30.8.21

"Μπουρλότο" σε Μέση Ανατολή -Ανατολική Μεσόγειο φοβάται το Ισραήλ-Τρόμος με προηγμένα όπλα από επαγγελματίες φονιάδες με σφραγίδα Ερντογάν


 
Μαχητές του ISIS που αποφυλακίστηκαν στο Αφγανιστάν κατευθύνονται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, προειδοποιεί Ισραηλινός αξιωματούχος άμυνας

Σαφή και κατηγορηματική προειδοποίηση κόκκινου συναγερμού, στέλνουν οι πολύ καλά ενημερωμένες μυστικές υπηρεσίες του ισραηλινού στρατού, για την μετακίνηση της περιβόητης οργάνωσης ”Χορασάν”, σε Μ.Ανατολή και κατ’ επέκταση στην Α.Μεσόγειο, απειλώντας τον άξονα Ελλάδος-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου.

Το ύποπτο σε όλα αυτά είναι το πραγματικό “χοντρό” παρασκήνιο των σχέσεων της Άγκυρας με τους Ταλιμπάν και τους Τζιχαντσιστές στο Αφγανιστάν (ειδικά το τελευταίο διάστημα), με θέμα την προώθηση της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Μεσόγειο.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας στο Πενταπόσταγμα, η προσπάθεια του Ερντογάν για συνεργασία με τους Ταλιμπάν, είναι ότι χειρότερο για τους συμμάχους της.

Ο κίνδυνος για την υπόλοιπη συμμαχία ειδικά στη Μεσόγειο, θα αυξηθεί στο επικείμενο μέλλον. Η σιωπηρή άδεια από την Άγκυρα θα μπορούσε να δώσει στους εξτρεμιστές μία ταχύτερη ''δίοδο'' για να στοχεύσουν μέρη, όπου οι επιθέσεις ήταν σπάνιες ή ανύπαρκτες προηγουμένως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ισχυρότερη ένδειξη για αυτό, είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση Ερντογάν έχει κλείσει τα μάτια της σε εξτρεμιστικές δραστηριότητες στα σύνορά της και στη γύρω περιοχή, θεωρώντας την παρουσία τους ωφέλιμη για τα συμφέροντα της Τουρκίας, ενώ ταυτόχρονα στοχεύει τους Κούρδους συμμάχους του ΝΑΤΟ στον αγώνα τους κατά του ISIS.

Κάτι τέτοιο θα εξυπηρετούσε τα μέγιστα τα ύποπτα σχέδια της Τουρκίας, για την “καταστροφή” των σχεδίων κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου East Med, της ηελκτρικής διασύνδεσης Ελλάδος, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου, θέτοντας ταυτόχρονα την περιοχή σε τρομερά μεγάλο κίνδυνο.

Οι ίδιες πηγές των ισραηλινών υπηρεσιών, αναφέρουν σε ειδική έκθεση τους, ότι χιλιάδες Αφγανοί μαχητές του ISIS ενδέχεται να μετακινηθούν στη Μέση Ανατολή-Α.Μεσόγειο, με κύρια αποστολή την διενέργεια τρομοκρατικών ενεργειών.

Μαχητές του ISIS που αποφυλακίστηκαν στο Αφγανιστάν κατευθύνονται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, προειδοποιεί Ισραηλινός αξιωματούχος άμυνας.

“Οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους θα επιχειρήσουν να απειλήσουν το Ισραήλ από τη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο”, δήλωσε η ανώνυμη ισραηλινή στρατιωτική πηγή στην The Jerusalem Post.

“Το Ισραήλ φοβάται ότι τα προηγμένα όπλα που κατασχέθηκαν, από τους Ταλιμπάν θα μεταφερθούν σε τρομοκρατικές ομάδες στα βόρεια και νότια σύνορα του Ισραήλ”, δήλωσε ο αξιωματούχος ασφαλείας. Ισραηλινοί αμυντικοί αναλυτές δηλώνουν ότι τα πρόσφατα γεγονότα στο Αφγανιστάν θα αυξήσουν τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων παγκοσμίως.

Πολλές ακόμη βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας αναμένονται στο Αφγανιστάν, ενώ εκτιμάται ότι αυτές θα επεκταθούν σε γειτονικά κράτη”, προέβλεψε ο Ισραηλινός ειδικός Anat Hochberg-Marom, ο οποίος συνεχίζοντας τόνισε ότι "το επίπεδο απειλής αυξάνεται ξανά 20 χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, καθώς η προηγούμενη μείωση της παγκόσμιας τρομοκρατίας αντιστρέφεται”.

Περιττό να τονίσουμε ότι εφόσον ισχύσουν αυτά τα δεδομένα,υπάρχει σαφής προδιαγεγραμμένος κίνδυνος, τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ελλάδα.


Πραγματικά ο Ελληνισμός αλλά και οι χώρες της Μεσογείου πλην Τουρκίας, όπως όλα δείχνουν θα ευρίσκονται σε διαρκή “ένταση” λόγω των κυμάτων μετανάστευσης και των γεγονότων σε Συρία, Ιράκ, και Αφγανιστάν.Οι ελληνικές αρχές ασφαλείας είναι σε εγρήγορση με το σενάριο της μετακίνησης όλων αυτών των Τζιχαντιστών στην Μ.Ανατολή  και ουσιαστικά στην Μεσόγειο, καταρτίζοντας σχέδια αντιμετώπισης τους.

Αναμένεται ότι η επόμενη περίοδος θα είναι πολύ δύσκολη τελικά για όλες τις χώρες στην Α.Μεσόγειο, λόγω των υποχθόνιων τουρκικών σχεδίων για πρόκληση “χάους” σε ορισμένες χώρες.

https://www.pentapostagma.gr/