20.12.21

Ο Τσιόδρας αρνήθηκε να απαντήσει για τον άνθρωπο που παρέλαβε τη μελέτη (vid)

 

Έντονα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας όταν κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ και για την αυξημένη θνητότητα στους ασθενείς που διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ.

Στην εκδήλωση του ΕΚΠΑ για την πανδημία ο Σωτήρης Τσιόδρας ερωτηθηκε να απαντήσει στο ζήτημα που «καίει» το Μαξίμου ποιος τελικά παρέλαβε την μελέτη.

Όταν ο καθηγητής ρωτήθηκε «σε ποιον άνθρωπο συγκεκριμένα δόθηκε η μελέτη», αρνήθηκε να απαντήσει διακόπτοντας τη δημοσιογράφο και λέγοντας: «Σας παρακαλώ πολύ, εδώ είναι επιστημονικό φόρουμ» και αφού τόνισε πως «η ερώτηση αυτή δεν είναι επιστημονική» παρέπεμψε στην προηγούμενη δήλωσή του την περασμένη Πέμπτη.

Δείτε το απόσπασμα στο 1:49.45

Ο διάλογος είχε ως εξής:

Δημοσιογράφος: Δράττομαι της ευκαιρίας να ρωτήσω αυτό που συζητάμε τις τελευταίες ημέρες και αφορά τη συγκεκριμένη μελέτη που κάνατε με τον κ. Λύτρα. Αν μπορείτε παρακαλώ δύο πράγματα: Να μας πείτε ονομαστικά σε ποιον άνθρωπο συγκεκριμένα δόθηκε η συγκεκριμένη μελέτη…

Τσιόδρας: Σας παρακαλώ πολύ, εδώ είναι επιστημονικό φόρουμ. Κυρία Καρατζαφέρη.

Δημοσιογράφος: Να ολοκληρώσω. Είναι πιο ανθρώπινη η επόμενη ερώτηση κ. καθηγητά. Θέλω να ρωτήσω ειλικρινά πώς αισθάνεστε με όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται τον τελευταίο καιρό

Τσιόδρας: Αυτή η ερώτηση δεν είναι επιστημονική. Η απάντησή μου δόθηκε την προηγούμενη Πέμπτη με δήλωση. Επόμενη ερώτηση.

Τι είχε πει την Πέμπτη

Υπενθυμίζεται ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας την περασμένη Πέμπτη σε δήλωσή του είχε επιμείνει στα συμπεράσματα της μελέτης που καταδεικνύει την αυξημένη θνησιμότητα στις ΜΕΘ.

Παράλληλα δεν είχε διαψεύσει τον συνεργάτη του, Θεόδωρο Λύτρα, με τον οποίο συνέγραψαν την επίμαχη μελέτη και τις επισημάνσεις του πως η μελέτη τους είχε αποσταλεί σε πρόσωπα στο «ανώτατο επίπεδο».

https://lapolitica.gr/

Αν αναρτήθηκε στην Efenpress από τον Μιχάλη Τσολάκη