20.7.21

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την ανακοίνωση Ερντογάν για άνοιγμα της Αμμοχώστου

Γιατί κάνατε τέτοιο...κακό στους φίλους και γείτονές μας Τούρκους
(που θέλετε να τους
βάλετε και στην Ε.Ε) ; Τους κατατρομάξατε! 
 Σιγά τα ..ωά και τα καλσόν!
Αν ζούσε ο Α. Παπανδρέου θα τολμούσαν οι Τούρκοι ;
Juan

Με ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ καταδικάζει την ανακοίνωση Ερντογάν για το άνοιγμα της Αμμοχώστου.


Η ανακοίνωση:

Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την σημερινή εξαγγελία του Τούρκου Προέδρου για τον αποχαρακτηρισμό μέρους της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων.

Η εξαγγελία αυτή αποτελεί κατάφορη παραβίαση των αποφάσεων 550 (1984) και 789 (1992) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τα οποία καλούν την Τουρκία να απέχει από μονομερείς και προκλητικές ενέργειες που αποσταθεροποιούν την περιοχή.

 Υπογραμμίζουμε με έμφαση την ανάγκη διατήρησης του καθεστώτος της περίκλειστής πόλης των Βαρωσίων και καλούμε την Τουρκία να σεβαστεί τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως οι 550 (1984), 789 (1992) και 1251 (1999).

 Η Ελλάδα, σε απόλυτο συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία παραμένει προσηλωμένη στην επίλυση του Κυπριακού στην βάση μιας Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, όπως ορίζουν οι σχετικές αποφάσεις του ΣΑ ΟΗΕ και είναι συμβατή με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αρχές που καλούμε την υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ χώρα, Τουρκία να σεβαστεί. (Τώρα μάλιστα!!!)

https://www.militaire.gr/