7.7.21

Bloomberg: Nαυτικά επεισόδια με ανεξέλεγκτες συνέπειες μεταξύ συνασπισμού Ρωσίας-Κίνας και ΝΑΤΟ - Η ισορροπία ισχύος άλλαξε!

 

Για παγκόσμιο ναυτικό πόλεμο μεταξύ της συμμαχίας Ρωσίας-Κίνας και της Δύσης-ΝΑΤΟ μιλούν Αμερικανοί αναλυτές και απόστρατοι αξιωματικοί.

Ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο δεν πρέπει  αυτή τη φορά να θεωρηθεί απίθανο καθώς η ισορροπία ισχύος έχει αλλάξει και η Ρωσία δεν είναι μόνη της. Στην πραγματικότητα είναι πολύ πιθανό είτε στη Μαύρη Θάλασσα είτε στην Νότια Σινική Θάλασσα και το αποτέλεσμα θα είναι σύγκρουση. Μένει να δούμε αν αυτή θα είναι περιορισμένη ή… όχι.

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ: Πιθανή σύγκρουση στην Μαύρη Θάλασσα – Η Τουρκία θα κλείσει τα Στενά

Ο αξιωματικός ε.α. του Αμερικανικού Ναυτικού, Harry Tabakh, τόνισε πως η Ρωσία ευθύνεται που έχουν συγκεντρωθεί τόσες δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα όπως είναι το Defender, το Ross και άλλα πολεμικά πλοία.

“Όλα αυτά τα πλοία που κουβαλούν τον “θάνατο” αργά ή γρήγορα θα εμπλακούν σε επεισόδιο που θα προκαλέσει έναν πόλεμο.

Η επικίνδυνη κατάσταση, σύμφωνα με τον Tabakh, δημιουργήθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Β. Πούτιν. Υπό τις διαταγές του η Ρωσία προκαλεί τα πλοία του ΝΑΤΟ επιδιώκοντας σύγκρουση.

Όταν πλοία όπως το Defender και το USS Cook περνούν στην Μαύρη Θάλασσα, οι Ρώσοι ξεκινούν επικίνδυνους ελιγμούς γύρω τους, προσπαθούν να τους μπλοκάρουν τον διάδρομο, πετούν πολύ κοντά τους, τόσο κοντά που τρέμει το κατάστρωμα.

Αυτό αργά ή γρήγορα όλο αυτό θα οδηγήσει σε κάποιου είδους ατύχημα. Πολύ συχνά ξεκινούν πόλεμοι, συγκρούσεις.

Είναι η συμπεριφορά των Ρώσων που αυξάνει το ΝΑΤΟϊκό στρατιωτικό απόσπασμα στην περιοχή.

Τα δυτικά πολεμικά πλοία μεταφέρουν επικίνδυνα όπλα όπως πυραύλους Tomahawk.

Από την άλλη πλευρά η Μαύρη Θάλασσα δεν παίζει κανέναν ιδιαίτερο ρόλο. Μπορούμε να κτυπήσουμε απ όλες τις πλευρές και την παρακολουθούμε από παντού.

Άλλωστε η Τουρκία είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Θα μπλοκάρει τον Βόσπορο και η Μαύρη Θάλασσα θα κλείσει” αναφέρει ο ίδιος.

Προειδοποίηση Iαπωνίας σε ΗΠΑ: Ρωσία και Κίνα ετοιμάζουν αιφνιδιαστική επίθεση στον Ειρηνικό – Διατρέχουμε θανάσιμο κίνδυνο!

Bloomberg: Παγκόσμιος ναυτικός πόλεμος

Την τελευταία φορά που η Μεγάλη Βρετανία και η Ρωσία πολέμησαν στην Μαύρη Θάλασσα ήταν κατά την διάρκεια του Κριμαϊκού Πολέμου στα μέσα του 19ου αιώνα.

Η τριετής σύγκρουση, για την οποία μιλά η μπαλάντα «Επίθεση της Φωτεινής Ταξιαρχίας» από τον Βρετανό ποιητή Alfred Tennyson, οδήγησε στη χρήση τηλεγράφων, μεταφορών στρατευμάτων μέσω σιδηροδρόμων και ναυτικών όπλων, γράφει το Bloomberg.

Πρόσφατα το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία συγκρούστηκαν ξανά. Στις 23 Ιουνίου, το HMS Defender, κάνοντας τη διαδρομή Οδησσός-Μπατούμι, μπήκε στην υδάτινη περιοχή που η Ρωσική Ομοσπονδία θεωρεί τα χωρικά της ύδατα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Οι Ρώσοι έριξαν προειδοποιητικά πυρά και βόμβες για να ανακόψουν την πορεία του πλοίου.

Ο λόγος για το περιστατικό είναι απλός, το Λονδίνο και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν το Κίεβο και πιστεύουν ότι η Κριμαία «προσαρτήθηκε» από τη Μόσχα. Αναγνωρίζουν ότι τα ύδατα στα ανοικτά της Κριμαίας ανήκουν στην Ουκρανία, έτσι η Μεγάλη Βρετανία αποφάσισε να προχωρήσει σε αβλαβής διέλευση σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Στην πραγματικότητα, έχουμε μπροστά μας μια νέα εκδοχή του “Μεγάλου Παιχνιδιού” στη θάλασσα – της ισορροπίας τρόμου των Αυτοκρατοριών Βρετανίας και Ρωσίας τον 19ο αιώνα.

Ωστόσο, η Ουάσιγκτον κάνει το ίδιο με την Κίνα στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Επομένως, η πρόσφατη αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και της Μεγάλης Βρετανίας αποδεικνύει μόνο ότι ο νέος πόλεμος στη θάλασσα έχει γίνει παγκόσμιος.

Σύντομα θα γίνουμε μάρτυρες ακόμη περισσότερων περιστατικών μεταξύ των δυτικών χωρών και της συμμαχίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κίνας”.

Να σημειώσουμε πως το Bloomberg καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα με την προειδοποίηση της Ιαπωνίας όπως αποκάλυψε χτες το WarNews247.

https://warnews247.gr/