25.2.22

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν 6 ληστείες και μια απόπειρα ληστείας σε ψιλικατζίδικα

 

Εξιχνιάσθηκαν ληστείες σε καταστήματα πώλησης ψιλικών ειδών-καφέ στο κέντρο της πόλης, ενώ συνελήφθη ο ένας δράστης και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του συνεργού του.

Ειδικότερα, η ανάλυση του τρόπου δράσης των ληστών καθώς και η αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού που είχαν συλλέξει αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου οδήγησε στην εξιχνίαση έξι περιπτώσεων ληστειών και μίας απόπειρας ληστείας σε καταστήματα πώλησης ψιλικών ειδών-καφέ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί ηλικίας 22 και 23 ετών, εκ των οποίων συνελήφθη ο πρώτος δυνάμει σχετικού εντάλματος που εκδόθηκε από ανακριτή της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο 22χρονος από τη Συρία είτε ενεργώντας μόνος του είτε με τη συνδρομή του Ιρακινού συνεργού του, κατά το χρονικό διάστημα από 08-02-2022 έως 18-02-2022, με απειλή χρήσης αιχμηρού αντικειμένου ή σπασμένου γυάλινου μπουκαλιού, πραγματοποίησε έξι ληστείες και μία απόπειρα ληστείας σε καταστήματα, από τα οποία απέσπασαν συνολικό χρηματικό ποσό 2.180 ευρώ.