15.2.22

Γιώργος Τσίπρας: «Η άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός» – Σφοδρή αντίδραση της ΝΔ (Video)

Ευτυχώς που με τέτοιες κοτσάνες, καταλαβαίνει ο λαός ποιους ΔΕΝ 
πρέπει να ψηφίσει στις εκλογές.
Juan

Αίσθηση και έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της ΝΔ έχει προκαλέσει δήλωση του βουλευτή και αναπληρωτή τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Εθνικής Άμυνας, Γιώργου Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου για την προμήθεια έξι ακόμα Rafale, τριών φρεγατών Belh@rra και 44 τορπιλών υποβρυχίων Sea Hake Mod 4 τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός»!!!

«Η άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός. Η Ελλάδα είναι υποβαθμισμένη στη διεθνή διπλωματία. Μία χώρα, μία κυβέρνηση και μία πολιτική, η οποία είναι δεδομένη, είναι ήσυχη, είναι αυτοπεριορισμένη, τότε είναι καταδικασμένη να υποβιβάζεται διαρκώς στις διεθνείς σχέσεις. Και αυτό δεν θα αλλάξει και δεν μπορεί να αλλάξει με την αγορά κανενός οπλικού συστήματος», ήταν η ακριβής δήλωση του Γιώργου Τσίπρα.

Έντονη αντίδραση από την Πειραιώς

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του αναπληρωτή τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ.

«Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων ο Γιώργος Τσίπρας μας ενημέρωσε ότι “η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός”. Υπενθύμισε έτσι για άλλη μια φορά το αμυντικό δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, όταν άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μας καλούσαν να το ρισκάρουμε με την Τουρκία. Δεν πρόκειται για φραστικά ολισθήματα, αλλά για πολιτική στάση, με βάση την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει αμυντικές συμφωνίες, όπως αυτές με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, που ενισχύουν την αποτρεπτική μας ικανότητα και θωρακίζουν τη χώρα», σχολίασε αρχικά η Πειραιώς και καταλήγει:

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναβαθμίζει την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας, ενισχύοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις και εκσυγχρονίζοντας τους αμυντικούς εξοπλισμούς. Προστατεύοντας τα σύνορά της η Ελλάδα εφαρμόζει μια σύγχρονη και πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική, ανακτώντας τη διεθνή της θέση ως παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

https://www.topontiki.gr/

________

Αναρτήθηκε στην Efenpress, από τον Μιχάλη Τσολάκη