24.11.21

Χαριστική βολή στον Ερντογάν οι καθυστερήσεις! Μετά το πρόγραμμα υποβρυχίων τώρα και στο ελικοπτεροφόρο Anadolou

 

Διαλύεται η τουρκική οικονομία και Γερμανοί & Ισπανοί, αναμένουν απλά τις εξελίξεις προκαλώντας καθυστερήσεις σε όλα τα τουρκικά αμυντικά προγράμματα

Ένα βαθύ πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα τουρκικά αμυντικά προγράμματα, ειδικά αυτά που απαιτούν εξαρτήματα από το εξωτερικό, με τους Τούρκους αξιωματούχους να μιλούν δήθεν για 80% δυνατότητα κάλυψης των συστημάτων για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, πράγμα που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Την ίδια στιγμή ξεσπάει η μία διαδήλωση μετά την άλλη προκαλώντας σοκ σε Μαδρίτη, Βερολίνο, Λονδίνο και αλλού.


Αρχικά έχουμε το θέμα των Τριών ( συν ένα που είχε  ξεκινήσει δοκιμές που περατώθηκαν χωρίς καμία άλλη είδηση) υπό κατασκευή γερμανικών υποβρυχίων Type-214 ( για τα άλλα δύο ούτε λόγος να γίνεται), τα οποία έχουν “τελματώσει” όπως αποδεικνύεται και από φωτογραφίες.    

Κατά την επίσκεψη Τούρκου αξιωματούχου της αμυντικής βιομηχανίας, αναφέρθηκε ναι μεν η υποτιθέμενη πρόοδος σε Τρία υποβρύχια κλάσης Reis (U-214), αλλά σύμφωνα με ειδικούς δεν υπάρχει πρόοδος στο όλο πρόγραμμα που εξαρτάται από την Γερμανία.

Δεν είδαμε καμία φωτογραφία αλλά ούτε ακούσαμε καμία είδηση, για συγκεκριμένη πρόοδο σε αυτό το έργο, για το οποίο όλα δείχνουν ότι έχει “τελματώσει” για άγνωστο διάστημα.

Επίσης την υποψία αυτή ενισχύουν και οι “βιαστικές” δηλώσεις του Τούρκου προέδρου περί “συνεργασίας” με ρωσικά και ισπανικά ναυπηγεία για την ναυπήγηση υποβρυχίων, που δεν έχουν λογική αφού υποτίθεται ότι ‘τρέχει” το πρόγραμμα των γερμανικών υποβρυχίων.

Την ίδια περίοδο, και πάρα το πλήθος των δημοσιευμάτων για την κατασκευή του τουρκικού ελικοπτεροφόρου/αποβατικού TCG Anadolu, βλέπουμε και εκεί “καθησυχαστικές” δηλώσεις περί δήθεν “δρομολόγησης” του πλοίου που υποτίθεται αρχικά ότι θα ήταν έτοιμο στο τέλος του 2021, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε ότι θα πέσει στο νερό στις αρχές του 2022, χωρίς όμως να υπάρχουν απτές αποδείξεις, παρόλο που στο όλο πρόγραμμα εμπλέκονται οι “ φίλοι” Ισπανοί, οι οποίοι πιθανόν λέμε να αναμένουν και αυτοί τις εξελίξεις στην τουρκική οικονομία που ουσιαστικά “κατέρρευσε”, μαζί με αλλαγή της εξουσίας στην χώρα.

Η Μαδρίτη έχει εκτεθεί οικονομικά στην Τουρκία, με δανεισμό των τουρκικών τραπεζών, και πιθανότατα παρά τις πρόσφατες φιλικές δηλώσεις Σάτσενθ, να αναμένει απλά στο “ακουστικό της”, όπως και οι Γερμανοί με τα υποβρύχια.  

Προχθές ο Ι.Ντεμίρ, υφυπουργός της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, δήλωσε ότι “η κατασκευή του Anadolou έχει δρομολογηθεί και ότι ο  εξοπλισμός του βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο”. Ενώ υπογράμμισε ότι ο  εξοπλισμός του αναμένεται να ολοκληρωθεί και θα τεθεί σε λειτουργία σύντομα μετά".

Για ποιον εξοπλισμό όμως δεν μας είπε ο Τούρκος Υφυπουργός,που σίγουρα εννοεί συστήματα από το εξωτερικό που ...αναμένονται και δεν έρχονται.

Πως να έρθουν όμως όλα αυτά τα συστήματα για υποβρύχια και Anadolou, όταν η τουρκική λίρα κατέρρευσε, μαζί με την οικονομία, και η χώρα δεν έχει πολλά συναλλαγματικά αποθέματα;

Ο Ερντογάν ήδη βγήκε στην γύρα για να βρει δάνεια, από Κατάρ, Μπαχρείν, και ΗΑΕ, ρίχνοντας τον εγωισμό του μπροστά στην σχεδόν σίγουρη οικονομική καταστροφή.   

Στο ίδιο κύμα ανούσιας αισιοδοξίας ήταν και οι πρόσφατες δηλώσεις Ακάρ, ότι δήθεν “ η Τουρκία έχει ενισχύσει τη δύναμή της εξαλείφοντας την εξάρτησή της από το εξωτερικό στην αμυντική βιομηχανία σε μεγάλο βαθμό”.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι στο παρελθόν υπήρχαν πολεμικά πλοία που δεν παραδόθηκαν στη χώρα μας παρόλο που τα πληρώσαμε.

Ομοίως, το εμπάργκο στο οποίο εκτεθήκαμε κατά τη διαδικασία της “ειρηνευτικής επιχείρησης” στην Κύπρο είναι ακόμα στη μνήμη μας.

Καλά-καλά δεν θα μπορούσαμε να πετάξουμε τα UAV που πληρώσαμε μόνοι μας.

Μπροστά σε αυτήν την προσέγγιση που αντιμετωπίζουμε, πήραμε μαθήματα από την ιστορία και κάναμε σημαντικά βήματα προς την εθνικοποίηση της αμυντικής μας βιομηχανίας.

“Το τζίνι είναι έξω από το μπουκάλι". Τώρα σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε, και εξάγουμε τα εθνικά μας Τυφέκια Πεζικού, τα έξυπνα πυρομαχικά ακριβείας,οβίδες , UAV/SİHA/TİHA, ελικόπτερα ATAK, φρεγάτες και πολεμικά πλοία.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τους νόμους της χώρας μας, τους φίλους και τους αδελφούς μας, και να συμβάλλουν στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, στη Λιβύη, την Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο κινούνται αποτελεσματικά», δήλωσε ο ίδιος αλλά όπως όλα δείχνουν, ούτε το εαυτό του δεν πρέπει να έπεισε.

Η Τουρκία βρίσκεται στο μεταίχμιο μιας οικονομικής καταστροφής, και μια πιθανή αντίδραση της σε Κύπρο και Αιγαίο, θα ήταν μια κίνηση απελπισίας για να σωθεί το “σάπιο” καθεστώς Ερντογάν, το οποίο όταν πέσει από την εξουσία, τα μέλη του θα οδηγηθούν στην φυλακή για τα τρομερά σκάνδαλα που έχουν διαπράξει.

https://www.pentapostagma.gr/