7.1.22

Ξέφρενη καταδίωξη διακινητή με ένα παιδί 4 ετών στην αγκαλιά: Με 180 χλμ. έσπαγε μπάρες, πέταξε Αιγύπτιο στον δρόμο

 

Έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα σπάζοντας τις μπάρες των διοδίων και έχοντας ένα 4χρονο αγοράκι μέσα στο αυτοκίνητο σε μία καταδίωξη που κράτησε περισσότερα από 200 χλμ

Ολα ξεκίνησαν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του LamiaReport, μεσάνυχτα της Τετάρτης όταν αστυνομικοί της Πιερίας έκαναν σήμα για έλεγχο σε ένα λευκό Ford Focus, το οποίο θεώρησαν ύποπτο, στα διόδια Αιγινίου.

Μέσα στο αυτοκίνητο εκτός από το νεαρό οδηγό ήταν ακόμη τέσσερις άνδρες και ένα μικρό παιδάκι.

Ο οδηγός,  όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ήταν ένας Σύρος διακινητής κυκλώματος μεταναστών και οι 4 επιβάτες ήταν Αιγύπτιοι, ένας εκ των οποίων ο πατέρας του 4χρονου αγοριού.

Ο οδηγός του Ford Focus όχι μόνο δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών, αλλά πάτησε γκάζι και ανέπτυξε ταχύτητα. Αμέσως δύο οχήματα της ΟΠΚΕ Πιερίας, ξεκίνησαν την καταδίωξη.Ο οδηγός του Focus λίγο αργότερα βγήκε από την εθνική οδό και κατευθύνθηκε προς το Αιγίνιο, ενώ σε κάποιο σημείο με ταχύτητα 70χλμ ανοίγει την πόρτα και πετάει στο δρόμο τον έναν από τους Αιγύπτιους!

Το ένα από τα οχήματα της ΟΠΚΕ σταματά και τον μαζεύει για να τον οδηγήσει στην Διεύθυνση Πιερίας, ενώ το άλλο συνεχίζει την καταδίωξη, χωρίς ωστόσο κανείς να φανταστεί ότι αυτή η καταδίωξη θα κρατούσε για πάνω από 200 χλμ, σηκώνοντας στο πόδι τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Πιερίας, Λάρισας, Μαγνησίας και Φθιώτιδας.

Το Focus περνά μέσα από το Αιγίνιο και στον κόμβο πριν βγει ξανά στην εθνική οδό ο διακινητής “ξεφορτώνεται” και τους άλλους τρεις επιβάτες, τους οποίους παίρνουν μέσα στο αυτοκίνητο οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που ακολουθούν. Τότε τους ακούνε να φωνάζουν «baby, baby» και μαθαίνουν ότι μέσα στο καταδιωκόμενο αυτοκίνητο είναι ένα μικρό παιδάκι και ο οδηγός τον οποίο αποκαλούν “mafia”.

Έσπαγε τις μπάρες

Στο ύψος της Κατερίνης ο οδηγός του Ford Focus βγαίνει από την εθνική οδό και μπαίνει μέσα στην πόλη της Κατερίνης, όπου περνάει κόκκινα φανάρια και διασταυρώσεις “πατημένος”, ευτυχώς είναι αργά και δεν έχει κίνηση, ενώ στο “παιχνίδι” της καταδίωξης μπαίνει και ένα περιπολικό του ΑΤ Κατερίνης.

Ο διακινητής συνεχίζει με μεγάλη ταχύτητα και βγαίνει ξανά στην εθνική οδό, όπου συνεχίζει με κατεύθυνση προς Λαμία. Οι αστυνομικοί ακολουθούν σε απόσταση ασφαλείας και χωρίς να πιέζουν ώστε να μην κινδυνεύσει η ζωή του μικρού παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport ο οδηγός του αυτοκίνητου έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, που έφτανε ακόμη και τα 180 χλμ την ώρα, ενώ περνούσε “αέρας” σπάζοντας και τις μπάρες των διοδίων που συναντούσε στη διαδρομή. Μάλιστα φέρεται να κρατούσε αγκαλιά το μικρό παιδί το οποίο φυσικά είχε τρομοκρατηθεί, ενώ είχε σπάσει και το παρμπρίζ του λευκού Ford Focus.

Από τα διόδια της Πελασγίας και μετά, επειδή τελείωσαν τα καύσιμα των περιπολικών της Πιερίας, ανέλαβαν την καταδίωξη οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Λάρισας σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους από τη Φθιώτιδα.

Μπαίνοντας στο νομό Φθιώτιδας στο ύψος των Ραχών, όπου στενεύει ο δρόμος λόγω έργων, ο οδηγός του Ford Focus χτύπησε ένα προπορευόμενο όχημα, αλλά αν και έπαθε υλικές ζημιές δεν σταμάτησε και συνέχισε.

Τελικά έξω από τη Λαμία και περνώντας τα διόδια της Μαυρομαντήλας, βγήκε από την εθνική οδό στον κόμβο της ΒΙΠΕ και άρχισε να κινείται τον παλιό δρόμο Λαμίας – Στυλίδας, έχοντας όμως και σκασμένο λάστιχο, με αποτέλεσμα τα περιπολικά να καταφέρουν να το ακινητοποιήσουν κοντά στην είσοδο της ΒΙΠΕ Λαμίας.

Ο νεαρός Σύριος οδηγός που φέρεται να είναι διακινητής κυκλώματος μεταναστών συνελήφθη και παρελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Πιερίας στον κόμβο του Αλμυρού για να οδηγηθεί στην Κατερίνη, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό και κρατείται σε ειδικό θάλαμο φρούρησης στο νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην καταδίωξη έχουν αρνητικά τεστ, ωστόσο υπάρχει αγωνία αν αυτό θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, αφού τους τρεις μετανάστες τους είχαν μαζί τους μέσα στο όχημα σε όλη τη διάρκεια της καταδίωξης.

Με πληροφορίες από Lamia Report


https://hellasjournal.com/