20.7.21

Ο Ερντογάν ανοίγει την Αμμόχωστο και ρίχνει το γάντι στον Μητσοτάκη

Τώρα...μάλιστα!
ΑΛΕΞ



 Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοινώνοντας το άνοιγμα του 3,5% της Αμμοχώστου, με τροποποίηση του καθεστώτος και απόδοση των περιουσίων στους ιδιοκτήτες από επιτροπή υπό την τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Στην ομιλία του  μετά την παρέλαση για τα 47 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 την οποία χαρακτήρισε «ειρηνευτική αποστολή», ο Ερντογάν είπς ότι “όσα θα πω θα προκαλέσουν την αντίδραση των Αμερικανών και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Τουρκία και ψευδοκράτος δεν πρόκειτΑΙ να κάνουν πίσω από τις θέσεις τους ,είπε: «Θα υπερασπιστούμε το δίκιο μας μέχρι τέλους. Δεν θα σπαταλήσουμε άλλα 50 χρόνια».

Μέχρι στιγμής από την ελληνική πλευρά υπάρχει μια ανακοίνωση του ΥΠΕΞ η οποία αναφέρει:

“Με τη συμπλήρωση σήμερα 47 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που οδήγησε στην παράνομη κατοχή άνω του ενός τρίτου της νήσου, αποτείουμε φόρο τιμής σε όσους αντιστάθηκαν στον εισβολέα και ιδιαίτερα στους πεσόντες. Σύσσωμος ο Ελληνισμός συνεχίζει να ζει με το δράμα των χιλιάδων αγνοουμένων, εκτοπισμένων και εγκλωβισμένων στην Κύπρο.  

Η Ελλάδα σε απόλυτο συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία εργάζεται για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, λύση που θα βασίζεται στις σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου. Μια Κύπρος ενωμένη στο πλαίσιο μιας δικοινοτικής διζωνικής Ομοσπονδίας.

Οι συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία, καθώς και η σημερινή ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας, για την ανατροπή της προοπτικής αυτής μας βρίσκουν απολύτως αντίθετους και τις απορρίπτουμε στο σύνολό τους.

Η συνέχιση των παράνομων ενεργειών, καθώς και των νέων εξαγγελιών από τουρκικής πλευράς καταπατούν τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και τις εκκλήσεις της Διεθνούς Κοινότητας. Είναι καταδικαστέες και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες.

Η Τουρκία οφείλει να σταματήσει άμεσα την προκλητική και παραβατική της συμπεριφορά και να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο”.

https://www.militaire.gr/