27.11.21

Η πλήρης Άλωση της κατεχόμενης Βόρειας Ελληνικής Κύπρου από τον Ερντογάν.



Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά.( Εν συντομία επίκαιρη αποσπασματική έρευνα)


Πρό 1974 ο πληθυσμός των γηγενών Μουσουλμάνων Κυπρίων, ήταν άνω του 20% επί συνολικού πληθυσμού και υπολογιζόταν στις 180000. Σήμερα είναι κάτω του 8% και και υπολογίζεται στις 75-80000 με πτωτικές ραγδαίες τάσεις…

Που πήγαν λοιπόν οι υπόλοιποι «αγνοούμενοι» Τουρκοκύπριοι; 

ΕΚΤΟΠΙΣΘΗΚΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΏΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΚΑΙ «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ»! 

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ, ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, *ΛΙΝΟΒΑΜΒΑΚΟΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 250000 ΚΟΥΒΑΛΗΤΟΥΣ ΑΓΡΟΙΚΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ( ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ.) 

 

* Οι Τουρκοκύπριοι θεωρούνται εθνολογικά ως Μουσουλμάνοι της  Κύπρου και εμφανίζονται μετά την κατάκτηση του νησιού από τους Οθωμανούς το 1571. Η πρώτη, ομάδα Τ/κ αποτελείτο από  30.000 Τούρκους εποίκους που μεταφέρθηκαν τότε στην Κύπρο, από διάφορες κατεχόμενες χώρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Την ίδια περίοδο, δεκάδες Χριστιανοί κάτοικοι του νησιού αναγκάζονται βίαια να ασπαστούν το Ισλάμ κατά τα πρώτα χρόνια της Οθωμανικής κυριαρχίας.. Σταδιακά οι άνθρωποι αυτοί παίρνουν το όνομα "Λινοβάμβακοι".

Ποιοι ήταν οι Λινοβάμβακοι

Η λέξη Λινοβάμβακοι προέρχεται από τις λέξεις: λινό και βαμβάκι και χρησιμοποιήθηκε ως μεταφορά για όσους ενώ είχαν Χριστιανικές ρίζες, εντούτοις επέλεξαν να παρουσιάζονται από φόβο προς τα έξω ως Μουσουλμάνοι.

Η μεγάλη λοιπόν αναγκαστική έξοδος των Τ/Κ από τα πάτρια τους εδάφη,  επέφερε την σημερινή συρρίκνωση τους και σήμερα διαμαρτύρονται κατά Ερντογάν και Τατάρ, αλλά το 1974 οι πατέρες τους χειροκροτούσαν την Βάρβαρη Τουρκική εισβολή. Στερνή τους γνώση να την είχαν πρώτα … 

Π.χ. Ενδεικτικά μερικές χώρες που κατέφυγαν οι ΤΚ.

Σημειώνεται ότι σε όλους του Κυπρίους Μοσουλμάνους η Κυπριακή κυβέρνηση παρεχώρησε Κυπριακά Ευρωπαϊκά διαβατήρια και απολαμβάνουν όλα τα προνόμια σαν Ευρωπαίοι πολίτες! 

Και το πλέον παράδοξο είναι ότι κανείς από αυτούς δεν μετανάστευσε στην «μητέρα» πατρίδα Τουρκία… Και ο νοών νοέιτω….

 


 Ηνωμένο Βασίλειο


130000 έως 140.000 (με απογόνους) 

 Αυστραλία

30.000 (Τουρκοκύπριοι μετανάστες το 1993) 

 Καναδάς

6.000 (Τουρκοκύπριοι μετανάστες το 1993)

 Ηνωμένες Πολιτείες

6.000 (Τουρκοκύπριοι μετανάστες το 1993)

Μήπως τα ίδια δεν έκαναν με όλες τις μη Τουρκικές μειονότητες; Δεν υπάρχει ίχνος πλέον μειονοτήτων σε όλη την επικράτεια της Τουρκικής Μ. Ασίας. Είτε σφαγιάστηκαν, είτε και αυτοί εκτοπίσθηκαν και χιλιάδες ανεξακρίβωτη τύχη είχαν και θεωρούνται μέχρι σήμερα αγνοούμενοι ….

