11.10.21

Μέσα στο ρωσικό ιστιοφόρο Shtandart: Τα μυστικά του πλοίου που συνέτριψε τους Οθωμανούς (video) { Αυτό που δεν σας δείχνουν τα "κανάλια"...}

 

Έτοιμο να εκτελέσει την ερευνητική αποστολή «Φλόγα του Τσεσμέ» στο Αιγαίο, το ρωσικό ιστιοφόρο Shtandart, ένα πιστό αντίγραφο του πρώτου πλοίου του στόλου της Βαλτικής, αγκυροβόλησε στο λιμάνι του Πειραιά. Το Sputnik περιηγήθηκε στους χώρους του και μίλησε με το πλήρωμα του.

Ένα «ζωντανό» και πλωτό κομμάτι ιστορίας αγκυροβόλησε στο λιμάνι του Πειραιά.
Δύο σημαίες κυματίζουν περήφανα πάνω στο ρωσικό ιστιοφόρο Shtandart, στο πρώτο πλοίο του στόλου της Βαλτικής: η ελληνική και η ρωσική.
Και αυτό επειδή το ακριβές αντίγραφο της φρεγάτας του Μεγάλου Πέτρου της Ρωσίας, θα ξεκινήσει τη διεθνή εκπαιδευτική και ερευνητική αποστολή «Φλόγα του Τσεσμέ» στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του Έτους Ιστορίας Ελλάδας- Ρωσίας.
Ήταν ένα όνειρο ζωής η δημιουργία του ιστιοφόρου για τον καπετάνιο του, Βλαντίμιρ Μάρτους, που είναι ενθουσιασμένος όχι μόνο επειδή βρίσκεται στην Ελλάδα, αλλά και για την εξέλιξη του οράματος του καθώς το ιστιοφόρο που δημιούργησε το 1999 διαθέτει τακτικό προσωπικό και εθελοντές που γίνονται κομμάτια της ιστορίας και αποκτούν την εμπειρία της ναυσιπλοΐας.

https://sputniknews.gr/
-----------------------------------
Επιμέλεια αναρτήσεως, από τον συνεργάτη μας Φ.Μ