8.9.21

Η Τουρκία στο δρόμο μετατροπής της σε Ισλαμικό Εμιράτο! Μια φωτογραφία που λέει πολλά


 
Στην πρόσφατη (30 Αυγούστου) τελετή αποφοίτησης των νέων Αξιωματικών των τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων καταγράφηκε η πρώτη γυναίκα Αξιωματικός των ΤΕΔ ή οποία φόρεσε ισλαμική μαντίλα.

Μετά λοιπόν την έγκριση της μαντίλας στην τουρκική Αστυνομία έχουμε επέκταση της μαντήλας και στις ΕΔ της Τουρκίας, ίσως το τελευταίο κεμαλικό κάστρο στην χώρα. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Κεμάλ βλέποντας τον Αρχηγό των τουρκικών ΕΔ να παραδίδει το δίπλωμα σε μαντηλοφορούσα Αξιωματικό.


Πειθήνιο όργανο του Ερντογάν είναι και ας μην ξεχνάμε ότι παρέμεινε στη θέση κατά τις πρόσφατες κρίσεις καθώς το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο (το οποίο αποτελείται κατά πλειοψηφία από πολιτικούς και στο οποίο προεδρεύει ο Ερντογάν), κάνοντας διασταλτική ερμηνεία της νομοθεσίας για το όριο ηλικίας, παρέβλεψε το γεγονός ότι σε 15 ημέρες ο A/ΓΕΕΔ καταλαμβανόταν από τα ισχύοντα όρια ηλικίας.
Επιπλέον θα πρέπει να τονιστεί ότι η φετινή σειρά των Αξιωματικών που αποφοίτησαν από τις Στρατιωτικές Σχολές, οι οποίες υπάγονται στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας όπου προΐσταται πολιτικό πρόσωπο της εμπιστοσύνης Ερντογάν, εισήλθαν σε αυτές το 2017 δηλαδή μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, αρκετοί/ές δε με ιδιόχειρα σημειώματα στελεχών του ΑKP.
Bλέπουμε λοιπόν μια ολοένα και αυξανόμενη μεταβολή της τουρκικής κοινωνίας με την επικράτηση του ισλαμικού στοιχείου ή του «πολιτικού Ισλάμ», με ευθύνη και καθοδήγηση του καθεστώτος Ερντογάν.
Χαρακτηριστικό επιπλέον παράδειγμα είναι η τροποποίηση του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν στη μεγάλη προσευχή της Παρασκευής, η οποία είναι υποχρεωτική για τους άνδρες στο ισλάμ.
Τουρκική Δημοκρατία ή προσεχώς Ισλαμικό Εμιράτο της Τουρκίας ; Ίδωμεν….

 https://www.militaire.gr/

____________________

Επιμέλεια ανάρτησης: Μιχάλης Τσολάκης