4.2.22

«Η βενζίνη ακριβαίνει κα φτάνει σε πολύ μεγάλα ύψη, και αυτό αφορά και τους φτωχούς και τους πλούσιους» «Η βενζίνη ακριβαίνει κα φτάνει σε πολύ μεγάλα ύψη, και αυτό αφορά και τους φτωχούς και τους πλούσιους», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και μ’ εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια.

Για την άρνηση του οικονομικού επιτελείου να προχωρήσει σε μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίζει μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για το κύμα της ακρίβειας, το οποίο – όπως είπε – «μπορεί να είναι προσωρινό, αλλά θα κρατήσει πάρα πολύ από ότι φαίνεται». «Νομίζω ότι τα υπουργικά κλιμάκια της κυβέρνησης, έχουν υποχρέωση το ζήτημα αυτό να το αντιμετωπίσουν και πιστεύω ότι θα το αντιμετωπίσουν.

Και από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και από τις συζητήσεις στη Βουλή, το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγω είναι ότι από τις πολύ μεγάλες πρόνοιες της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας», υπογράμμισε.

Για τις πολιτικές εξελίξεις, εκτίμησε ότι «από την τελευταία συζήτηση στη Βουλή, όλοι λένε ότι έχουμε μπει σε μια προεκλογική περίοδο, η οποία όμως κατά τη δήλωση του πρωθυπουργού, δυστυχώς θα διαρκέσει  πάρα πολύ. Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά συνεχώς εκλογές και δημιουργείται ένα κλίμα πόλωσης με ευθύνη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πορεία για τις εκλογές θα είναι μακρά, αλλά και δύσκολη». «Δεν το ξέρω, ούτε μπορώ να προφητεύσω εάν θα γίνουν πρόωρες εκλογές. Μένω στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει στα χέρια του και στο μυαλό του το ακριβές χρονικό σημείο που θα κάνει τις εκλογές», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα σενάρια και τα δημοσιεύματα περί δημιουργίας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή με πρωθυπουργό τεχνοκράτη, ο κ. Τζαβάρας επισήμανε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στους τεχνοκράτες. «Γίνεται μια σύγχυση, η οποία δυστυχώς αποκτά οπαδούς και στο χώρο της πολιτικής. Κάποιοι νομίζουν ότι επειδή είναι κάποιος πολιτικός επιστήμονας, ή καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης, ή οικονομολόγος, μπορεί να ασκήσει πολιτική καλύτερα από εκείνον που ο λαός εκλέγει να ασχοληθεί με την διαδικασία. Η πολιτική δεν είναι επιστήμη, από τότε που οι άνθρωποι στην επινόησαν ως αναγκαία μέθοδο διοίκησης και διαχείρισης των υποθέσεων της πόλης, είναι Τέχνη», εξήγησε.

Για τη συγγνώμη του πρωθυπουργού προς τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν κατά την πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίδα», ο βουλευτής της ΝΔ, παραδέχθηκε ότι «φυσικά και δεν αρκεί μια συγγνώμη για να δώσει άφεση στην πολιτική ευθύνη, αλλά και η πολιτική ευθύνη κάτι πρέπει να γνωρίζει από συγγνώμη. Τα πράγματα δεν είναι “μαύρο ή άσπρο”».

https://www.ertnews.gr/