24.11.21

ΔΩΡΕΑ “EMPUSA” EMP-X6T στους αλεξιπτωτιστές του ΕΤΑ από την ελληνική εταιρία SAS Technology Η εταιρεία SAS Technology αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, αισθάνθηκε την υποχρέωση να σταθεί αρωγός σε αυτές πραγματοποιώντας δωρεά ενός μη επανδρωμένου συστήματος τύπου EMPUSA, EMP-X6Τ(Tactical).

Το εν λόγω όχημα είναι εφοδιασμένο με σύγχρονο οπτικό αισθητήρα που διαθέτει gimbal με δυνατότητα σταθεροποίησης 3 αξόνων και δυνατότητα οπτικής μεγέθυνσης (Zoom) 40Χ. Η δωρεά έγινε προς το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), μια επίλεκτη μονάδα ειδικών επιχειρήσεων του Ελληνικού Στρατού και έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό εθνικής Άμυνας σύμφωνα με το ΦΕΚ4360/21-09-2021 όπου αναφέρεται:

«…Με την υπό στοιχεία Φ.894/47/18464/Σ.1067/08 Σεπ21/ΔΕΠ/4ο ΕΓ/1. απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, η οποία εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις παρ. 1 και 4 του άρθρου 3 του ν. 4182/2013 (Α’ 185), όπως αναδιατυπώθηκαν με το άρθρο 32 του ν. 4223/2013 (Α’ 287) και συμπληρώθηκαν με το άρθρο 28 του ν. 4484/2017 (Α’ 110), γίνεται αποδεκτή η δωρεά, της εταιρείας «SPIRIT ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ενός πολυκοπτέρου «EMPUSA EMP-X6T για το ΕΤΑ…»

H παράδοση του εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε στην έδρα του ΕΤΑ την 10-9 2021 και τον προσφερόμενο εξοπλισμό παρέλαβε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της SAS Technology κ. Μιχάλη Σπυριδάκο o Διοικητής του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ).

Στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SAS Technology και του ομίλου SPIRIT WORLD GROUP κ. Μιχάλης Σπυριδάκος απευθυνόμενος στον Διοικητή του ΕΤΑ ανέφερε:

«Είναι ιδιαίτερή τιμή για εμάς που μας δόθηκε η ευκαιρία να προσφέρουμε στο ΕΤΑ την επίλεκτη αυτή ομάδα των ειδικών δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού της οποίας ηγείστε, το μη επανδρωμένο σύστημα EMPUSA EMP-Χ6Τ που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την εταιρεία μας.

»Είμαστε σίγουροι ότι στα χέρια της των άξιων στελεχών σας, το σύστημα που προσφέρουμε θα βρει την κάλλιστη δυνατή αξιοποίηση και ελπίζουμε ότι θα βάλει και αυτό ένα λιθαράκι στην αδιαμφισβήτητα εξαιρετική επιχειρησιακή ικανότητά σας. Σας ευχαριστούμε που μοχθείτε νύχτα και μέρα με κίνδυνο της ζωής σας για την ασφάλεια της χώρας μας.»

Ο Διοικητής ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της SAS Technology και αναφέρθηκε στην ελπίδα που δημιουργούν για την χώρα αξιόλογες τεχνολογικές προσπάθειες εταιρειών σαν αυτήν της SAS Technology, σε τομείς όπως τα μη επανδρωμένα συστήματα που ήδη διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην επιχειρησιακή δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σχετικά με την SAS Technology:
Η Spirit Αεροναυπηγικά Συστήματα ΑΕ. (SAS technology, www.sas-tech.gr) είναι μια Ελληνική εταιρεία τεχνολογίας. Ιδρύθηκε το 2020 σαν συνέχεια μιας προσπάθειας εφαρμοσμένης έρευνας στον τομέα των μη επανδρωμένων συστημάτων που ξεκίνησε το 2015. Η εταιρεία με έδρα τον Πειραιά (Κανθάρου 2), και ειδικεύεται στην σχεδίαση και κατασκευή μη επανδρωμένων συστημάτων όλων των τύπων.

Οι τεχνικές εγκαταστάσεις της SAS Τechnology βρίσκονται στην Λεωφόρο Λαυρίου 196 στα Γλυκά Νερά και περιλαμβάνουν εργαστήρια ανάπτυξης σχεδίασης, γραμμή παραγωγής, χώρους έκθεσης προϊόντων και χώρους εκπαίδευσης.

H SAS Technology ανήκει στον όμιλο εταιρειών SPIRIT WORLD GROUP (www.spiritworld.gr) που ιδρύθηκε το 2004 με έδρα τον Πειραιά και το Hong Kong από τον επιχειρηματία κ Μιχάλη Σπυριδάκο και δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της ναυτιλίας με δυο (2) product Tanker ιδιοκτησίας της και διαφόρων άλλων τύπων πλοίων στην διαχείρισή της.

Σήμερα ο όμιλος διαθέτει συνολικά 10 διαφορετικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Διαμεταφοράς, Logistic/e-commerce, Τρόφιμα, Διεθνές εμπόριο (Trading), Real Estate, Τουρισμό,Yachting & Τεχνολογία με την είσοδο της SAS Technology στον Όμιλο.