18.12.21

Κακοκαιρία Κάρμελ: Βυθίζει τη θερμοκρασία και φέρνει χιόνια και στην Αττική έως το βράδυ – Live η ψυχρή εισβολή



Σε εξέλιξη βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής η κακοκαιρία που θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα Σάββατο 18/12, καθώς σημειώνονται βροχές και χιονοπτώσεις στη Βορειοανατολική Ελλάδα, και οι άνεμοι ενισχύονται συνεχώς.

Η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας που θα φέρει η εισβολή πολικών αερίων μαζών από τα βόρεια, θα συνοδευτεί από κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, θυελλώδεις ανέμους και ισχυρό παγετό.

Ειδικότερα για την Αττική, οι χιονοπτώσεις θα περιορίζονται πάνω από τα 300μ υψόμετρο περίπου στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθεί βροχόπτωση. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως περιμετρικά των ορεινών όγκων και στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα Βόρεια Προάστια θα σημειώνεται χιονόπτωση ή χιονόνερο έως τα 300μ υψόμετρο, με χιονόστρωση πάνω από τα 400-500μ υψόμετρο.

Στην πρόγνωσή του για το κανάλι OPEN ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μίλησε για έντονη αίσιηση του κρύου ενώ δεν απέκλεισε το χιόνι να κάνει την εμφάνισή του προς το βράδυ και στα βόρεια τμήματα του Λεκανοπεδίου, σε σχετικά χαμηλά υψόμερα

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, OPEN

https://hellasjournal.com/