Στο δια ταύτα όσον αφορά συρρίκνωση των γηγενών Κυπρίων Μουσουλμάνων και την αυξανόμενη παράνομη μόνιμη μετεγκατάσταση Τούρκων εποίκων στη Κύπρο …

Σε 245.869 υπολογίζεται σήμερα ο πληθυσμός στα κατεχόμενα για σκοπούς «εκλογών»

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, η τ/κ εφημερίδα Kıbrıs γράφει την Παρασκευή ότι μετά την απόφαση για διεξαγωγή «πρόωρων εκλογών» στις 23 Ιανουαρίου, έχουν αρχίσει από σήμερα να δημοσιεύονται στην «επίσημη εφημερίδα» σχετικοί «νόμοι και κανονισμοί για τις εκλογές» αφού έχουν απομείνει 60 μέρες μέχρι την διεξαγωγή της «εκλογικής διαδικασίας».

Στο πλαίσιο αυτό χθες τα 14 πολιτικά κόμματα ενημερώθηκαν για τον αριθμό των ατόμων που κατοικούν σε κάθε επαρχία στα κατεχόμενα.

 Σύμφωνα με το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο», ο πληθυσμός στα κατεχόμενα ανέρχεται στις 245.869. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των κατοίκων ανά «επαρχία» του ψευδοκράτους είναι 79.189 στη Λευκωσία, 62.237 στην Αμμόχωστο, 53.261 στην Κερύνεια, 17.490 στη Μόρφου, 25.228 στο Τρίκωμο και 8.464 στη Λεύκα.

Με βάση λοιπόν τα πιο πάνω αριθμητικά δεδομένα και με απλή αναγωγική βγαίνει ένα απλό συμπέρασμα απλής αριθμητικής δημοτικού…. Αν υποθέσουμε ότι στην Κύπρο σήμερα παρέμειναν 75-80000 Τ/Κ αφαιρώντας από το γενικό σύνολο του Τουρκικού πληθυσμού της Β. κατεχόμενης Κύπρου δηλ. από τις 246000. Τότε οι υπόλοιποι 171000 είναι οι κουβαλητοί βάρβαροι έποικοι εκ Τουρκίας οι «επίσημα» εγγεγραμμένοι … Αν προσθέσουμε και τους υπόλοιπους, που ακόμη το παράνομο καθεστώς δεν πρόλαβε να δώσει «υπηκοότητα» και υπολογίζονται περί τις 80000 και άνω τότε έχουμε ένα σύνολο εποίκων 251000 Vs 75000 γηγενών Κυπρίων Μουσουλμάνων !!!

Συνεχίστε λοιπόν συμπατριώτες Κύπριοι Μουσουλμάνοι να διαμαρτύρεσθε, αλλά αυτό έπρεπε να το πράξετε από το 1974… Τώρα ματαιότης,  ματαιοτήτων, όχι μόνο για εσάς αλλά και για ολόκληρο τον Κυπριακό λαό, διότι σήμερα με τις ορδές των Μουσουλμάνων νέων εισβολέων παράνομων μεταναστών σε όλη την Κύπρο (Σήμερα υπολογίζοναι στο +10-12% του Κυπριακού πληθυσμού, δηλ. γύρω στις 80-100000) και τις νέες αποστολές Τούρκων εποίκων από το Ερντογανικό καθεστώς με τις ευλογίες του ψευδοπρωθυπουργού πραιτωριανού του Ερντογάν  εκ γενετής Τούρκου πατρός ( και όχι Τ/Κ), σε λίγο θα είμαστε όλοι οι Κύπριοι μειοψηφία στη χώρα μας …. 



Περί Τούρκου «Κύπριου πολίτη» Ερσιν Ταταρ - Olympia

https://www.olympia.gr › apopsi › pe...


 

 

Με συνθήματα όπως «η Κύπρος είναι *κοσμική και θα παραμείνει», «Δεν θέλουμε διορισμένο διαχειριστή», «Με αντίσταση θα κερδίσουμε» και πολλά άλλα, οι Τουρκοκύπριοι διαδηλώνου εδώ και καιρό, κατά του τούρκου προέδρου Ερντογάν, του Τατάρ και των Τούρκων ισλαμιστών εποίκων, που σύνθημα και εντολή έχουν ….«Φονεύετε (και εξαφανίστε) τους απίστους όπου και αν τους βρίσκετε» (*Κοράνι 2: 190-193). 

