16.7.21

Με BMP-1 που απέσυρε ως «μη κατάλληλα» ο ΕΣ τα ΕΑΣ στην DEFEA 2021

 

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) δήλωσαν βροντερό παρών στη διεθνή έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021 με ένα  ιδιαίτερο περίπτερο, το οποίο κοσμείται από το εντυπωσιακό Τεθωρακισμένο όχημα Μάχης (ΤΟΜΑ) τύπου BMP-1.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια ιστορίας των ΕΑΣ και η παρουσία τους στη φετινή DEFEA σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την εταιρεία, που μεταξύ άλλων, δραστηριοποιείται στην κατασκευή πυρομαχικών (μικρών, μεσαίων και μεγάλων διαμετρημάτων) συμβατών με ΝΑΤΟϊκού τύπου οπλικά συστήματα.

Τα ΕΑΣ δίνουν έμφαση στον διοικητικό, οικονομικό και παραγωγικό μετασχηματισμό ενώ κινούνται με εξωστρέφεια και έμφαση στην ποιότητα και την αξιοπιστία. Με ενέργειες της διοίκησης έχουν ενεργοποιηθεί ξανά ζωτικής σημασίας παλιές συμβάσεις με τις Ένοπλες Δυνάμεις με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις συμβάσεις για τα αντιβαλλιστικά κράνη και τις διόπτρες. Παράλληλα, με το βλέμμα στραμμένο και στο εξωτερικό, προχωρά η σύμβαση με την Αίγυπτο για τα βλήματα των 105 mm.

Η σημασία των ΕΑΣ στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Ο ρόλος των ΕΑΣ για το «οικοσύστημα» της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας είναι κομβικός. Προς αυτή την κατεύθυνση, τα ΕΑΣ προχωρούν σε στρατηγικές συνεργασίες με ελληνικές και διεθνείς εταιρείες, επενδύοντας σε σημαντική ανταλλαγή τεχνογνωσίας που διασφαλίζει την μακροβιότητα της εταιρείας. Εξάλλου, σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η μεταφορά του συνόλου της παραγωγής από τον Υμηττό στο Λαύριο σε νέες εγκαταστάσεις με σύγχρονες υποδομές.

«Από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου έθεσα ως στόχο το παρελθόν της εταιρείας να αποτελέσει οδηγό για ένα δημιουργικό μέλλον» τονίζει o διευθύνων Σύμβουλος των ΕΑΣ Νίκος Κωστόπουλος. Ο ίδιος αναφέρει: «Προχωράμε δυνατά και στηριζόμαστε στο πιο ισχυρό μας ανταγωνιστικό μας όπλο, τα στελέχη μας. Τα ΕΑΣ θα συνεχίσουν να αποτελούν εταιρεία πρότυπο με εθνικό προσανατολισμό, και εξωστρεφή στρατηγική συνεργασιών συνεισφέροντας και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Δείτε σχετικό βίντεο:

 https://www.defencenet.gr/