23.11.21

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ χαρακτήρισε «μη κοσμικό κράτος» την Ελλάδα

Να πάει να ζήσει στη Τουρκία, που είναι όχι μόνο κοσμικό αλλά ...τριτοκοσμικό κράτος!!! 
ΑΛΕΞ


 Άνω κάτω έκανε τη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ,κατά τη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής που λειτουργεί στην Βουλή για αναπτυξιακά ζητήματα της Θράκης, όπου χαρακτήρισε την Ελλάδα μη κοσμικό κράτος!

Ο κ.Ζεϊμπέκ   επιχειρώντας να θίξει το ζήτημα της ταυτόχρονης λειτουργίας του επίσημου μουφτή και του ψευδομουφτή στην Ξάνθη, είπε ότι «γίνεται αλαλούμ με τους δύο μουφτήδες. Λέμε κατάργηση της Σαρίας. Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Εδώ (στην Ελλάδα) έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος. Στην Τουρκία ποτέ δεν ανοίγουν τα σχολεία με το κοράνι. Έχω φοιτήσει στην Τουρκία και ξέρω…».

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τη ΝΔ  μίλησε για «τραγικό ισχυρισμό» και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος, είπε ότι αυτό που ήθελε να πει ο κ. Ζεϊμπέκ αφορούσε στη σαφή διάκριση λειτουργικών αρμοδιοτήτων Κράτους-Εκκλησίας.

Λίγο αργότερα ο κ. Ζεϊμπέκ «τα μάζεψε»

Διευκρίνηση για την αναφορά του στα πολιτειακά συστήματα Ελλάδας και Τουρκίας, στο πλαίσιο συζήτησης στην κοινοβουλευτική επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης, έδωσε με δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση ενός τμήματος της ομιλίας του.

«Συνέκρινα καθ’ υπερβολή τα πολιτειακά συστήματα Ελλάδας-Τουρκίας με σκοπό να αναφερθώ στην ανάγκη κατάργησης της Σαρία στη Θράκη, που αποτελεί παραφωνία θρησκευτικής νομικής ρύθμισης σε ένα κοσμικό κράτος» σημείωσε ο κ ΖεΪμπέκ, τονίζοντας μάλιστα ότι «Σαφέστατα αναγνωρίζω τις προβλέψεις του Συντάγματος περί ανεξιθρησκίας και θρησκευτικής ουδετερότητας. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζω και εγώ την ανάγκη πλήρους λειτουργικού διαχωρισμού Πολιτείας και Εκκλησίας».

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο βουλευτής Χ.Ζεϊμπέκ απασχολεί με κινήσεις ή δηλώσεις του για τη Θράκη.

https://www.militaire.gr/