11.7.21

Ρελάνς Γάλλων: Οι Gowind ως “ενδιάμεση λύση” για τις φρεγάτες Belh@rra;

Από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου 2021, η Naval Group συμμετέχει στην πρώτη διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA, που διοργανώνει το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η Naval Group θα παρουσιάσει την υπερσύγχρονη πρόταση της πολεμικών πλοίων, που περιλαμβάνει τη φρεγάτα FDI, την πιο σύγχρονη φρεγάτα νέας γενιάς.

Κατά τη διάρκεια  της έκθεσης, η Naval Group θα παρουσιάσει επίσης τις δυνατότητες της να παρέχει υπηρεσίες που ικανοποιούν τις απαιτήσεις των πελατών της και να οργανώνει σε σύντομα χρονικά διαστήματα, καινοτόμες στρατηγικές συνεργασίες για τη μεταφορά τεχνολογίας. Η Naval Group είναι ο κύριος εταίρος της DEFEA, αναφέρει Δεκτίο Τύπου της εταιρείας.

Η Naval Group θα βρίσκεται στο περίπτερο Ε19 της έκθεσης που φιλοξενείται στο Metropolitan Expo Athens! 

Η συμβολή στη Ναυτική και Βιομηχανική αυτονομία της Ελλάδας 

 

Η Naval Group έχει δεσμευτεί να παρέχει στους πελάτες της δυνατότητες υψηλών επιδόσεων ναυτικού πολέμου καθώς και μακρόχρονη υποστήριξη. Μέσω μεταφοράς τεχνολογίας για την παραγωγή και συντήρηση των αμυντικών συστημάτων, υποστηρίζει τους εταίρους της και συμβάλλει στην ενίσχυση  της εθνικής τους ασφάλειας στην αυτονομία και την κυριαρχία τους. Η εταιρεία έχει παρουσία  στην Ελλάδα από το 2008 και είναι σε θέση να προσφέρει το ισχυρό και επιτυχημένο ιστορικό της που αφορά  στα  μεγάλα  και επιτυχημένα  προγράμματα, παγκοσμίως, μεταφοράς  τεχνολογίας.

Στη διάρκεια της DEFEA, η Naval Group θα επανεπιβεβαιώσει τη δέσμευση της για ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών με την Ελληνική Βιομηχανία και το Ελληνικό Ναυτικό. Η Naval Group υπέβαλε ως μέρος της French Team, από κοινού με MBDA και Thales, ένα ολοκληρωμένο πακέτο σχεδιασμένο για να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα έχει τις καλύτερες δυνατότητες στο συντομότερο χρονικό διάστημα με βελτιστοποιημένο κόστος, καθώς και ένα ισχυρό σχέδιο Συμμετοχής της Ελληνικής Βιομηχανίας.

 

Η Naval Group παρουσιάζει την ολοκληρωμένη πρόταση της για σύγχρονους στόλους 

 

Η Naval Group είναι μία από τις λίγες εταιρείες παγκοσμίως που έχει την ικανότητα να παρέχει απευθείας ή με μεταφορές τεχνολογίας, μια πλήρη γκάμα πολεμικών πλοίων με τα συστήματα μάχης τους και όλο τον κρίσιμο εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για τη συμμετοχή μιας ναυτικής δύναμης σε ένα θέατρο επιχειρήσεων.

Το περίπτερο της Naval Group στην DEFEA θα αντικατοπτρίζει αυτήν την ολοκληρωμένη πρόταση με έμφαση σε πλοία επιφανείας και καινοτόμες λύσεις.

Η φρεγάτα FDI, είναι η 5η γενιά πλοίου μάχης, ναυτικής υπεροχής και  διαχείρισης  κρίσεων. Το πολεμικό αυτό πλοίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για ναυτικά που αναζητούν μια συμπαγή φρεγάτα ικανή να εκτελεί ένα μεγάλο φάσμα αποστολών είτε ανεξάρτητα ή εντός μιας ομάδας μάχης. Όπως και οι φρεγάτες FREMM, η φρεγάτα FDI διαθέτει δυνατότητες υψηλού επιπέδου στους τομείς αντιαεροπορικής άμυνας, άμυνας επιφανείας, ανθυποβρυχιακών δυνατοτήτων και ασύμμετρων απειλών, ενσωματώνοντας  τη λειτουργική κληρονομιά του Γαλλικού Ναυτικού που αποκτήθηκε μέσα σε  καταστάσεις μάχης.

Ως η πρώτη ψηφιακή φρεγάτα, η FDI ενσωματώνει συστήματα τελευταίας γενιάς γύρω από μια ναυτική ψηφιακή αρχιτεκτονική κατανεμημένου cloud, εγγενώς ασφαλισμένη στον κυβερνοχώρο και συμβατή με τις νέες εξελίξεις στο τομέα της Τεχνολογίας Πληροφοριών προσφέροντας παράλληλα στα πληρώματα προσαρμοσμένες υπηρεσίες. Πολλαπλές εκδόσεις είναι διαθέσιμες ώστε να καλύπτουν  τις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε πολεμικού ναυτικού.

