21.1.22

Περιπλέκεται η υπόθεση με τον αστυνομικό στον Νέο Κόσμο «Δεν χτύπησε ο αστυνομικός τη σύντροφό του-Ξυλοκοπήθηκαν και οι δύο από ομάδα ΔΙΑΣ»

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει οι αστυνομικοί να χωνέψουν ότι δεν εισβάλουν στα ξένα σπίτια χωρίς να είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ σίγουροι ότι κινδυνεύει άμεσα η ζωή κάποιου  και ότι αυτό που άκουσε κάποιος γείτονας που κάλεσε το "100",  δεν προερχόταν από  κάποια ταινία στην τηλεόραση!
Πρέπει να γίνει σοβαρή έρευνα της υποθέσεως και αν η παραβίαση του οικιακού ασύλου έγινε άνευ λόγου, τότε να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι. Θα πρέπει να τονισθεί ότι, δεδομένου ότι ο και ο φερόμενος ως δράστης του ξυλοδαρμού ήταν αστυνομικός, στην περίπτωση που θεωρούσε ότι η εισβολή στο σπίτι του γινόταν από κακοποιούς, θα ήταν πολύ πιθανόν να άνοιγε πυρ κατ αυτών και να υπήρχαν θύματα. Επίσης θα πρέπει να διερευνηθούν και οι σχέσεις με τον γείτονα , κατά πόσο ήταν αρμονικές... Τα συγχαρητήρια του ΥΔΤ στην πρόσφατη περίπτωση στη Θεσσαλονίκη, ήταν δικαιολογημένα  για τη συγκεκριμένη  περίπτωση αλλά δεν αποτελούν νομιμοποίηση της παραβιάσεως του οικιακού ασύλου  σε κάθε περίπτωση από επίδοξους "ήρωες".

ΑΛΕΞ
 

Ανατροπή με το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στον Νέο Κόσμο με τον αστυνομικό που συνελήφθη μετά από καταγγελία γείτονα, ότι ξυλοκόπησε τη σύντροφό του.

Μία άκρως περίεργη υπόθεση αναμένεται να ερευνήσει η αστυνομία, προκειμένου να φτάσει στην αλήθεια, σχετικά με το τι έγινε τελικά στο διαμέρισμα του Νέου Κόσμου, όπου χθες Πέμπτη, συνελήφθη αστυνομικός που φέρεται να ξυλοκόπησε την 19χρονη σύντροφό του.


Λίγες ώρες μετά όμως η 19χρονη κοπέλα, ισχυρίζεται μέσω του δικηγόρου της ότι ο ξυλοδαρμός επήλθε από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που εισέβαλαν στο σπίτι όπως λέει και όχι από τον σύντροφό της. 
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να απομακρύνουν την 19χρονη και να περάσουν χειροπέδες στον νεαρό συνάδελφό τους.

Πώς έφτασε ο ομάδα ΔΙΑΣ έξω από το διαμέρισμα του αστυνομικού και της κοπέλας

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, γείτονες του 21χρονου άκουσαν φωνές από το διαμέρισμά του και τη νεαρή σύντροφό του να ζητάει βοήθεια, αφού ο 21χρονος την ξυλοκοπούσε, και αποφάσισαν να καλέσουν την αστυνομία.

Οι άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ κατάφεραν να εισέλθουν στο διαμέρισμα από τη μπαλκονόπορτα, να διασώσουν τη 19χρονη κοπέλα, και να συλλάβουν τον 21χρονο αστυνομικό.

Ο αστυνομικός οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως, όπου υπέβαλε μήνυση κατά των συναδέλφων του, καθώς εισήλθαν στο σπίτι του χωρίς ένταλμα.

Τι ισχυρίζεται η 19χρονη

Η 19χρονη  τώρα καταγγέλλει ξυλοδαρμό σε βάρος της από τους αστυνομικούς που επιλήφθηκαν του περιστατικού και όχι από τον σύντροφό της.

Ο δικηγόρος ο οποίος εκπροσωπεί την κοπέλα, δηλώνει στο sputniknews.gr  ότι: «Δεν υπήρξε χειροδικία μεταξύ τους αλλά και οι δυο ξυλοκοπήθηκαν από τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασαν στο σπίτι τους».

Παράλληλα, ο δικηγόρος δηλώνει πως υπάρχουν και φωτογραφίες – αποδεικτικά στοιχεία.

Περαιτέρω έρευνα θα πραγματοποιήσουν οι αστυνομικές αρχές προκειμένου να λυθεί το κουβάρι.

https://www.pentapostagma.gr/