2.11.21

Άμεση ανάγκη δημιουργίας Μεραρχίας πεζοναυτών 16.000 ανδρών! Θέλουμε δόγμα «κεραυνοβόλου αντίδρασης» στις προκλήσεις στο Αιγαίο

 

Το προκλητικά επιθετικό δόγμα Ερντογάν για τον ελληνισμό απαιτεί άμεσες και ταχύτατες κινήσεις.

Οι συνεχείς προκλήσεις και οι σαφείς επιδιώξεις της Τουρκίας, όπως εκφράζονται πλέον καθημερινά μας οδηγούν  στην άμεση απαίτηση για ταχεία αντίδραση της Ελλάδος, με αστραπιαίες κινήσεις, με στόχο  την αποτροπή οποιασδήποτε σκέψης στους Τούρκους, για δράση σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Την ίδια περίοδο η Τουρκία βιώνει τρομακτικές καταστάσεις με πείνα, ανεργία, άκρατο εθνικισμό κά. 

Ότι πιθανόν λάβει χώρα θα αφορά αποκλειστικά τα νησιά μας, αφού ο Έβρος είναι “κλειστός” σε κάθε τουρκικό σχέδιο και οποιαδήποτε επιθετική κίνηση εκεί, θα αφορά πιθανότατα αντιπερισπασμό για το Αιγαίο.

Για τον λόγο αυτόν πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι πρέπει να δημιουργήσουμε μια μεραρχία πεζοναυτών πλήρως επανδρωμένη με Αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και ΕΠΟΠ, συνεπικουρούμενη από το ανάλογο στρατιωτικό υλικό.

Ο σχηματισμός αυτός θα έχει την δυνατότητα άμεσης μεταφοράς  σε οποιαδήποτε νησί το ταχύτερο δυνατό, αποτελώντας την αιχμή του δόρατος σε κάθε κυοφορούμενο σχέδιο της Άγκυρας.        


Αυτός προκρίνεται ως καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί η προκλητικότητα στην περιοχή των νήσων μας, ενώ ταυτόχρονα η παρουσία της της δύναμης αυτής, θα αποτελεί μια "άγρια" επίδειξη των προθέσεων μας προς την άλλη πλευρά, σε  κάθε “δύσκολη στιγμή”.Για τον σκοπό αυτόν θα πρέπει να διατεθεί όλη η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, όπως (μεταφορικά-επιθετικά ελικόπτερα,σύγχρονα άρματα μάχης,ΤΟΜΑ, σύγχρονα πυροβόλα, αντιαεροπορικούς εκτοξευτές) ενώ  θα υποστηρίζεται από Τρεις τουλάχιστον μοίρες αεροσκαφών της πολεμικής μας αεροπορίας, εξασφαλίζοντας την μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα της.

Σκοπός είναι να αποτρέψουμε πιθανή τουρκική επιθετική δράση πριν ακόμα αυτή υλοποιηθεί, αφού σε διαφορετική περίπτωση  οι επιπτώσεις μιας πολεμικής κρίσης, και για τις δυο χώρες, θα ήταν μεγάλες, από όλες τις απόψεις.

Το τουρκικό δόγμα και οι απειλές κατά Ελλάδος-Κύπρου

Οι τουρκικές διεκδικήσεις αφορούν ελληνική κυριαρχία και δικαιώματα σε αέρα και θάλασσα, βραχονησίδες και ακατοίκητες μικρονήσους, ενώ περιλαμβάνουν, και το σαθρό επιχείρημα της αποστρατικοποίησης των νησιών μας, κάτι που διαπιστώνουμε πλέον σε εβδομαδιαία βάση από το τουρκικό υπουργείο άμυνας.

Η γειτονική χώρα από το δόγμα Νταβούτογλου για "μηδενικά προβλήματα" με τους γείτονες,μετέβη στο δόγμα "επίθεση και εισβολή σε όλους", κάτι που βλέπουμε σε Συρία, Ιράκ, Ναγκόρνο. Λιβύη κά.


Μόλις οι Τούρκοι “μύρισαν” της πρόθεση αποχώρησης των ΗΠΑ από την Α.Μεσόγειο, ξεκίνησαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις με διάφορες προφάσεις, ( η συνηθέστερη είναι οι “κακοί” Κούρδοι που απειλούν την ειρήνη) και τώρα ο τουρκικό στρατός κατέχει, για όσους αγνοούν, εδάφη σε Βόρεια Συρία, Ιράκ, μετά την Κατεχόμενη Κύπρο, και δεν πρόκειται να αποχωρήσει από εκεί πάρα μόνο με την "ξιφολόγχη".Η Τουρκία επιμένει να αγνοεί την διεθνή κοινότητα, την ιστορία, τον πολιτισμό, και επιχειρεί να αναστήσει την αιματοβαμμένη Οθωμανική αυτοκρατορία, ενώ δυστυχώς  αυτό το δόγμα το στηρίζει μεγάλο μέρος της τουρκικής κοινωνίας, και όχι μόνο οι οπαδοί του ΑΚΡ, όπως κάποιοι έντεχνα διατυμπανίζουν.

Αυτός ο νεο-οθωμανικός γεωπολιτικός τυχοδιωκτισμός με  στρατιωτικές επιχειρήσεις παντού γύρω από τα τουρκικά σύνορα, γιγάντωσε το δόγμα της πρώην μεγάλης αυτοκρατορίας, φτάνοντας σήμερα, να απειλείται στρατιωτικά Ελλάδα και Κύπρο, που ανήκουν σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Το σχέδιο “Μεγάλη Τουρκία”, πέρα των προδοκιών και των ίδιων των Τούρκων, είναι ένα έργο αποκλειστικά του Ερντογάν και του κόμματος του, το οποίο επιθυμεί συνεχώς και άλλα εδάφη, όπως “την προσάρτηση των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, μέρος της Δ. Θράκης και φυλάκια στον Καύκασο.

Τα όνειρα όμως της τουρκικής ελίτ ξεπερνούν το μέγεθος της σημερινής Τουρκίας, ξεχνώντας την ιστορία και τα τρομερά διδάγματα της, φέρνοντας ταυτόχρονα ακόμα πιο κοντά, το απίθανο όνειρο του ελληνισμού για την ίδια την Κωνσταντινούπολη.

 https://www.pentapostagma.gr/