21.12.21

Τραγωδία: 16 νεκροί σε ένα μήνα στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν


Ανείπωτη τραγωδία στην Ελλάδα, με 16 νεκρούς σε ένα μήνα στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν.


Τη στιγμή που το πετρέλαιο θέρμανσης έχει τιμή που βρίσκεται και φέτος στα ύψη, η χώρα μας οδηγείται σε μια νέα τραγωδία, καθώς 16 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε ένα μήνα, στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν.

Με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και των καυσίμων να σοκάρει, οι Έλληνες πολίτες είναι αναγκασμένοι να αναζητήσουν λύσεις προκειμένου να τα βγάλουν πέρα με τον βαρύ χειμώνα.

Με τον Δεκέμβριου να βαδίζει προς το τέλος του και με τον καιρό να αναμένεται να φέρει χιόνια όπως διαβάσατε από το Sportime, η κατάσταση δείχνει να έχει φτάσει στο απροχώρητο για πολλούς από τους συμπατριώτες μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δύσκολης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι το γεγονός ότι στο χρονικό διάστημα από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου έχουν σημειωθεί 16 θάνατοι από πυρκαγιές ή αναθυμιάσεις.

Μάλιστα, τα περισσότερα θύματα είναι ηλικιωμένοι ενώ στην ανείπωτη τραγωδία περιλαμβάνονται και τα δύο παιδιά 12 και 13 ετών στο Καματερό που κάηκαν στο δωμάτιο όπου κοιμόντουσαν όταν ξέσπασε φωτιά από την ξυλόσομπα που είχαν αναμμένη για να ζεσταθούν.

Παράλληλα, σοκάρει το γεγονός ότι μόνο τη σημερινή ημέρα τα θύματα έχουν φτάσει τα τέσσερα στον αριθμό, τη στιγμή που η Κυβέρνηση δεν έχει δείξει σημάδια αντίδρασης γύρω από αυτό το σημαντικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους Έλληνες πολίτες.

Με την τσέπη των πολιτών να έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό, η εκτίναξη στις τιμές ρεύματος, πετρελαίου και φυσικού αερίου αποτέλεσε ένα καίριο χτύπημα, με την κατάσταση πλέον να είναι δύσκολο να αντιστραφεί.

Θυμίζουμε, πως η τιμή του ρεύματος τη δεδομένη στιγμή, έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στην Ελλάδα καθώς ανέρχεται ακόμη και στα 342,35 ευρώ τη μεγαβατώρα.



https://www.sportime.gr/