8.9.21

Σπίρτζης: Eπιβεβαιώνετε τις πληροφορίες για ενεργοποίηση πληροφοριοδοτών της ΕΥΠ;Ερωτήσεις σχετικά με το επιχειρησιακό σχέδιο για την ΔΕΘ έθεσε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.

Ειδικότερα, ανέφερε:

«Πριν οποιαδήποτε άλλη θεσμική αντίδρασή μας, ρωτάμε δημόσια το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το γραφείο του Πρωθυπουργού:

»Επιβεβαιώνετε τις πληροφορίες του ρεπορτάζ που ακούσαμε στο δελτίο ειδήσεων του Open με την Πόπη Τσαπανίδου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται αυτολεξεί ότι στο πλαίσιο των μέτρων ενόψει Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης “θα ενεργοποιηθεί το κλιμάκιο πληροφοριοδοτών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών“;

»Επειδή όλοι αντιλαμβανόμαστε τη θεσμική εκτροπή, σε συνέχεια της ένταξης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών με το νόμο του επιτελικού κράτους στις αρμοδιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και τα πρόσθετα ερωτήματα που γεννιούνται, περιμένουμε την άμεση απάντηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρμόδιο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ποιο είναι το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ:

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN:

«Σήμερα οριστικοποιήθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο θα εφαρμοστεί στην ΔΕΘ, ξεκινώντας από τον φραγμό ασφαλείας ο οποίος θα υπάρχει γύρω από το Βελλίδειο από διμοιρίες των ΜΑΤ καθώς και από τους Αίαντες της ΕΛΑΣ.

»Θα υπάρχουν αυξημένες περιπολίες από ομάδες της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ αλλά και της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

»Θα υπάρχει ένα ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο από την αντιτρομοκρατική – το κλιμάκιο της μάλιστα θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη το πρωί.

»Επίσης θα ενεργοποιηθεί το κλιμάκιο πληροφοριοδοτών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

»Θα πρέπει να είναι καθαρή κάθε διέλευση επισήμων σε όσα δρομολόγια θα γίνουν.

»Επίσης, τα σκυλιά θα ψάχνουν για εκρηκτικά όλα τα επίμαχα κτίρια ενώ σε κλοιό θα είναι και το πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

»Θυμίζω ότι φέτος αυτό που φοβίζει περισσότερο τις αρχές είναι οι συγκεντρώσεις των αντεμβολιαστών, μάλιστα μέχρι στιγμής διαπιστώνουν ότι θα είναι μαζικές.

»Σήμερα έγινε τηλεδιάσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κυρίου Θεοδωρικάκου στην οποία συμμετείχε και ο κύριος Τζιτζικώστας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας».


https://www.tribune.gr/

____________________

Επιμέλεια ανάρτησης: Μιχάλης Τσολάκης