*Μία απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου των Κατεχόμενων, με την οποία ακυρώνεται η αρμοδιότητα του “Γραφείου Θρησκευμάτων” να διεξάγει μαθήματα αποστήθισης του κορανίου, επισκίασε την  επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην κατεχόμενη Κύπρο για συντονισμό με την «ηγεσία» των Τουρκοκυπρίων εν όψει Πενταμερούς. Η απόφαση για απαγόρευση της διδαχής του κορανίου, η οποία μάλιστα λήφθηκε με το σκεπτικό της προστασίας της κοσμικότητας της τουρκοκυπριακής κοινότητας, εξόργισε τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε δηλώσεις απείλησε ευθέως πως αν οι Τουρκοκύπριοι δεν διορθώσουν το “λάθος”, τότε η Τουρκία θα προχωρήσεισε μέτρα “άλλου χαρακτήρα”. Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι έδωσε ρητές εντολές στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να συζητήσει το θέμα με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, ενώ προανήγγειλε την κάθοδο και του Φουάτ Οκτάι στην Κύπρο, για να διασφαλίσει ότι πραγματοποιούνται τα κατάλληλα βήματα για την διόρθωση αυτού του ζητήματος. Εν εναντία περιπτώσει αν δεν ακυρωθεί η απόφαση αυτή και οι ΤΚ δεν σταματήσουν τις διαμαρτυρίες κατά Ερντογάν και  Τατάρ, αυτοί  θα υποστούν βαρύτατες συνέπειες…! Και ο εκδικητικός Ερντογάν πάντα τηρεί και εφαρμόζει τις ιταμές απειλές του και κατά των Τ/Κ και κατά των Ελλήνων της Κύπρου και κατά του Ελληνιμού γενικά … Και όλοι εμείς παθητικά και μαζί μας η διεθνής κοινότητα απαθείς ανεχόμαστε αυτές τις ιταμές απειλές, που σιγά σιγά και ύπουλα η Τουρκία εφαρμόζει κατά γράμμα … και σωπαίνουμε …

Αυτό δε τo σιγάν ομολογούντος εστί σου.

Αυτή η σιωπή σου είναι ομολογία.

Ευριπίδης, 480-406 π.Χ., Αρχαίος τραγικός  (Ιφιγένεια εν Αυλίδι)


Qui tacet consentit.

Έντονες  λοιπόν οι αντιδράσεις από την Μουσουλμανική Κυπριακή κοινότητα. ΦΕΥ!

Η νέα παρέμβαση Ερντογάν επέφερε πρωτοφανείς αντιδράσεις της πλειοψηφίας των τουρκοκυπριακών κομμάτων. Ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι παρακολουθεί με μεγάλη θλίψη και αγανάκτηση τα απειλητικά λόγια του Τούρκου προέδρου. Η προσέγγιση του Ερντογάν, σημειώνει ο Μουσταφά Ακιντζί, εκφράζει ανοικτά ότι βλέπει την “βόρεια Κύπρο” ως επαρχία της Τουρκίας. Εντονότερη ήταν η στάση του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, του οποίου ο ηγέτης Τζεμάλ Όζγιγιτ δεν παρευρέθηκε στην σύσκεψη κομμάτων υπό τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την προετοιμασία της Πενταμερούς διάσκεψης για την Κύπρο. Σε ανακοίνωσή του, εξάλλου, το Ρεμπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα τονίζει ότι η προσέγγιση πως ό,τι ισχύει στην Τουρκία θα ισχύει και στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Πρέπει να σημειωθεί τέλος ότι εκατοντάδες Τουρκοκύπριοι πολιτικοί, δικηγόροι, αλλά και χιλιάδες απλοί πολίτες εκφράζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αγανάκτηση για τις δηλώσεις Ερντογάν..

Και δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που ο Ερντογάν…αγάς καταφέρεται κατά των «αδελφών» του Μουσουλμάνων της Κύπρου, για τους οποίους διακαώς επιθυμεί την πλήρη εξόντωση (Λινοπάμπακους κρυπτοχριστιανούς και ασεβείς Μουσουλμάνους τους θεωρεί) όπως και των Κυπρίων Χριστιανών…, πλήν βεβαίως των εξτρεμιστών του Ταταρικού καθεστώτος και των χιλιάδων κουβαλητών εποίκων, τους οποίους χρησιμοποιεί σαν Δούρειο Ίππο για την τελική Άλωση όλης της Κύπρου.

