12.9.21

Γίνε Πολίτης Οπλίτης έστω και για μια ημέρα γιατί η Εθνική Άμυνα είσαι εσύ!!!
Συνάδελφοι Έφεδροι και Εθνοφύλακες, αξιωματικοί υπαξιωματικοί και οπλίτεςλα αυτά τα χρόνια η προσπάθεια αυτή είχε ως κύριο σκοπό την εκπαίδευση των Εφέδρων σε αντικείμενα που άπτονται των αναγκών ενός σύγχρονου πεδίου μάχης ,λαμβάνοντας υπ όψιν μας ότι ένας Έφεδρος πρέπει να βρίσκεται σε βαθμό ετοιμότητας τουλάχιστον πενταπλάσιο του συναδέλφου του που βρίσκεται στα όπλα είτε είναι μόνιμο προσωπικό είτε υπηρετεί την θητεία του και έχει το προνόμιο συχνής εκπαίδευσης ,ενασχόλησης με οπλισμό, οπλομηχανήματα και σχεδιασμούς μάχης και δεδομένου ότι σε μία άσκηση δύο ημερών μπορεί να γίνει μόνο αξιολόγηση και όχι εκπαίδευση αποφασίσαμε να δώσουμε μια "ύλη" εκπαιδευτική προς όλους τους ασκούμενους σε τακτά χρονικά διαστήματα έως δεκαπέντε ημέρες πριν από την άσκηση έτσι ώστε όλοι να δουλέψουν πάνω στα αντικείμενα που θα αξιολογηθούν .

Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσουμε πολλές ώρες πραγματικής και σοβαρής εκπαίδευσης για τον καθένα από εμάς ατομικά και θα εκπαιδευτούμε σε καταστάσεις που θα συναντήσουμε όταν θα χρειαστεί να υπερασπίσουμε την Πατρίδα μας, δίπλα σε μόνιμα στελέχη και κληρωτούς συναδέλφους και θα γίνουμε ο πολλαπλασιαστής ισχύος της μονάδας μας και "εργαλείο" στα χέρια των ηγητόρων μας

Έχοντας πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας , δεδομένης της σοβαρότητας που διακρίνει τους Εθελοντές Εφέδρους και της τοποθέτησης μας σε μονάδες Πεζικού δεν πρόκειται να αναλωθούμε σε "ψευτοκομαντισμούς" και αποστολές υπερηρώων παρά μόνο σε όσα πραγματικά θα αντιμετωπίσουμε κάτι που έχουμε σαν αρχή σε όλους τους Μακεδονομάχους. Σε γενικές γραμμές θα εκπαιδευτούμε όπως πρόκειται να πολεμήσουμε σε πολλαπλές αποστολές που μπορούν να θα δοθούν σε στρατιώτες του Πεζικού, ενός Πεζικού όμως όπως έπρεπε πραγματικά να είναι . Από την πλευρά μας σας υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε να δώσουμε την εικόνα του πραγματικού όσο το δυνατόν καλύτερα. Απαντούμε σε όλους όσους προβληματίζονται , αγχώνονται ,δεν έχουν υλικά, είναι υπό σκέψη και ότι άλλο μπορεί να τους κρατήσει μακριά από την άσκηση. Φορέστε την στολή σας που όλοι πρέπει να έχουμε τουλάχιστον μια ,συγκεντρώστε ότι υλικά μπορείτε , θα σας βοηθήσουμε κι εμείς στο μέτρο του δυνατού ,βρείτε φίλους ,γνωστούς να ταξιδέψετε μαζί ή ελάτε μόνοι , μπορείτε να συμμετέχετε σε τμήμα που διαγωνίζεται ή να βοηθήσετε στην οργανωτική επιτροπή ,υπάρχουν ρόλοι και αποστολές για όλους . Σε κάθε περίπτωση αν δεν έχεις τίποτα από ,υλικά ,γνώσεις και φυσική κατάσταση φόρεσε την Ελληνική ψυχή σου , έλα να σταθείς πλάι μας και να γίνεις κομμάτι της οικογένειας των Εθελοντών Εφέδρων.

 Διακόσια χρόνια μετά την έναρξη της Επανάστασης ο αγώνας για Ελευθερία , Εθνική Ανεξαρτησία ,Ισχυρή Πατρίδα είναι πιο επίκαιρος από ποτέ ,να είσαι εκεί γιατί η Εθνική Άμυνα είσαι εσύ. 

Γίνε από Πολίτης Οπλίτης έστω και για μια ημέρα.