11.8.21

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΦΟΡΜΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΩΣΙΩΤΕΣ 7.8.2021

 




ΑΚ182/2021                                                                                             9.8.2021



Κύριε Πρόεδρε,

Μελετήσαμε με μεγάλη προσοχή τη μακροσκελή ομιλία σας στην εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου, στο Πολιτιστικό του Κέντρο στη Δερύνεια, 7.8.2021 και η θλιβερή διαπίστωσή μας είναι ότι ήταν ένα «ρεσιτάλ»  διαβεβαιώσεων προς  την Τουρκία και τα ξένα συμφέροντα που συνοδοιπορούν με αυτήν ότι  σε ότι αφορά το Κυπριακό είστε πιστά αφοσιωμένος στα, «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος».

Διαβεβαιώσατε με το περιεχόμενο της ομιλίας σας τον κατακτητή και τους άλλους ξένους συνωμότες, ότι παραμένετε προσηλωμένος  στην ολοκλήρωση της συνωμοσίας τους, που αποκαλείται «λύση ΔΔΟ».  Αυτό ξεκαθαρίζεται μέσα από τον ημερολογιακό οδικό χάρτη των ενεργειών και προτάσεων σας στο Κυπριακό την περίοδο που περιγράφετε.

Είναι χαρακτηριστική η ομολογία σας ότι «ηγηθήκατε» του ΝΑΙ στο σχέδιο ΑΝΝΑΝ, το 2004. Είναι  χαρακτηριστική η δήλωσή σας ότι το κάνατε αυτό: «Χάριν της Αμμοχώστου, της Μόρφου και των άλλων περιοχών που επιστρέφονταν»  Δεν ενεργούσατε τότε ως Κομματάρχης που ήσασταν, για όλα τα κατεχόμενα μέρη μας. Ούτε σήμερα, ως Πρόεδρος, της Δημοκρατίας ενεργείτε για όλα τα κατεχόμενα μέρη μας. Το ομολογείτε ο ίδιος στην ομιλία επιβεβαιώνοντας  ότι σήμερα εργάζεσθε για να τσιμεντωθεί το ΝΑΙ με μέλημά σας  απλά να μειωθεί το κατεχόμενο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ουσιαστικά μιλήσατε και πολιτεύεστε όχι ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, όχι ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων, αλλά ως Πρόεδρος μερίδας  των Αμμοχωστιανών, μερίδας  των Μορφιτών, κάποιων άλλων Κοινοτήτων που πιθανό να επιστραφούν και γυρίσατε την πλάτη στους υπόλοιπους πρόσφυγες και εκτοπισμένους τους οποίους αρνείσθε να εκπροσωπήσετε. Γυρίσατε την πλάτη στο μεγαλύτερο αριθμό Βαρωσιωτών  εκτός της περίκλειστης περιοχής, μέρος των Μορφιτών, ολόκληρης της Επαρχίας Κερύνειας, της περιοχής Κυθρέας, της περιοχής  Ριζοκαρπάσου, και των άλλων Κοινοτήτων της Μεσαρκάς και της κατεχόμενης Λευκωσίας.

Κύριε Αναστασιάδη, το 2004 το σχέδιο ΑΝΝΑΝ καταψηφίστηκε όχι διότι είχαμε «ανησυχίες». Καταψηφίστηκε για την φιλοσοφία και την ουσία του. Τουρκοποιούσε τα κατεχόμενα, αποκλείοντας την επιστροφή των προσφύγων εκεί, διέλυε την Κυπριακή Δημοκρατία και παρέδιδε με τη λύση ΔΔΟ, τη διακυβέρνηση μιας νέας Κύπρου στην κηδεμονία και τους επεκτατικούς στρατηγικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας.  Μην υποκρίνεστε ότι σέβεστε τη λαϊκή ετυμηγορία του 2004 όταν συνεχίζετε να συζητάτε για απλές παραλλαγές λύσης, της φιλοσοφίας και ουσίας που απέρριψε ο Κυπριακός Λαός.

Αυτή σας η πολιτική συμπεριφορά διευκόλυνε και τους συνοδοιπόρους της Τουρκίας στη συνωμοσία κατά της Κύπρου, να στηρίζουν με «πάθος» λύση ΔΔΟ νομιζόμενοι ότι θα ξεγελάσουν τον Κυπριακό Λαό ότι του προσφέρουν και υπηρεσία αντικατοχική στο Κυπριακό.

Οι ευθύνες σας, και όλων των Διζωνικών πολιτικών Ηγετών είναι μεγάλες για τη σημερινή κατάντια στο Κυπριακό. Η πολιτική σας αυτή την οποία με στόμφο προβάλατε στην ομιλία σας, έχει απογυμνώσει την Κυπριακή Δημοκρατία από όλα τα πανίσχυρα  επιχειρήματα που μας προσφέρει το Διεθνές Δίκαιο και οπλίσατε την Τουρκία και τους εδώ εγκάθετους της με επιχειρήματα, τα οποία βρίσκουν ανταπόκριση  στους ξένους, οι οποίοι ευκαιρία ήθελαν να μην συγκρουσθούν με την Άγκυρα λόγω συμφερόντων. Τους διευκολύνετε να μην στηρίζουν το Δίκαιο στο Κυπριακό. Η  Κυπριακή Δημοκρατία δυστυχώς υπονομεύεται εκ των έσω, με την ακολουθούμενη πολιτική σας και των άλλων Διζωνικών Κομμάτων. Αυτή η πολιτική δεν θα φέρει το αποτέλεσμα  που αξίζει  στους  ήρωες της Δημοκρατίας, στους ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα, ούτε σε όλους εκείνους που αντιστάθηκαν στην εισβολή.

Συμφωνούμε σε ένα πράγμα που είπατε. Ο εχθρός ευρίσκεται πράγματι εντός των πυλών. Και όμως,  εσείς επιμένετε να προσπαθείτε να τον εξευμενίσετε κάνοντας συνεχώς υποχωρήσεις αντί να σταθείτε απέναντι του και όλοι μαζί να τον αντιμετωπίσουμε ως εχθρό εντός των πυλών  και να αγωνισθούμε για να εκδιωχθεί. Προτού μας πείτε το αιώνιο Πώς;;; εμείς λέμε πρώτα να τον αποκαλέσετε επιτέλους εχθρό και έτσι να τον προβάλλετε και να σταματήσετε  να του παραχωρείτε σε συνομιλίες  και μή, κυριαρχικά Δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κατάντησε ο Μινώταυρος που ήθελε κάθε τόσο Παρθένες και τις έπαιρνε, μέχρι που φάνηκε ο Θησέας. Στην περίπτωσή μας ο Θησέας είναι ο ΛΑΟΣ μας και ελπίζουμε σύντομα να πεί φτάνει πιά.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια 



Σημείωση:   Σχολιάζουμε με ανοικτή επιστολή διότι, δεν γνωρίζουμε αν φτάνουν κοντά σας η σωρεία των επιστολών μας αφού,  δεν έχουμε ούτε ένδειξη ότι λαμβάνονται, ούτε απάντηση πήραμε καμμιά φορά στους προβληματισμούς και τα σχόλια που υποχρεωνόμαστε να κάνουμε σε θέματα που μας αφορούν, ως Σωματείο.