7.2.22

Πακιστανικό Δίκτυο Urdu: «Η Ελλάδα σκοπεύει να ανοίξει νομίμως τις εργασιακές βίζες μετανάστευσης για τους Πακιστανούς». Θα μας αντικαταστήσουν νόμιμα δηλαδή...

 

Ο Έλληνας Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης,  πάει στο Πακιστάν στις 7 Φεβρουαρίου, ενώ οι Πακιστανοί κάνουν επίδειξη δύναμης στο κέντρο της Αθήνας δημιουργώντας πρόβλημα στις σχέσεις μας με τη φίλη Ινδία.


Οι Πακιστανοί είναι περιχαρείς, καθώς είναι ο πρώτος υπουργός από την Ελλάδα που επισκέπτεται το Πακιστάν τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα σύμφωνα με το πακιστανικό δίκτυο η κυβέρνηση του Πακιστάν αναμένεται να προτείνει ένα σχέδιο για το άνοιγμα εργασιακής βίζας μετανάστευσης για Πακιστανούς νόμιμα στην Ελλάδα, αλλά και το ζήτημα επανένωσης οικογενειών...

Αντί να πιέζει η Ελλάδα για να δεχθεί πίσω τους υπηκόους του, το Πακιστάν έχει ατζέντα με απαιτήσεις. Θα ζητήσει στις 7/2 απο τον Μηταράκη, διευκόλυνση στην οικογενειακή επανένωση με έκδοση οικογενειακής βίζας και άνοιγμα των θεωρήσεων εργασίας !!!

Αντί να…μαζέψει τους Πακιστανούς που κάνουν… πάρτι στη χώρα μας, να επανεξετάσει τις κάθε είδους άδειες παραμονής που δίνονται δεξιά κι αριστερά, και να κατανοήσει επιτέλους την αγωνία των Ελλήνων πολιτών που βλέπουν τις πόλεις τους να μετατρέπονται σε γκέτο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης οργανώνει την ερχόμενη εβδομάδα ταξίδι στο Πακιστάν, για το οποίο μάλιστα κάνουν ήδη «κωλοτούμπες» από τη χαρά τους οι Πακιστανοί. 

Δείτε τι γράφει το δίκτυο Urdu:

«Στη διμερή αυτή συνάντηση, οι προσκεκλημένοι θα συζητήσουν με τον Υπουργό της Κυβέρνησης του Πακιστάν για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για την αποτροπή της παράνομης εισόδου και μετανάστευσης Πακιστανών στην Ελλάδα. Η πακιστανική κυβέρνηση αναμένεται να προσφέρει ένα σχέδιο για το άνοιγμα εργασιακών βίζας μετανάστευσης για Πακιστανούς νόμιμα στην Ελλάδα.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί εδώ ότι οι Πακιστανοί που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όπως η απόκτηση οικογενειακής βίζας και η επαλήθευση του Πακιστανικού πιστοποιητικού γέννησης από την Ελληνική Πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ. Αυτό είναι ένα επείγον ζήτημα μεταξύ των δύο χωρών σε βάση προτεραιότητας.

Εξαιτίας αυτού του προβλήματος, χιλιάδες Πακιστανοί που ζουν εδώ και καιρό στην Ελλάδα και οι οικογένειές τους στο Πακιστάν ανησυχούν πολύ.
Ο πρεσβευτής του Πακιστάν στην Ελλάδα Muhammad Nadeem Khan, του οποίου οι άοκνες προσπάθειες κατέστησαν δυνατή την επίσκεψη, λέει ότι μετά από πολλά χρόνια κανένας κοινοβουλευτικός υπουργός από την Ελλάδα δεν έχει επισκεφθεί το Πακιστάν, επομένως η επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού δεν είναι απλά και μόνο ευπρόσδεκτη και για τις δύο χώρες. Η επίσκεψη θα ενισχύσει περαιτέρω τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και θα δώσει επίσης την ευκαιρία στις δύο χώρες να έρθουν πιο κοντά η μία στην άλλη.»

----------------------------------------------------------


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


https://ellinikiafipnisis.blogspot.com/