29.10.21

Ελληνικό ενδιαφέρον και για δύο φρεγάτες M από την Ολλανδία Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΔΑΕΕ, η Ελλάδα ενδιαφέρεται για την απόκτηση δύο φρεγατών τύπου Μ και 6 ναρκοθηρευτικών από την Ολλανδία.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι

«Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλες η τακτική συνεδρίαση των διευθυντών εξοπλισμών του ΝΑΤΟ (CNAD) όπου συμμετείχε ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, Αντιναύαρχος (εα) Αριστείδης Αλεξόπουλος.

Στο περιθώριο της σύσκεψης υπογράφηκε μεταξύ του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ και του Ολλανδού ομολόγου του, Αντιναύαρχου Arie Jan de Waard, δήλωση προθέσεων (Letter of Intent) για πιθανή πρόσκτηση από το ΠΝ 2 φρεγατών τύπου Μ και 6 ναρκοθηρευτικών.

Στη συνέχεια, στις 28 Οκτωβρίου, ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ συμμετείχε στην Άτυπη Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας».

Οι φρεγάτες Μ από την Ολλανδία ήταν πολύ ψηλά στις προτιμήσεις του ΓΕΝ ,μέσα στην πρώτη τριάδα, μαζί με τις Belharra και τις ιταλικές Fremm. Είναι μια καλή κίνηση για περαιτέρω ενίσχυση του ΠΝ η οποία αν προχωρήσει μπορεί να «παγώσει» τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ.

https://www.militaire.gr/

Αναρτήθηκε στην Efenpress από το συνεργάτη μας Μιχάλη Τσολάκη