12.7.21

Ν.Χαρδαλιάς: Έδωσε εντολή να περάσουν χωρίς έλεγχο ασθενείς με κορωνοϊό από Τουρκία - Ενώ έβαζε σε lockdown την Ελλάδα!

Ποιος είναι αυτός που δίνει εντολή να μπαίνουν άρρωστοι με κορωνοϊό στην Ελλάδα;
΄Έπρεπε ήδη να είχε εξωπεταχτεί από τη κυβέρνηση και να ήταν υπόδικος για παράβαση
κακουργηματικού χαρακτήρα, αφού με την εντολή που έδωσε, εξέθεσε σε κίνδυνο ζωής
συνανθρώπους μας, παραβαίνοντας παράλληλα το καθήκον του.
Juan

Tην ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορούσε τους πολίτες για ανευθυνότητα και έβαζε τη χώρα στο δεύτερο lockdown ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης του έδινε εντολή να περάσουν χωρίς έλεγχο ασθενείς με κορωνοϊό από την Τουρκία! 

Ο λόγος για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει δείξει αρκετές φορές με το δάχτυλο τους πολίτες και τους έχει κατηγορήσει για την αποτυχία του lockdown. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινό άρθρο της «ΕΦ.ΣΥΝ», στις 22 Οκτωβρίου του 2020, λίγο πριν ανακοινώσει η κυβέρνηση το σκληρό lockdown, με αρκετά σκληρά μέτρα να υπάρχουν προκειμένου να μπει κάποιος στην Ελλάδα ο Ν.Χαρδαλιάς έδωσε εντολή να περάσει χωρίς έλεγχο η αποστολή της Φενέρμπαχτσε η οποία θα αγωνιζόταν με τον Παναθηναϊκό.

Όπως αναφέρεται στα τηλεφωνική μηνύματα τα οποία φέρεται να είναι ανάμεσα στον αρμόδιο αξιωματικό Πολιτικής Προστασίας και τον επικεφαλής της υπηρεσίας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο αξιωματικός φέρεται να μιλάει για την αποστολή της Φενέρμπαχτσε η οποία θα αγωνιζόταν με τον Παναθηναϊκό για τη Euroleague και του αποκαλύπτει πως τέσσερα άτομα της αποστολής έχουν πυρετό, με τον επικεφαλής να του απαντάει ότι η ομάδα μπορεί να περάσει, κάτι που αποτελεί «εντολή του Νίκου Χαρδαλιά».

Αναλυτικά τα όσα είπαν:

Αξιωματικός: Τέσσερα άτομα συνοδείας από τη Φενέρ έχουν πυρετό!

Επικεφαλής: Να περάσει η ομάδα!

Αξιωματικός: Σίγουρα;

Επικεφαλής: Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε, στο πακιστανικό το τηλέφωνο.

Είναι ξεκάθαρο από τη συνομιλία ότι ο επικεφαλής επικαλείται τον πολιτικό του προϊστάμενο, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος φαίνεται ότι δε νοιάζεται για τα τέσσερα άρρωστα άτομα και επιτρέπει κανονικά την είσοδο της ομάδας στην Ελλάδα.

Ωστόσο υπάρχει και συνέχεια η οποία είναι σίγουρα χειρότερη. Ο επικεφαλής δίνει εντολή να περάσει η αποστολή παρά τις προσπάθειες που κάνει άντρας της πυροσβεστικής όπως μπορείτε να δείτε στη δεύτερη συνομιλία.

Η συνεχής αναφορά στα «Πακιστανικά» τηλέφωνα επιβεβαιώνει το γεγονός ότι γνωρίζουν οι συνομιλούντες πως υπερβαίνουν τα καθήκοντά τους, προκειμένου να εκτελέσουν τις άνωθεν εντολές της πολιτικής τούς ηγεσίας.

Μάλιστα υπάρχει και ακόμα ένα μήνυμα, στο οποίο ο αξιωματικός τονίζει ότι η αποστολή μπορεί να περάσει, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που υπάρχει.

Ήταν 22 Οκτωβρίου 2020 όταν η ΚΑΕ Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του ΠΑΟ πανηγύρισε το ίδιο βράδυ τη νίκη της με 82-68.
 
Πέντε ημέρες μετά εμφανίζεται το πρώτο κρούσμα στην ομάδα του ΠΑΟ, ενώ τη μεθεπόμενη ανακοινώνεται και δεύτερο επιβεβαιωμένα κρούσμα. Για τον λόγο αυτό αναβλήθηκε εξάλλου την ίδια μέρα το παιχνίδι της ΚΑΕ ΠΑΟ με τη Ζενίτ. Ήδη πολλοί αγώνες αναβάλλονταν τότε σε όλη την Ευρώπη, μια και το σαρωτικό δεύτερο κύμα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη και οι γιατροί με τους νοσηλευτές έδιναν μάχες στις εντατικές
.

https://www.pronews.gr/