7.9.21

Αφγανιστάν: Αεροσκάφη «αγνώστου προελεύσεως» βομβάρδισαν Ταλιμπάν στο Παντσίρ - Εκατοντάδες νεκροί Εκατοντάδες Ταλιμπάν σκοτώθηκαν χθες τα μεσάνυχτα κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού στην κοιλάδα του Παντσίρ, στο Αφγανιστάν, ένας βομβαρδισμός ο οποίος πραγματοποιήθηκε από αεροσκάφη... «αγνώστου προελεύσεως». 

Εκατοντάδες νεκροί

Σύμφωνα με την avia.pro γύρω στα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα προς σήμερα Τρίτη, οι δυνάμεις των Ταλιμπάν που έχουν αναπτυχθεί στην κοιλάδα του Παντσίρ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους μαχητές του Αχμαντ Μασούντ, οι οποίοι έχουν οργανωθεί εναντίον τους, δέχτηκαν μαζική αεροπορική επίθεση που φέρεται να σκότωσε αρκετές εκατοντάδες από τους μαχητές τους.

Προς το παρόν, υπάρχουν πληροφορίες ότι τα χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν από άγνωστα πολεμικά αεροσκάφη, αν και η ηγεσία των Ταλιμπάν δεν έχει κάνει ακόμη επίσημες δηλώσεις σχετικά με αυτό το θέμα, ούτε υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από άλλη πλευρά γι’ αυτές τις επιθέσεις.

Απέκτησαν συμμάχους;

Νωρίτερα, ωστόσο, έγινε γνωστό ότι το Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν ήταν έτοιμα να υποστηρίξουν τις δυνάμεις του Εθνικού Μετώπου Αντίστασης του Αφγανιστάν.

Χθες το πρωί, μάλιστα, υπήρχαν πληροφορίες ότι ένας από τους βασικούς ηγέτες των ανταρτών του Παντσίρ είχε φτάσει στο Τατζικιστάν, κάτι που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι δυνάμεις της αντίστασης να έχουν αποκτήσει πραγματικούς συμμάχους.

https://www.pronews.gr/