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ «ΑΔΕΛΦΙΑ - ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ ...

https://koukfamily.blogspot.com › bl...

Για την ιστορία μια μικρή ανακεφαλαίωση…

Και δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που ο Ερντογάν…αγάς καταφέρεται κατά των «αδελφών» του Μουσουλμάνων της Κύπρου, για τους οποίους διακαώς επιθυμεί:

Την πλήρη εξόντωση (Λινοπάμπακουςκρυπτοχριστιανούς και ασεβείς Μουσουλμάνους τους θεωρεί) όπως και των Κυπρίων Χριστιανών…, πλήν βεβαίως των εξτρεμιστών του Ταταρικού καθεστώτος και των χιλιάδων κουβαλητών εποίκων, τους οποίους χρησιμοποιεί σαν Δούρειο Ίππο για την τελική Άλωση όλης της Κύπρου.

Δεν θα προσθέσω οτιδήποτε νεότερο. Απλά θα καταθέσω αποσπάσματα με πρόσθετα σχόλια από παλαιότερα άρθρα μου …..

Προς αφύπνιση μνήμης …  

Το 1974 οι Τούρκοι εισβολείς επιτέθηκαν  άνανδρα σε ένα μικρό άοπλο νησί την Ελληνική Κύπρο 500.000 κατοίκων…. με τον εκατονταπλάσιο στρατό σας εισβολής, αφού παραποίησαν και διαστρέβλωσαν  το άρθρο 4 της συνθήκης Ζυρίχης- Λονδίνου…., ως βάρβαροι, το λεηλάτησαν, το ρήμαξαν, χιλιάδες οι νεκροί, το 37% των εδαφών του, αυθαίρετα το οικειοποιήθηκαν. Ήρθαν πένητες – βάρβαροι και φύγανε εκατομμυριούχοι από τις λεηλασίες της πλούσιας Βόρειας Ελληνικής Κύπρου. Δεν αφήσαν όρθιο τίποτα, ούτε Μουσεία, ούτε εκκλησιαστικούς θησαυρούς, ούτε το πλούσιο περιεχόμενο των νοικοκυρεμένων σπιτιών των Ελληνοκυπρίων, τα κρατικά θησαυροφυλάκια, τις τράπεζες…. Δεν χόρτασαν ούτε από το αίμα αθώων, ούτε από τις λεηλασίες. Και τώρα θέλουν να λεηλατήσουν και τον ορυκτό πλούτο και της Κύπρου και της Ελλάδας… με βάση το «δίκαιο» του ισχυροτέρου….. και ταυτόχρονα να εξαφανίσουν ότι Κυπριακό απέμεινε … ακόμη και αυτούς τους γηγενείς Κυπρίους Μουσουλμάνους … ΑΙΔΩΣ

Και περί σημερινού πραιτωριανού του «Ερντοναγά» δοτού ηγέτη των «ΤΚ» *Τατάρ, ο οποίος είναι  Τούρκος εξ αίματος και όχι Κύπριος και  μόνο τους εποίκους και εξτρεμιστές Τούρκους εκπροσωπεί.

*Οι «σκοτεινές διαδρομές» του Ερσίν Τατάρ: H εμπλοκή του νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων σε σκάνδαλο-μαμούθ στη Βρετανία, ο ρόλος του καταδικασθέντος επιχειρηματία ΑσίλΝαντίρ και πώς αυτοί «δένουν» με τα ύπουλα σχέδια του Ερντογάν.

Ο Τατάρ έχει μία βαριά ιστορία, που χαρακτηρίζεται από κάποιες ενδιαφέρουσες συμπτώσεις. Γεννήθηκε το 1960, λίγο μετά την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο πατέρας του Τούρκος εκ γενετής Ρουστέμ Τατάρ ήταν ο πρώτος Γενικός Ελεγκτής (επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής οικονομικού ελέγχου) του νεοσύστατου, ενιαίου τότε, κράτους. Τη θέση αυτή κατείχε επί οκτώ χρόνια, ενώ στις αρχές της δεκαετίας του 1980 το όνομά του είχε εμπλακεί σε υπόθεση διαφθοράς, που είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα στον Τύπο της εποχής. Ανάλογη δράση έμελλε να έχει μερικές δεκαετίες αργότερα και ο γιος του… Κατά μάνα, κατά κύρην, κατά γιο καραβοκύρη ….

