4.7.21

O tempora, o mores… Ω καιροί, ω ήθη…

 


4/07/2021 - 1:16πμ

Γραφει ο Παναγιώτης Αποστολου

Αυτή η φράση ανήκει στον Κικέρωνα προς τον Ρωμαίο κυβερνήτη της Σικελίας και η μετάφρασή της είναι: “Ω καιροί, ω ήθη”…
Σήμερα αυτή η έκφραση χρησιμοποιείται ευρέως, όταν θέλουμε να κάνουμε κριτική ηθών και πράξεων με έναν ιδιαίτερο τόνο ειρωνείας και σαρκασμού!
Θα μου πείτε γιατί ξεκινάω τη στήλη έτσι σήμερα!
Θα σας παραθέσω δυο γεγονότα και τα συμπεράσματα δικά σας:
Πρώτον: Στις αρχές του Ιουνίου στο αεροδρόμιο των Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, εκατοντάδες φίλοι του Τριαντάφυλλου, τον υποδέχτηκαν με πυρσούς και καπνογόνα μετά την αποχώρησή του από το τηλεπαιχνίδι “επιβίωσης” (Survivor)!


Δεύτερον: Άφιξη στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” είχαμε όμως και του Ολυμπιονίκη μας Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος στους κρίκους κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ντόχα, ωστόσο το πιο σημαντικό είναι ότι εξασφάλισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου θα υπερασπιστεί τον τίτλο του!
Ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του 2016 στους κρίκους, ο επονομαζόμενος “Άρχοντας των κρίκων” με την παγκόσμια αναγνώριση, ο Έλληνας υπερπρωταθλητής με τα δέκα χρυσά μετάλλια από Ολυμπιάδες, Παγκόσμια πρωταθλήματα και Πανευρωπαϊκούς αγώνες, έφτασε στο αεροδρόμιο!
Εκεί τον υποδέχτηκαν μερικοί συγγενείς και φίλοι! Ήσυχα και απλά!
Τον αθλητή που έχει σηκώσει πολλές φορές στην πλάτη του την Ελλάδα! Που έχει κλάψει στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και στο ανέβασμα της Ελληνικής Σημαίας στον μεγαλύτερο ιστό!
Άρα αντιλαμβάνεστε πώς θυμήθηκα τον Κικέρωνα και το: “Ω καιροί, ω ήθη”!!

https://www.olympia.gr/