21.12.21

Βayraktar: Έκλεψαν τουρκικό drone από τους Τούρκους οι Ρώσοι


Οι Ρώσοι πήραν ένα ολόκληρο Bayraktar από τους Τούρκους στην Συρία και το μελετούν.


Βayraktar: Έκλεψαν τουρκικό drone από τους Τούρκους οι Ρώσοι και θα μελετήσουν την τεχνολογία του.

Ο συριακός στρατός επιβεβαίωσε τη μεταφορά ενός Bayraktar στον ρωσικό στρατό.

Kαι η ρωσική πλευρά επιβεβαίωσε το γεγονός ότι απέκτησε πρόσβαση στο κατεστραμμένο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2.

Σύμφωνα με τον συριακό στρατό, το drone καταρρίφθηκε σε μια από τις περιοχές του Ιντλίμπ κατά τη διάρκεια σύγκρουσης μεταξύ του συριακού στρατού και των τουρκικών στρατευμάτων.

Το drone φέρεται να καταστράφηκε από το ρωσικό Pantsir-S, το οποίο είχε αναπτυχθεί προηγουμένως στη Συρία για την προστασία του εναέριου χώρου αυτής της χώρας, γράφει το πρακτορείο Avia.pro.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το drone, σύμφωνα με δήλωση του συριακού στρατού, καταρρίφθηκε από Ρώσους ειδικούς.

Oι Ρώσοι σημειώνουν ότι δεν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον του ρωσικού στρατού για το σχεδιασμό ενός τουρκικού drone, ωστόσο, τα ηλεκτρονικά συστήματα αυτού του drone ενδέχεται να έχουν κάποιο ενδιαφέρον.

Οι Ρώσοι θεωρούν ότι η μελέτη των ηλεκτρονικών συστημάτων θα τους εξασφαλίσει υψηλή αποτελεσματικότητα στον αγώνα κατά των Bayraktar.

Τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων και πυροβόλων «Carapace» (σ.σ. Pantsir-S1) μπορούν εύκολα να χτυπήσουν τα τουρκικά drones Bayraktar, δήλωσε την Κυριακή ο αναπληρωτής αρχηγός των αντιαεροπορικών στρατευμάτων πυραύλων σε τηλεδιάσκεψη Γιούρι Μουράβκιν.

Mάλιστα, σύμφωνα με τους Ρώσους τα αργά Bayraktar «είναι ο πιο βολικός στόχος».

https://www.sportime.gr/