25.9.21

Φρεγάτες: 3 Bellhara και 3 κορβέτες Gowind η γαλλική λύση που όλα δείχνουν ότι “κλειδώνει”!


 
Επικράτησε η λογική στην κυβέρνηση που μέχρι μερικές ημέρες οδηγούσε τις εξελίξεις προς τη “λύση” απόκτησης μέσω λίζινγκ από τους Αμερικανούς των πανάκριβων στη χρήση τους καταδρομικών Ticonderoga; Υπήρξε αμερικανική υποχώρηση έναντι των Γάλλων μετά από την “πονηριά” που τους έκαναν στην Αυστραλία με τα υποβρύχια;

Όπως και να ΄χει από χθες η υπόθεση προμήθειας νέων πλοίων φαίνεται ότι επιτέλους μπήκε σε σωστό δρόμο . Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή το σχέδιο για την ενίσχυση του Στόλου περιλαμβάνει την απόκτηση 3 φρεγατών Belharra και ως ενδιάμεση λύση η Γαλλία θα δώσει στην Ελλάδα 3 κορβέτες Gowind.

Προς μεγάλη απογοήτευση όσων στην Αθήνα μιλούσαν ακόμη και δημόσια για τις “αμερικανικές λύσεις”, τα δεδομένα άλλαξαν και όλα πλέον συνηγορούν ότι στην επίσκεψη Μητσοτάκη στο Παρίσι θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις μετά από τη συνάντηση με τον Μακρόν. Ενδεικτικό του γεγονότος ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση μιας πολύ σημαντικής συμφωνίας για το ΠΝ, είναι το γεγονός ότι βαλίτσες για το Παρίσι ετοιμάζει και ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος προκειμένου να είναι παρών στις ανακοινώσεις αλλά και να προχωρήσει τις διαδικασίες για την έναρξη της συμφωνίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανακοινώσεις για τις φρεγάτες θα συνοδευτούν και από ανακοίνωση αναβαθμισμένης αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία.

https://www.militaire.gr/