30.8.21

Ακάρ: Το “μαντρόσκυλο” του Ερντογάν που οι Ευρωπαίοι χαϊδεύουν σαν κατοικίδιο τους

 


Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έχει μετατραπεί εδώ και καιρό σε “μαντρόσκυλο” του καθεστώτος Ερντογάν. Ίσως επειδή προετοιμάζεται να τον διαδεχτεί ,αν χρειαστεί. Οι χθεσινές του δηλώσεις “μία από τα ίδια” περί αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών και απειλών κατά της Ελλάδας την οποία …κατηγορεί για επεκτατική πολιτική, θέτουν πάλι το ερώτημα: πρέπει να λαμβάνει άμεσα απαντήσεις σε υψηλό τόνο από την Ελλάδα ή όχι.

Ο Ακάρ με τις δηλώσεις του δεν “πουλάει” μόνο “τουρκικό τσαμπουκά”. Τα όσα λέει συντηρούν το “αφήγημα” της Άγκυρας:

«Περιμένουμε οι πάντες και ιδιαίτερα η ελληνική ηγεσία να καταλάβει τη σπουδαιότητα των σχέσεων καλής γειτονίας. Δυστυχώς όμως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με προβοκάτσιες, παράνομες ενέργειες και επιθετική ρητορική από τους Έλληνες…Προβάλλουν διεκδικήσεις λες και είναι οι μοναδικοί ιδιοκτήτες του Αιγαίου και προσπαθούν να εξοπλίσουν όλα τα νησιά», είπε μεταξύ άλλων χθες.

Όλα αυτά μπορεί σε εμάς να ακούγονται περίπου γραφικά, αλλά δεν διαπιστώνουμε να έχουν την ίδια αντιμετώπιση από τους “φίλους” μας τους Ευρωπαίους! Με πράξεις και όχι μόνο με λόγια δείχνουν ότι είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν να χαϊδεύουν το “μαντρόσκυλο” και να ακούν με συγκατάβαση όσα απίθανα λέει περί …επεκτατικής πολιτικής της Ελλάδας!

Τελευταία απόδειξη αυτού του γεγονότος τα όσα διεμήνυσε στην Ελλάδα η Κομισιόν! Όπως γράψαμε αρνείται να ενισχύσει με 15,8 εκατομμύρια ευρώ την ελληνική Ακτοφυλακή υιοθετώντας τουρκικά επιχειρήματα. Κι όχι μόνο αυτό: η ΕΕ αρνείται να βοηθήσει ένα κράτος μέλος της, όταν ήδη έχει δώσει εκατομμύρια στην τουρκική ακτοφυλακή για τη ναυπήγηση σκαφών τα οποία πολλές φορές …συνοδεύουν δουλεμπορικά ή επιχειρούν να εμβολίσουν σκάφη της ελληνικής Ακτοφυλακής! Παράνοια…

Όλα αυτά δεν μπορεί να μένουν αναπάντητα, ούτε να αντιμετωπίζονται με διπλωματικές δηλώσεις. Ο Ακάρ πρέπει να παίρνει τις απαντήσεις του για να ακούν και οι “φίλοι” μας. Δεν μπορεί να συνεχίσουμε να παίζουμε το ρόλο το “καλού ,υπάκουου παιδιού” και να ακούμε άβουλοι τις ανοησίες Τούρκων και Ευρωπαίων. Η Ελλάδα έχει πληρώσει δυσανάλογα με το μέγεθος και τις δυνατότητες της το προσφυγικό-μεταναστευτικό, είναι χώρα της ΕΕ που απειλείται ευθέως από γειτονική της χώρα και δεν είναι δυνατόν να της έχει δοθεί ο ρόλος του “καρπαζοεισπράκτορα”. Ακόμη χειρότερα, δεν είναι δυνατόν να αποδεχθεί τέτοιο ρόλο.

https://www.militaire.gr/