14.9.21

Στέλνουμε τους Patriot PAC-3 στην Σ.Αραβία !!!


 

Το είδαμε και αυτό : Στέλνουμε μία πολύτιμη συστοιχία Patriot PAC-3 στην Σαουδική Αραβία για να τους προστατέψουμε από τους... Ιρανούς.

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 στην Αεροπορική βάση της Τανάγρας πραγματοποιήθηκε η τελετή αναχώρησης της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Χαρδαλιά, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη.

Η ακατανόητη απόφαση της κυβέρνησης έρχεται σε μία στιγμή που η τουρκική επιθετικότητα, μπορεί ανά πάσα στιγμή να μετατραπεί σε «θερμή» σύγκρουση

Υπάρχουν 6 συστοιχίες Patriot, η κάθε μια με έξι τετραπλούς εκτοξευτές, δύο στη βόρεια Ελλάδα (Ελευθερούπολη, Μίκρα), δύο στην Αθήνα, μία στην Σκύρο και τέλος μια στα Χανιά (115ΠΜ).

Σύμφωνα πάντα με το «σκεπτικό» του Μεγάρου Μαξίμου δεν…  δημιουργείται «τρύπα» στην ελληνική αεράμυνα γιατί για κάποιο άγνωστο λόγο η συστοιχία Patriot που θα σταλεί το προηγούμενο διάστημα «ήταν εκτός λειτουργίας» όπως είχε γράψει το pronews.gr

Και το ερώτημα είναι «Γιατί ήταν εκτός λειτουργίας;» και ποιος έχει ευθύνες που μια υπερπολύτιμη μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν «εκτός λειτουργίας»;

Και το Μαξίμου εννοεί ότι επειδή ήταν «εκτός λειτουργίας», δεν υπάρχει πρόβλημα που τώρα την στέλνουμε στο εξωτερικό άρα "Που το είδατε το κενό;"!

Με αυτό το σκεπτικό μπορούμε να βγάλουμε εκτός τις μισές ή και όλες τις συστοιχίες Patriot και το επόμενο έτος  να τις στείλουμε στο εξωτερικό, αφού ήταν ήδη εκτός λειτουργίας, οπότε δεν δημιουργείται «τρύπα» στην αεράμυνα!

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, τόνισε την ιστορική (!) σημασία της αποστολής που σκοπό έχει την διατήρηση της ειρήνης και την προάσπιση της παγκόσμιας ασφάλειας.

Με την δική μας ασφάλεια τι γίνεται; Αυτή δεν παίζει κανέναν ρόλο; Στην τελική εμείς θα υπερασπιστούμε την Σ.Αραβία από τους Ιρανούς, το Ριάντ θα μας υπερασπιστεί από μια επίθεση της Άγκυρας; Δεν το νομίζουμε.

πηγη: https://www.defencenet.gr/