4.2.22

Δολοφονία Άλκη: Βρέθηκε και δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος στον τόπο του εγκλήματος


 

Ραγδαίες εξελίξεις φέρνει η επισταμένη έρευνα της αστυνομίας για τον εντοπισμό και των υπολοίπων εμπλεκόμενων στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη μετά τη σύλληψη του 23χρονου σεσημασμένου χούλιγκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ οι αστυνομικοί εντόπισαν το πρωί της Παρασκευής και δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης στην περιοχή Χαριλάου.

Παράλληλα η τελευταία εικόνα που έχει σχηματιστεί είναι ότι το φονικό κονβόι ξεκίνησε από τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στον οποίο εντοπίστηκαν πολεμοφόδια κατά την έφοδο της ΕΛΑΣ τα προηγούμενα 24ωρα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες εκεί άφησε ο 23χρονος το κινητό του τηλέφωνο το οποίο πιθανότατα επέστρεψε να πάρει μετά τη δολοφονική επίθεση με θύμα τον 19χρονο Άλκη μαζί με άλλα 3-4 άτομα. Σημειώνεται, δε, ότι ο 23χρονος χούλιγκαν δεν συνελήφθη στον συγκεκριμένο σύνδεσμο αλλά ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στο Πανόραμα.

Δολοφονία Άλκη: Στις έρευνες και η ΕΥΠ

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, στο μαχαίρι που βρέθηκε στο σημείο υπάρχουν αποτυπώματα DNA του 23χρονου συλληφθέντα, αλλά βρέθηκε και αίμα του Άλκη.

Επιπλέον, στο μαχαίρι "karambit" υπάρχουν και άλλα αποτυπώματα, τα οποία η αστυνομία θεωρεί ότι θα «δείξουν» ολόκληρη τη συμμορία, που ευθύνεται για τον θάνατο του 19χρονου.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το OPEN, στις έρευνες μπαίνει πλέον και η ΕΥΠ, ενώ θεωρείται θέμα χρόνου το να συλληφθούν και οι άλλοι δράστες, από τη στιγμή μάλιστα που έχουν ταυτοποιηθεί.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ το κινητό του 23χρονου

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει το κινητό τηλέφωνο του 23χρονου, που μπορεί να «ξεκλειδώσει» τις έρευνες, όπως και βίντεο από κάμερες ασφαλείας. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι την ώρα που έγινε το αιματηρό περιστατικό κυκλοφορούσαν ελάχιστα αυτοκίνητα στους δρόμους της περιοχής, γεγονός που διευκόλυνε την έρευνα για τον εντοπισμό καρέ από βίντεο που έχουν καταγράψει τα δύο οχήματα των δραστών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν τα κλειδιά κεντρικού συνδέσμου του ΠΑΟΚ στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για τον σύνδεσμο στον οποίο έκαναν έρευνα οι αστυνομικοί στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία θα εξετάσει τυχόν σύνδεση της «ομάδας» του 23χρονου με τα επεισόδια του περασμένου Σεπτεμβρίου από ακροδεξιές ομάδες στο Επαγγελματικό Λύκειο της Σταυρούπολης. Και αυτό διότι στον σύνδεσμο, στον οποίο φέρεται να ήταν μέλος ο 23χρονος, είχαν σημειωθεί τότε επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ. Αιτία ήταν το θέμα με το ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη.

Συγκεκριμένα είχε λάβει χώρα συμπλοκή ανάμεσα σε οπαδούς του δικεφάλου που φέρονταν να συμμετείχαν στις ακροδεξιές ομάδες που έδρασαν στο ΕΠΑΛ και οπαδούς του δικεφάλου που διαφωνούσαν με την επιλογή τους να «συμπαραταχθούν» με φασιστικές ενέργειες.

https://www.newsbomb.gr/