Το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό θα εντάξει πέντε (5) φρεγάτες FDI στο δυναμικό του. Η  πρώτη  από αυτές είναι ήδη σε παραγωγή και θα παραδοθεί το 2024 ενώ οι επόμενες δύο το 2025.

Η FDI HN θα καλύπτει όλες τις απαιτήσεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ενώ η πρώτη  θα μπορούσε να ενταχθεί  σε υπηρεσία στις αρχές του 2025. Η προσφορά της Naval Group περιλαμβάνει την κατασκευή 3 από τις 4 φρεγάτες στην Ελλάδα.

H Gowind® είναι μια συμπαγής πολεμική ναυτική πλατφόρμα επιφανείας, εξοπλισμένη με ένα σύνολο υπερσύγχρονων, δοκιμασμένων σε πραγματικές συνθήκες, αντιαεροπορικών, αντιπλοϊκών και ανθυποβρυχιακών  συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.   

Η Gowind® αξιοποιεί τα καλύτερα τεχνολογικά επιτεύγματα που αναπτύχθηκαν και αξιοποιήθηκαν από τη Naval Group για μεγάλες φρεγάτες, προκειμένου να προβλεφθούν και να καλυφθούν μελλοντικές επιχειρησιακές απαιτήσεις. Ενσωματώνει την τελευταία γενιά συστημάτων μάχης που ανέπτυξε η Naval Group, SETIS®, το "Panoramic Sensors and Intelligence Module (PSIM)" - ένας συνδυασμός του ενσωματωμένου ιστού με τους διάφορους αισθητήρες του και του Επιχειρησιακού Κέντρου με συναφείς τεχνικούς χώρους – καθώς και το υψηλό επίπεδο ολοκλήρωσης, αυτοματοποίησης και φιλικότητας προς το χρήστη των συστημάτων της Naval Group.

Η κορβέτα Gowind®  είναι ήδη δοκιμασμένη στη θάλασσα με το αιγυπτιακό ναυτικό και μετά από μια πρώτη μονάδα  που κατασκευάστηκε στη Γαλλία σε μόλις 38 μήνες, η υπόλοιπη σειρά του τύπου, κατασκευάζεται με επιτυχία στην Αίγυπτο.

Όλη η προσφερόμενη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών της Naval Group θα εμφανίζεται στο  Naval Xplore (στο περίπτερο της εταιρείας στη DEFEA). Έτσι, οι επισκέπτες και οι σχετικές αντιπροσωπείες που θα παραβρεθούν, θα έχουν την ευκαιρία, να ανακαλύψουν ολόκληρη την προσφερόμενη γκάμα πολεμικών πλοίων της Naval Group  σε εικονικές επιχειρησιακές καταστάσεις. 

Το Naval Xplore είναι ένα διαδραστικό, συναρπαστικό και προσαρμόσιμο 3D κέντρο σε μικρογραφία. Σε ιδιαίτερο χώρο του περίπτερου, οι επισκέπτες θα έλθουν σε επαφή με την αυξανόμενη πολυπλοκότητα του επιχειρησιακού περιβάλλοντος ενός πολεμικού πλοίου, σε συνδυασμό με την ποικιλία των απειλών και την απόδοση νέων όπλων. Η διαχείριση προτεραιότητας και χρόνου είναι απαραίτητη για να υπάρχει δυνατότητα μιας σαφούς, ακριβής και ενημερωμένης τακτικής εικόνας, καθώς και για την αντιμετώπιση με σωστό τροπο των βραχυπρόθεσμων απειλών. Χάρη στα επιχειρησιακά σχόλια και τις συνεχείς επενδύσεις στην Ερευνα & Ανάπτυξη, η Naval Group αποδεικνύει μέσω της εμπειρίας του Naval Xplore πώς τα πλοία της Naval Group και τα συστήματα μάχης τους  παρέχουν έξυπνες και καινοτόμες λύσεις για την κάλυψη των αναγκών των πολεμικών ναυτικών.

 

Στην τελική ευθεία η διαδικασία 

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις έξι προτάσεις οι οποίες βρίσκονται υπό αξιολόγηση οι τέσσερις φαίνεται να προκρίνονται σε ένα άτυπο τελικό «final four». Οι ισχυρές υποψηφιότητες που συγκροτούν έως τώρα την τετράδα του «final four» φαίνεται ότι είναι αυτές της Ολλανδικής Damen με την Sigma, της Γαλλικής Naval Group με την Belhara, της Ιταλικής Fincantieri με την Fremm και της Αμερικανικής Lockheed Martin με την MMSC(HF2). Για διαφορετικούς λόγους οι οποίοι δεν αφορούν κυρίως τη διαμόρφωση των προτεινόμενων πλοίων φαίνεται ότι έξω από την τελική μάχη μένουν τόσο η πρόταση των Άγγλων για την Arrowhead140 όσο και των Γερμανών για την A-200.

https://www.pentapostagma.gr/