5.11.21

H Pfizer ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμο το χάπι κατά της Covid-19: Μειώνει νοσηλείες και θανάτους κατά 89%

 


Η Pfizer ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι το χάπι της για τη θεραπεία του Covid-19 μετά από κλινική δοκιμή απεδείχθη ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών μεταξύ των ατόμων σε κίνδυνο που έλαβαν το φάρμακο αμέσως μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων.

Το αντιιικό χάπι είναι το δεύτερο του είδους του που αποδεικνύει αποτελεσματικότητα κατά του Covid. Φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικό από το παρασκεύασμα της  Merck, η οποία αναμένει ομοσπονδιακή έγκριση.

Το χάπι της Pfizer, το οποίο θα πωλείται με την εμπορική ονομασία Paxlovid, μείωσε τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου κατά 89% όταν χορηγηθεί εντός τριών ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Η Pfizer δήλωσε ότι ένα ανεξάρτητο συμβούλιο εμπειρογνωμόνων που παρακολουθεί την κλινική δοκιμή της συνέστησε να σταματήσει έγκαιρα η μελέτη επειδή το όφελος του φαρμάκου για τους ασθενείς είχε αποδειχθεί τόσο πειστικό.

Η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να υποβάλει τα δεδομένα το συντομότερο δυνατό στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για να ζητήσει έγκριση για τη χρήση του χαπιού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με πληροφορίες από Νew York Times