19.2.22

Νέο sofagate: Ο ΥΠΕΞ της Ουγκάντα αγνόησε την Φον ντερ Λάιεν – Ο Μακρόν έσωσε την κατάσταση [video]

File Photo Το στιγμιότυπο όπου ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγκάντα προσπερνάει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν Screenshot via twiiter video Viktor Daněk @ViktorDanek_
(αφού δεν τη...δάγκωσε, πάλι καλά!!! ("εθιμικό δίκαιο"! Ο πρώην Πρόεδρος της Ουγκάντα, Ιντί Αμίν Νταντά, την Υπουργό του την είχε για...breakfast !)
Juan
 

Ένα περιστατικό ανάλογο του sofagate, που έλαβε χώρα στην Τουρκία, σημειώθηκε στις Βρυξέλλες, σε βάρος της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, παρουσία του Σαρλ Μισέλ και του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Όμως ο υπουργός Εξωτερικών αγνόησε την πρόεδρο της Κομισιόν, κατευθύνθηκε αμέσως στον Σαρλ Μισέλ που βρισκόταν δίπλα της και τον χαιρέτησε, χωρίς εκείνος να διαμαρτυρηθεί ή να αντιδράσει. Στη συνέχεια ο ΥΠΕΞ Jeje Odongo, χαιρέτησε εγκάρδια τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν που στεκόταν πιο πέρα.

Έκπληκτη η Φον ντερ Λάιεν παρακολουθούσε τη σκηνή. Ο Εμανουέλ Μακρόν παρενέβη… πυροσβεστικά δείχνοντας με τρόπο στον υπουργό Εξωτερικών της Ουγκάντα την επικεφαλής της Κομισιόν.