2.7.21

Ν. Καραγιαννακίδης για Μετρό Θεσσαλονίκης: Σταματήστε να διχάζετε την πόλη


 

02/7/2021


Σχολιάζοντας την επίσκεψη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο εργοτάξιο του Μετρό στο σταθμό Βενιζέλου μετά το «πράσινο» φως από το ΣτΕ για την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μία ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει αξιοποιώντας κορυφαία στελέχη του όπως ο Νίκος Παππάς και η Σία Αναγνωστοπούλου να μετατρέψει το εργοτάξιο του πολύπαθου σταθμού Βενιζέλου σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι πλέον ορατό και στον πλέον δύσπιστο, πως απόλυτη προτεραιότητα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η μικροκομματική και μικροπολιτική αξιοποίηση του θέματος που ανέκυψε, η χωρίς αιδώ προσήλωση τους σε έναν αντισυστημικό ακτιβισμό, οι προειδοποιήσεις και απειλές για καινούργιες προσφυγές που θα οδηγήσουν την ολοκλήρωση του έργου σε νέες καθυστερήσεις. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν εδώ για να προκαλέσουν, να ιντριγκάρουν, να καλλιεργήσουν τα ψεύδη στα οποία έχουν επενδύσει, πως δήθεν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ενδιαφέρεται για τον αρχαιολογικό πλούτο της πόλης, αδιαφορεί για την ενδεχόμενη καταστροφή των αρχαιοτήτων. Η κανονικότητα είναι για μια ακόμη φορά εχθρός τους,  παρουσιάζονται ως αυτόκλητοι σωτήρες για ένα ζήτημα που έχει πολλάκις διευκρινιστεί. Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους ενδιαφέρει η πραγματικότητα. Δεν τους ενδιαφέρει πως τα αρχαία θα επιστρέψουν ακέραια στη θέση τους. Όμως, όπως έχει εύστοχα γραφτεί, το ψέμα έχει ταχύτητα, αλλά η αλήθεια αντοχή. Και η αλήθεια στο τέλος πάντα κερδίζει. 

Η ώρα του Μετρό Θεσσαλονίκης ήρθε, τα εγκαίνια -όχι των μουσαμάδων, τα κανονικά- θα γίνουν μέχρι το τέλος του 2023. Σταματήστε να διχάζετε την πόλη, τώρα τρέχουμε για να κερδίσουμε το χρόνο που χάσαμε από τα προσκόμματα και τις πρόσφυγες, από τα εμπόδια που έβαζαν οι μονίμως ανησυχούντες».

 

Νίκος Καραγιαννακίδης

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας - Α’ Θεσσαλονίκης

Τ 6946 007772

nikoskaragiannakides@gmail.com