21.1.22

Η Γαλλική αρμάδα με αφορμή την Συρία έρχεται Κρήτη και Κύπρο-Ευκαιρία να “ξεμουδιάσουν” τα ελληνικά Rafale

 

Η Μεσόγειος " φλέγεται" από τα νέα γεωπολιτικά σχέδια που φέρνει το αμερικανικό non paper για τον αγωγό East Med δημιουργώντας νέα κατάσταση

Πιθανότατη ελληνική συμμετοχή στην γαλλική αρμάδα με μονάδες επιφανείας και υποβρύχιο.Σε πλήρη πολεμική ανάπτυξη, με δεκάδες υπερσύγχρονα μαχητικά Ραφάλ και ελικόπτερα, αλλά και με τη συνοδεία αόρατων για τα ραντάρ υποβρυχίων, αναμένεται να αποπλεύσει με προορισμό την ανατολική Μεσόγειο η ναυαρχίδα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ.

Το Παρίσι θα στείλει αρμάδα πολεμικών πλοίων, για ασκήσεις  στην Μεσόγειο, παρουσία ελληνικών δυνάμεων, σε μια κίνηση με στόχο πιθανόν την Τουρκία και τις επιδιώξεις της στην περιοχή.

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ-ντε-Γκολ θα αποπλεύσει για τη Μεσόγειο τον επόμενο μήνα για να συμμετάσχει κυρίως στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, ανακοίνωσε χθες σύμφωνα με άρθρο μας η Γαλλίδα υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Φλοράνς Παρλί.

«Το αεροπλανοφόρο Σαρλ-ντε-Γκολ και η αεροναυτική συνοδεία του, βγαίνουν ξανά στη θάλασσα στις αρχές Φεβρουαρίου: σε αυτήν την αποστολή, που αποκαλείται «Κλεμανσό 2022», θα συμμετάσχει κυρίως στην επιχείρηση Inherent Resolve κατά του Νταές (σ.σ. Ισλαμικό Κράτος) στο Λεβάντε», ανέφερε η Παρλί μέσω του Twitter.

Πρόκειται για την γαλλική ναυτική αποστολή, η οποία θα κινητοποιήσει πολλές  μονάδες επιφανείας του Γαλλικού Ναυτικού, συμπεριλαμβανομένης ομάδας μάχης αλλά και αεροπορικών μέσων από τον Γαλλικό Στρατό και την Πολεμική Αεροπορία.


Πληροφορίες φέρουν να έχει αποφασιστεί μεταξύ γαλλικού και ελληνικού ΥΠΑΜ, η διενέργεια μπαράζ ασκήσεων σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, με σαφή  αντιτουρκικό προσανατολισμό, χωρίς αυτός να ανακοινώνεται προκαταβολικά, για προφανείς λόγους.
Η γαλλική ναυτική δύναμη θα σταθμεύσει ανοικτά της Κρήτης και στην Κύπρο, όπου θα έχουμε την διεξαγωγή ασκήσεων με ελληνικές και κυπριακές δυνάμεις.

Σε συνδυασμό των ασκήσεων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με αμερικανικές δυνάμεις στην ίδια περιοχή, είναι προφανές ότι οι Τούρκοι θα γίνουν πολύ “νευρικοί”, το επόμενο μακρύ διάστημα.

Πιθανότατα λέμε να έχουμε και τις πρώτες εναέριες ασκήσεις των ελληνικών Rafale με τα αντίστοιχα γαλλικά μαχητικά, αλλά και τα πλοία της ομάδας μάχης, για εξασκηθούν οι Έλληνες πιλότοι σε αεροναυτικές επιχειρήσεις στην Α.Μεσόγειο.

Τα γαλλικά πολεμικά πλοία θα καθορίσουν την «τακτική κατάσταση της θαλάσσιας περιοχής, ενώ τα αεροσκάφη θα «επεκτείνουν την καλυπτόμενη περιοχή», με την ποικιλία των αισθητήρων τους, για τον χαρακτηρισμό των δραστηριοτήτων στην Α.Μεσόγειο, κατά την πάγια τακτική των Γάλλων.

Φυσικά τυχαία δεν είναι τίποτα από όλα αυτά,αφού και ο αρχηγός του γαλλικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων μας ανέφερε με όλες τις τιμές ότι “εδώ και μήνες προετοιμάζει τις δυνάμεις του για πιθανή στρατιωτική εμπλοκή και μεγάλη ένταση”, στην Α.Μεσόγειο λόγω της ανεξέλεγκτης πλέον Τουρκίας που μπορεί να πυροδοτήσει ακόμα χειρότερες καταστάσεις”.

Γαλλικές αμυντικές δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν ότι αρκετούς μήνες, το γαλλικό επιτελείο προετοιμάζει τις γαλλικές δυνάμεις για εμπλοκή «υψηλής έντασης» εδώ και μεγάλο διάστημα με αφορμή την Ουκρανία, την Συρία, την Λιβύη, αλλά και την κατάσταση στην Α. Μεσόγειο.

 https://www.pentapostagma.gr/