1.7.21

Τι είπε ο Πούτιν για το επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα και γιατί αναφέρθηκε στην Ελλάδα



 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε χθες εκτενώς στο επεισόδιο με το βρετανικό αντιτορπιλικό στη Μαύρη Θάλασσα. Ο Πούτιν είπε ότι “δεν θα γινόταν παγκόσμιος πόλεμος ακόμη κι αν βυθίζαμε το βρετανικό αντιτορπιλικό”. Ενδιαφέρον ωστόσο είχε η αναφορά του στην Ελλάδα. Που εμπλεκόμαστε;

Σύμφωνα με όσα είπε ο Ρώσος πρόεδρος “το βρετανικό αντιτορπιλικό μπήκε στα  χωρικά μας  ύδατα το μεσημέρι. Το πρωί, τα ραντάρ μας είχαν εντοπίσει αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος  που απογειώθηκε από την Ελλάδα.

Το αναγνωριστικό αεροπλάνο  και το αντιτορπιλικό ενήργησαν από κοινού για να διαπιστώσουν  πώς θα αντιδράσουμε σε τέτοιες καταστάσεις. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έδειξαν αυτό που έπρεπε», είπε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

Τα όσα είπε ο Πούτιν μας υπενθυμίζουν ότι η Ελλάδα προσφέρει στις ΗΠΑ “διευκολύνσεις” που δεν πρέπει να υποτιμούμε πρώτα απ΄ όλα εμείς οι ίδιοι. Είναι η απάντηση στο κουραστικά επαναλαμβανόμενο επιχείρημα για τη “σημασία της Τουρκίας για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ”, χωρίς να γίνεται καμία απολύτως αναφορά σ΄ όλα λαμβάνει η Ουάσινγκτον από την Ελλάδα. Η χώρα μας εμπλέκεται όπως φαίνεται σε υποθέσεις που τη βάζουν “απέναντι” σε χώρες όπως η Ρωσία και όλα αυτά χωρίς η Ελλάδα να ΄χει το παραμικρό κέρδος! Εκτός αν κάποιοι επιμένουν να θεωρούν “βοήθεια” το μεταχειρισμένο υλικό που έχουμε αγοράσει από τις ΗΠΑ, οι οποίες απέφυγαν και το κόστος καταστροφής του.

https://www.militaire.gr/


αναρτήθηκε από το συνεργάτη μας Μιχάλη Τσολάκη