25.2.22

Κυβέρνηση Βισύ στήνει ο Πούτιν στην Ουκρανία: Θέλει να συλλάβει 85 «εγκληματίες» και να ανατρέψει τον Ζελένσκι

 

Το σχέδιο του προέδρου Πούτιν είναι πλέον προφανές. Δεν το είχε κρύψει άλλωστε από την αρχή, αλλά ώρα με την ώρα γίνεται περισσότερο συγκεκριμένο.

Η Ρωσία θέλει την Ουκρανία είτε μια χώρα απόλυτο δορυφόρο είτε στην καλύτερη περίπτωση μια χώρα γονατισμένη και πλήρως ουδέτερη. Χωρίς οπλισμό, χωρίς σχέσεις με τη Δύση (ΝΑΤΟ και ΕΕ). Και γι αυτό, η Ρωσία είναι διατεθειμένη να ρισκάρει τα πάντα, θεωρώντας προφανώς ότι τα κέρδη της θα είναι πολλαπλά και πολυεπίπεδα.

Ο πρόεδρος Πούτιν, όπως αποδεικνύεται ξεκάθαρα πλέον είχε από την αρχή σχεδιάσει την εισβολή με κάθε λεπτομέρεια.

Ο στόχος είναι συγκεκριμένος, όπως προκύπτει και από τις ίδιες τις δηλώσεις της ρωσικής πλευράς:

  • Άμεση ανατροπή του Ζελένσκι και εγκαθίδρυση μιας νέας φιλορωσικής ηγεσίας στο Κίεβο στα πρότυπα της Λευκορωσίας.
  • Σύλληψη των 85 ατόμων που η Ρωσία χαρακτηρίζει ως «ναζιστές εγκληματίες» και τους κατηγορεί για τους θανάτους χιλιάδων ρωσώφωνων Ουκρανών τα τελευταία χρόνια σε όσα ακολούθησαν μετά την κατάληψη της Κριμαίας.

Είναι προφανές ότι αυτοί οι 85, εφόσον συλληφθούν, θα δικαστούν παραδειγματικά είτε στο Κίεβο είτε στη Μόσχα και αυτό θα είναι ένα σαφές μήνυμα προς κάθε Ουκρανό.

Τέλος κανείς δεν γνωρίζει αν μεταξύ των σχεδιαζόμενων συλλήψεων θα επιχειρηθεί να είναι και ο πρόεδρος Ζελένσκι ή η Μόσχα θα προτιμούσε απλώς να παραιτηθεί και να εγκαταλείψει τη χώρα και να χαρακτηρίζεται ως φυγάς.

Με βάση αυτό τον απλό σχεδιασμό ξετυλίγεται το σχέδιο εισβολής στην Ουκρανία από το πρωί της Πέμπτης και όπως όλα δείχνουν η Ουκρανία δεν θα αντέξει για πολύ. Ο στρατός της σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποκρούσει τις υπέρτερες δυνάμεις της Ρωσίας που προχώρησαν σε μια εισβολή μαζικής κλίμακας, καλά σχεδιασμένη, από πολλαπλά σημεία εισόδου της Ουκρανικής επικράτειας.

Ήδη, οι στρατιωτικές δυνάμεις της Μόσχας βρίσκονται στα περίχωρα του Κιέβου επιχειρώντας κυκλωτικά να… στραγγαλίσουν κάθε αντίσταση προκειμένου να αποφύγουν τις οδομαχίες και τους θανάτους που θα «κατέστρεφαν» το αφήγημα για τα αδέλφια που θα απελευθερωθούν από τη χούντα…