χέρια τους, τον βλέπω καλά. Ήμασταν όλοι μαζί όταν γύρισε σπίτι. Οι απαγωγείς ήταν 7 μίλησα με 2. Οι απαγωγείς ήταν διαβασμένοι, δεν ήταν αγράμματοι και μιλούσαν τέλεια τα ελληνικά», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Όλγα, μητέρα του Γιώργου Κυπαρίσση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Newsit

https://hellasjournal.com/