3.2.22

Στον εισαγγελέα ο σεσημασμένος, κατ’ επάγγελμα χούλιγκαν για τη δολοφονία του 19χρονου: Ψάχνουν τους συνεργούς του


 

Στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης μετήχθη, σιδηροδέσμιος, ο 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονία του 19χρονου, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδευόμενος από τρεις αστυνομικούς έφτασε γύρω στις 9:30 το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης για να τού απαγγείλει τις κατηγορίες.

Όσο περίμενε έξω από το γραφείο ήταν με σκυμμένο το κεφάλι, το οποίο καλύπτει με την κουκούλα του μπουφάν.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, συμπλοκή με επακόλουθο τον θάνατο, όπως επίσης για παραβάσεις των Νόμων περί Όπλων και Αθλητισμού.

Ο ίδιος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε “πρωταγωνιστήσει” και τον Μάρτιο του 2019 σε επεισόδιο οπαδικής βίας, κοντά στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία του 19χρονου.

Είχε σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης και η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, όπου εκκρεμεί μέχρι στιγμής.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τους υπόλοιπους δράστες της προχθεσινής επίθεσης.

Γνώριμος των αρχών και κατ’ επάγγελμα χούλιγκαν είναι ο 23χρονος που συνελήφθη για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Vima.gr οι αρχές βρίσκονται στα ίχνη δύο ακόμα δραστών αναμένονται δύο ακόμα συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, o 23χρονος κατάγεται από την Αλβανία και έχει άδεια διαμονής 2ης γενιάς. Είναι οργανωμένος οπαδός, εγγεγραμμένος σε σύνδεσμο που εδρεύει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι ο ιδιοκτήτης ενός εκ των δυο οχημάτων που ενεπλάκησαν στην επίθεση κατά του Άλκη και των δύο φίλων του.

Η ΕΛΑΣ προσπαθεί τώρα να ταυτοποιήσει και εργαστηριακά τον 23χρονο, με το αίμα που έχει βρεθεί στο ένα από τα δυο αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες στην επίθεση.

Ανατριχιαστικό βίντεο από την ώρα της δολοφονίας

Στο βίντεο που εξασφάλισε το thestival, φαίνεται η στιγμή που οι δράστες χτυπούν με μανία τα θύματά τους.

Από τα χτυπήματα, έπεσε νεκρός ο 19χρονος Άλκης.

Οι δράστες αποχωρούν από το σημείο, επιβιβάζονται στα δύο αυτοκίνητα που τους περίμεναν να ολοκληρώσουν το αποτρόπαιο έργο τους και τρέπονται σε φυγή.


Το τελευταίο αντίο στον Άλκη

Το μεσημέρι χθες, πλήθος κόσμου, με βαθιά συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια, είπε το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Άλκη. Στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου στα κοιμητήρια της Βέροιας, συγκλονισμένοι όλοι, αποχαιρέτησαν τον Άλκη Καμπάνο, αφήνοντας  λευκά γαρίφαλα πάνω στο φέρετρό του.

Συγκινητικό και το “αντίο” φίλων και φιλάθλων οι οποίοι από το πρωί αποχαιρετούν τον Άλκη αφήνοντας ένα λουλούδι, ένα σημείωμα αλλά και τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, στο σημείο της δολοφονίας.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΕΛ.ΑΣ, οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Πρόκειται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, για 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από ενδελεχείς έρευνες και επιστάμενες αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Κατά πληροφορίες, είναι αλβανικής καταγωγής, ενώ φέρεται να είχε απασχολήσει και το 2019 τις διωκτικές αρχές για οπαδικό επεισόδιο στο Πανόραμα. Αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε σύνδεσμο φιλάθλων αθλητικής ομάδας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν – μεταξύ άλλων – αναδιπλούμενοι σουγιάδες, κράνη, βεγγαλικά χειρός, κροτίδες, διάφορα εργαλεία (όπως φτυάρια, σφυριά), δικράνια, μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα.

Φωτογραφία των ευρημάτων της αστυνομικής εφόδου στα γραφεία συνδέσμου οπαδών στην Θεσσαλονίκη. Φωτογραφία ΕΛ.ΑΣ

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, vima.gr/ertnews.gr/thestival.gr

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Χάρης Αναγνωστάκης
Αθήνα, Ελλάδα

https://hellasjournal.com/