8.2.22

Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθος και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θήβας


 

Σε διακοπές κυκλοφορίας σε δύο σημεία σε Αττική και Βοιωτία προχώρησε η ΕΛΑΣ το πρωί της Τρίτης λόγω της κακοκαιρίας που χτυπάει αρκετές περιοχές της επικράτειας.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ:

  • Υπάρχει απάγορευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θήβας από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon στη Μάνδρα αρχικά στο ρεύμα προς Θήβα ενώ λίγο πριν τις 11 η απαγόρευση κυκλοφορίας επεκτάθηκε και στο ρεύμα προς Αθήνα.
  • Υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Κακοκαιρία: Χιονίζει από νωρίς στη Φθιώτιδα

Ο χιονιάς επισκέφθηκε και πάλι τη Φθιώτιδα από τα ξημερώματα της Τρίτης χωρίς μέχρι στιγμής η κακοκαιρία να έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στους δρόμους.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lamiareport.gr από τις 4:00 τα ξημερώματα της Τρίτης άρχισε να χιονίζει προς Δομοκό και προς Καρπενήσι, όπου κατά διαστήματα σημειώθηκαν και έντονες χιονοπτώσεις. Λίγο αργότερα άρχισε να χιονίζει και προς Μπράλο από το ύψος του Ελευθεροχωρίου και μετά.

Η Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Φθιώτιδας ήταν ετοιμοπόλεμη και άρχισε να ρίχνει αλάτι και να καθαρίζει το οδόστρωμα, όπου το είχε στρώσει, αφού σε ορισμένα σημεία η χιονόστρωση έφτασε τους 10 πόντους.

Μέχρι στιγμής η κυκλοφορία των οχημάτων και στους τρεις οδικούς άξονες διεξάγεται κανονικά χωρίς αλυσίδες.

Κακοκαιρία: Χιονίζει και στα ορεινά χωριά το νομού Φθιώτιδας

Φρέσκο χιόνι έπεσε από νωρίς το πρωί της Τρίτης και σε ημιορεινά και ορεινά χωριά του Δήμου Λαμιέων. Στην Παύλιανη, στην Καστανιά, στο Καπνοχώρι το έστρωσε ξανά, ενώ το χιόνι έφτασε το πρωί μέχρι την Υπάτη.

Τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαμιέων έχουν πιάσει δουλειά από νωρίς το πρωί για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

Από τα ξημερώματα επίσης ο χιονιάς επισκέφτηκε και τα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας που ντύθηκαν και πάλι στα λευκά με τον δήμο Μακρακώμης να είναι στους δρόμους με τα μηχανήματα για να κρατήσει ανοιχτό το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

https://www.newsbomb.gr/