29.12.21

Mόσχα: «Είναι ώρα οι Ρώσοι τουρίστες να σταματήσουν να πηγαίνουν στην Τουρκία»

Ήρθε η ώρα οι Ρώσοι τουρίστες να επενδύσουν όχι στην Τουρκία, αλλά στη Ρωσία, δήλωσε ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντμίτρι Τσερνισένκο σε συνέντευξή του στο RIA Novosti, αναφερόμενος στα εκατομμύρια των Ρώσων που κάνουν τις ετήσιες διακοπές τους, κυρίως, στην Τουρκία.

«Πριν από τον Covid-19, το μοντέλο του εσωτερικού τουρισμού είχε διαταραχθεί σοβαρά στη Ρωσία, επειδή δημιουργήθηκε μια κουλτούρα ότι ο τουρίστας μας πήγαινε διακοπές στο εξωτερικό και εμείς επιδοθήκαμε σε αυτό. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο

ξόδευαν περίπου 35 δισεκατομμύρια δολάρια οι Ρώσοι τουρίστες στο εξωτερικό, δηλαδή, κάθε χρόνο επί 20 χρόνια αφαιρούμε τα χρήματα που επενδύθηκαν για τη δημιουργία υποδομών στην Τουρκία, την Ελλάδα, την Αίγυπτο κ.λπ. Τώρα είναι η ώρα η Ρωσία να επιστρέψει όσα χρωστάει», είπε ο Τσερνισένκο.

«Έχουμε ένα μοναδικό πλεονέκτημα: μια μεγάλη και όμορφη χώρα με μοναδική ιστορική, φυσική, ψυχαγωγική και πολιτιστική κληρονομιά. Και είναι σημαντικό να ανοίξουμε τη Ρωσία στους τουρίστες μας. Ξεκινήσαμε ένα νέο εθνικό έργο εκ μέρους του Πρωθυπουργού φέτος».

Ο Τσερνισένκο σημείωσε τη σημασία κάθε παιδιού να ταξιδεύει μία φορά το χρόνο, να ξεκουράζεται στη θάλασσα και να βελτιώνει την υγεία του.

«Τουλάχιστον μια φορά το χρόνο υπήρχε κάποιο είδος εκπαιδευτικού, πατριωτικού τουρισμού. Έχουμε μια πολύ εκτενή και πλούσια ιστορία που πρέπει να ειπωθεί και να αγγιχτεί επί τόπου, να εξεταστεί, και επομένως η σωστή συνείδηση, κατανόηση των ριζών, των θεμελίων  και ούτω καθεξής θα σχηματιστούν», είπε. 

https://www.defencenet.gr/