Ο Ερντογάν ανάμεσα στις δεκάδες παμπέσικες «διπλωματικές» νίκες που πέτυχε εις βάρος του Ελληνισμού, αλλά και τις παράνομες εισβολές του σε γειτονικές χώρες, με την ανοχή των δόλιων μας συμμάχων, πέτυχε ακόμη μια σημαντικότατη «επική» νίκη στην κατεχομένη Κύπρο με την εκλογή του εκλεκτού του εξτρεμιστή Τατάρ και εξαφάνιση του τελευταίου μετριοπαθούς ειρηνόφιλου ηγέτη  Ακιντζί μαζί με τους γηγενείς Κύπριους Μουσουλμάνους. (Ας ευχόμαστε να μην έχει την τύχη δεκάδων, άλλων ΤΚ που δολοφόνησε η ΤΜΤ και η τουρκική ΜΙΤ)… Με Δούρειο ίππο τους εποίκους με αρχηγό τον δολοφόνο του εθνομάρτυρα Τάσσου Ισαάκ, Αρικλί, τον επίσης δολοφόνο του Σολωμού Σολωμού Κενάν Ακίν, τους γκρίζους λύκους, την εξτρεμιστική ΤΚ οργάνωση ΤΜΤ, τον υιό του τρομοκράτη Ντενκτάς, τα μικρά φασιστικά ΤΚ κόμματα, τους υποψήφιους καταπατητές Τούρκους επενδυτές, για Αμμόχωστο και για όλη την κατεχόμενη Ελληνική Κύπρο, που αφειδώς χρηματοδότησαν τον Τατάρ, με εντολή και προτροπή Ερντογάν, ο οποίος τους έταξε …λαγούς με πετραχήλια…  Ένα συνοθύλεμα εγκληματικών στοιχείων επίδοξων ολετήρων και των ΤΚ και των ΕΚ.

Δύο δις επενδύσεις ανακοίνωσε σήμερα ο Τατάρ για να φτιάξει και εποικίσει την Νέα Αμμόχωστο. Όλοι οι επενδυτές Τούρκοι, που ανήκουν στο στενό περιβάλλον Ταγίπ Ερντογάν….

Οι γηγενείς λοιπόν ΤΚ οδεύουν προς εξαφάνιση και πλέον τα ηνία έχουν οι έποικοι και φανατικοί μουσουλμάνοι…. Αναμείνατε λοιπόν, ότι σύντομα θα έχουμε και προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία, με ότι αυτό ήθελε επηρεάσει και την Κυπριακή Δημοκρατία…..

Δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμη πώς θα είναι η «επανένωση» την οποία διαπραγματευόμαστε, δεν αντιλαμβανόμαστε τη δολιότητα των τουρκικών σχεδίων και δεν ήμαστε σε θέση να κατανοήσουμε πως ακόμη και εάν καταλήξει όποια λύση, την εφαρμογή της, η Κ.Δ. θα τη διαχειριστεί όχι με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ειδικά σήμερα με τον εγκάθετο της Τατάρ, αλλά με την Τουρκία.

Τα μακρυνά κοντά έγιναν … Σε λίγο πάλι αρχίζουν «ειρηνευτικές» συνομιλίες με τους Τούρκους … Αλλά με  Τούρκο φίλευε και  κ@@@ο φύλαγε …

In utrumque paratus;

Έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα;

Βιργίλιος, 70-19 π.Χ., Ρωμαίος ποιητής

Καρτερούμεν μέραν νύχταν/ να φυσήσει ένας αέρας/ στουν τον τόπον πο `ν καμένος/ τζι’ εν θωρεί ποτέ δροσιάν.

Για να φέξει καρτερούμεν/ το φως τζιήνης της μέρας/ πο `ν να φέρει στον καθ’ έναν/ τζιαι δροσιάν τζαι ΛΕΥΤΕΡΙΑ.


Επιμέλεια – Έρευνα από Αντώνη Αντωνά – Συγγραφέα

Πηγές από ΜΜΕ και ιστορικά βιβλία του ιδίου με πρόσθετα σχόλια και πληροφορίες.