4.2.22

Καλή αρχή! Η ΕΑΒ παρέδωσε το μεγαλύτερο εργοσύνολο της ατράκτου του F-16

 

Οι αναβαθμίσεις F-16V της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (HAF), θα επιφέρουν σημαντική αύξηση της ικανότητας του στόλου πολεμικών αεροσκαφών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας

Ησυνεργασία της Lockheed Martin με την Ελλάδα, εκτείνεται σε περισσότερα από 70 χρόνια.

 Η Lockheed Martin έχει συνεργαστεί με την Ελλάδα σε πολυάριθμα στρατιωτικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων των F-16, C-130 και P-3, και παραμένει προσηλωμένη στην επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας.


Μαζί με την ελληνική βιομηχανία, η Lockheed Martin συνεχίζει να παρέχει προηγμένες, οικονομικά αποδοτικές λύσεις για τη διασφάλιση της ελληνικής εθνικής ασφάλειας. Το μαχητικό αποδεδειγμένο F-16 παίζει ζωτικό ρόλο στη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας και στην υπεράσπιση του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου, από μη εξουσιοδοτημένες εισβολές. Εισαγάγεται στο  F-16V , η πιο προηγμένη, η πιο ικανή διαμόρφωση F-16 που είναι διαθέσιμη σήμερα.

Οι αναβαθμίσεις F-16V της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (HAF), θα επιφέρουν σημαντική αύξηση της ικανότητας του στόλου πολεμικών αεροσκαφών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας σε ένα κλάσμα του κόστους προμήθειας νέων αεροσκαφών, επιτρέποντας στην Π.Α να βρίσκεται μπροστά από τις αναδυόμενες απειλές. Τα Ελληνικά F-16V θα είναι τα πιο προηγμένα F-16 στην Ευρώπη.

Αποδεδειγμένες συνεργασίες

Η Ελληνική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (ΕΑΒ) εκτελεί αυτήν την περίοδο εργασίες στην Ελλάδα για τα προγράμματα F-16, C-130J, LM-100J και P-3B. Η ελληνική βιομηχανία παράγει τμήματα της ατράκτου C-130J, της ατράκτου και της εισαγωγής F-16 και η Lockheed Martin, έχει συνεργαστεί με την ΕΑΒ στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης αεροσκαφών θαλάσσιας περιπολίας P-3B του Ελληνικού Ναυτικού. Η αναβάθμιση F-16V για την Πολεμική μας Αεροπορία θα πραγματοποιηθεί στην ΕΑΒ, φέρνοντας πολύτιμες θέσεις εργασίας και επενδύσεις στην Ελλάδα.

Κομμάτι της ατράκτου του F-16 παρέδωσε η ΕΑΒ στη Lockheed Martin

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) ανακοίνωσε ότι το πρώτο εργοσύνολο του πίσω μέρους της ατράκτου (aft fuselage) του αεροσκάφους F-16, παραδόθηκε σήμερα στην Lockheed Martin, στο πλαίσιο του προγράμματος συμπαραγωγής F-16.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το εργοσύνολο αυτό κατασκευάζεται από την ΕΑΒ, που είναι μοναδικός υποκατασκευαστής και τροφοδοτεί ολόκληρη την τελική γραμμή παραγωγής του αεροσκάφους στις εγκαταστάσεις της Lockheed στο Greenville, στη Νότια Καρολίνα των HΠΑ.

Η ΕΑΒ τονίζει, ότι το συγκεκριμένο εργοσύνολο συνιστά το μεγαλύτερο εργοσύνολο της ατράκτου του μαχητικού αεροσκάφους, αλλά και ένα από τα πλέον πολύπλοκα της δομής του, σε ότι αφορά τις τάσεις που δέχεται. Και αυτό διότι φιλοξενεί το κύριο μέρος του κινητήρα, αλλά και το σύστημα αεροδυναμικής πέδησης.

Από την πλευρά της, η Lockheed Martin, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έδωσε τα συγχαρητήριά της στην ΕΑΒ για την ανοδική πορεία του προγράμματος σε σχέση με τις παραδόσεις. Eυχαρίστησε δε, ιδιαίτερα το προσωπικό, για τη συνεργασία, τον επαγγελματισμό και την αφοσίωσή του στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος, τηρώντας απόλυτα τα ιδιαίτερα στενά χρονοδιαγράμματα.

Η ΕΑΒ χαρακτηρίζει την υλοποίηση «σημαντικό επίτευγμα στην προσπάθεια για την επιτυχημένη εξέλιξη του προγράμματος». Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της εταιρείας, θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού αποτελεσματικά, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, καταλήγει η ανακοίνωση.