27.11.21

Ομοβροντία στην Κρήτη από ελληνικά πυροβόλα-Αξιωματικοί των Εμιράτων είδαν ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη κανέναν


Πραγματικά άστραψε και βρόντηξε στο πεδίο βολής Κρήτης, από τις βολές των ελληνικών αυτοκινούμενων πυροβόλων Μ109 A3GEA2, των  PzH-2000GR και από τα συστήματα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων MLRS και RM-70 με χρήση αναβαθμισμένων ρουκετών.

Από 15 έως 19 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ), Βολές Οπλικών Συστημάτων Πυροβολικού Μάχης με τη συμμετοχή προσωπικού, οπλικών συστημάτων και μέσων Μονάδων Πυροβολικού της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» και της ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ».

Ως παρατηρητής συμμετείχε η Διοίκηση των Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (USAREUR-AF), η Κύπρος, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Η.Α.Ε.).

Σκοπός των βολών, επίσημα, ήταν η εξάσκηση των εκπαιδευομένων σε ενέργειες και διαδικασίες που προσομοιάζουν στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον, εκτελώντας όλα τα είδη των βολών Πυροβολικού και αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες στην υπηρέτηση τω πυροβόλων, στην τεχνική, στην τακτική και στην παρατήρηση των βολών.

Κατά τη διάρκεια των βολών υλοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες συντονισμού παροχής πυρών υποστηρίξεως, επιτυγχάνοντας τη μέγιστη δυνατή συνέργεια των οπλικών συστημάτων με τα Κέντρα Διεύθυνσης Πυρός και τα συστήματα ραντάρ των Μονάδων Πυροβολικού.


Αξιωματικοί παρατηρητές από τα Εμιράτα και την Αίγυπτο διαπίστωσαν για  μια ακόμη φορά την ισχύ και κυρίως της αποφασιστικότητα των  ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, να προκαλέσουν σοβαρότατο χτύπημα στους “γείτονες” αν και εφόσον επιχειρήσουν οτιδήποτε  σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.Παρουσία αξιωματικών από τα Εμιράτα, την Αίγυπτο διαπίστωσε την ισχύ των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων

Αιγύπτιοι και Καταριανοί κατανόησαν επίσης, παρ’όλες τις αμυντικές συμμαχίες της χώρας μας, με τις δικές τους χώρες, ότι δεν έχουμε στην κυριολεξία ανάγκη κανέναν, διότι είμαστε πλέον αποφασισμένοι να προκαλέσουμε σοβαρές απώλειες σε κάθε επιβουλέα της χώρας μας, σύμφωνα και με απτά ιστορικά παραδείγματα.

Η πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας των ΗΑΕ με την Τουρκία, καθώς και η επαμφοτερίζουσα στάση της νέας Ισραηλινής κυβέρνησης προς τον σουλτάνο Ερντογάν, με καθυστερήσεις στον αγωγό East Med και συνομιλίες μετά την απαγωγή ζευγαριού Ισραηλινών τουριστών, δείχνει πόσο βαθιά έχει χαραχτεί στην μνήμη τους η ανύπαρκτη πλέον τουρκική “ισχύς”.

Αυτές οι χώρες είχαν πάντα καλές σχέσεις με την Τουρκία, είτε λόγω θρησκευτικής κουλτούρας ( ΗΑΕ), είτε λόγω εμπορίου ( Ισραήλ), και πολύ δύσκολα θα διαλέξουν μια ανοικτή ρήξη με τα νεο-οθωμανικά επεκτατικά σχέδια όχι μόνο του Ερντογάν αλλά των διαδόχων του.

Η Ελλάδα κινούμενη σε ορθή βάση εδώ και μεγάλο διάστημα έχει υλοποιήσει μια τρομερή διπλωματική επίθεση με απτά αποτελέσματα, η οποία όμως δεν γίνεται να ανατρέψει νοοτροπίες πολλών ετών, για αυτό και βλέπουμε συμφωνίες σαν αυτή των Εμιράτων με τον Ερντογάν.

Αν γίνει κάτι με την Τουρκία θα είμαστε μόνοι μας εντελώς, και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, που προετοιμάζονται να δώσουν ένα γερό μάθημα όχι μόνο στους εχθρούς ( Τουρκία) αλλά και στους υποτιθέμενους “φίλους”, που δεν μας υπολογίζουν όσο θα έπρεπε, και αυτό θα είναι σίγουρα εις βάρος τους. 

 https://www.pentapostagma.gr/