6.7.21

Γλυκά Νερά: Επικίνδυνος άνθρωπος ο συζυγοκτόνος – Γιατί δεν έγινε η μεταφορά με ελικόπτερo

 


Παρά τις αρχικές διαρροές ότι ο συζυγοκτόνος είχε μεταφερθεί με ελικόπτερο από την Αλόννησο στην Αθήνα, τελικά η επιχείρηση μεταφοράς του έγινε με σκάφος και δικινητήριο αεροπλάνο καθώς ο πιλότος θεωρήθηκε επικίνδυνος και ικανός ακόμη και να… ρίξει το ελικόπτερο.

Με τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλου συνεχίζουν να ασχολούνται τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, με την Sun να χαρακτηρίζει «επικίνδυνο άνθρωπο» τον 33χρονο πιλότο σε δημοσίευμά της.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται αστυνομική πηγή για την επιχείρηση μεταφοράς του Αναγνωστόπουλου από την Αλόννησο στην Αθήνα λίγο πριν την ομολογία.

Ως γνωστόν, αρχικά η αστυνομία είχε αφήσει να διαρρεύσει ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα μεταφερόταν στην Αθήνα με ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ που προσγειώθηκε στην Αλόννησο, αμέσως μετά το μνημόσυνο για τις 40 μέρες  από τον θάνατο της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς.

Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες έχουν διαρρεύσει άλλες πληροφορίες – τις οποίες επικαλείται και η Sun – σύμφωνα με τις οποίες ο συζυυγοκτόνος αρχικά μεταφέρθηκε με σκάφος από την Αλόννησο στη Σκιάθο και από εκεί με δικινητήριο αεροσκάφος στην Αθήνα.

Ικανός να ρίξει το ελικόπτερο

Σύμφωνα με την πηγή της βρετανικής τάμπλοιντ, οι αστυνομικοί που οργάνωσαν και εκτέλεσαν την επιχείρηση αυτή γνώριζαν ότι είχαν να κάνουν με έναν «επικίνδυνο άνθρωπο».

Όπως αναφέρεται, επίσης, «οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να μεταφέρουν τον δολοφόνο της Καρολάιν Κράουτς με το ελικόπτερο της αστυνομίας καθώς ανησυχούσαν ότι μπορεί να προσπαθούσε να το καταρρίψει επιχειρώντας να αυτοκτονήσει».

Τον είχαν ικανό μέχρι και να επιχειρήσει να ρίξει το ελικόπτερο σε μια πιθανή και απέλπιδα προσπάθεια να ξεφύγει από τον κλοιό των αστυνομικών, ξέροντας πολύ καλά ότι το ταξίδι επιστροφής στην Αθήνα θα είχε ως τελικό προορισμό τον Κορυδαλλό.

«Είχαμε σχεδιάσει την επιχείρηση με κάθε λεπτομέρεια. Δεν θα παίρναμε κανένα ρίσκο. Η σχέση μας είχε αναπτυχθεί και γνωρίζαμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν επικίνδυνο άνθρωπο που ήταν ικανός για τα πάντα» λέει η πηγή που επικαλείται η Sun.

«Χαμογελούσε λίγα λεπτά μετά το μνημόσυνο»

Ο άνθρωπος που μετέφερε τον Αναγνωστόπουλο από την Αλόννησο στη Σκιάθο, ο καπετάνιος Δημήτρης Άνθιμος, επιβεβαιώνει την κυνικότητα του καθ’ ομολογίαν δράστη του εγκλήματος των Γλυκών Νερών.

Ο καπετάνιος, που κανονικά εργάζεται σε γνωστό ξενοδοχείο στη Σκόπελο, ξαφνιάστηκε όταν οι ελληνικές αρχές του ζήτησαν να μεταφέρει έναν VIP από την Αλόννησο στη Σκιάθο.

Μόνο όταν αντίκρισε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και τους δύο αστυνομικούς με πολιτικά που τον συνόδευαν, αντελήφθη τι συμβαίνει.

«Η επιβίβαση ήταν με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς. Μπήκε από δω πέρα μέσα στο σκάφος συνοδεία. Το τοποθέτησαν και τον έβαλαν εδώ πέρα σε αυτό το σημείο και έκατσε. Δεξιά και αριστερά του τον είχαν αστυνομικοί» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον καπετάνιο, ο συζυγοκτόνος ακόμη και την τελευταία στιγμή, ακόμη και λίγα λεπτά μετά το μνημόσυνο της 20χρονης, χαμογελούσε.

«Δεν έχω ξαναδεί καλύτερο ηθοποιό. Αυτός ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια της μεταφοράς ήταν χαμογελαστός λες και πήγαινε κρουαζιέρα και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι αυτός ο άνθρωπος είχε σκοτώσει τη γυναίκα του και πριν από λίγο ήταν στο μνημόσυνό της» ανέφερε ο Δημήτρης Άνθιμος μιλώντας για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

https://www.tanea.gr/