15.7.21

Γαλλικά μαχητικά νότια της Κρήτης και ανατολικά της Καρπάθου - Παρίσι στηρίζει Αθήνα



 Δείτε χάρτη-Βροντερό «είμαστε στο πλευρό» της Ελλάδας την ώρα που ο Ερντογάν ετοιμάζει φιέστα στα Κατεχόμενα

ΗΤουρκία ετοιμάζει την φιέστα στα κατεχόμενα της Κύπρου στις 20 Ιουλίου με τον Ερντογάν να κινείται σαφέστατα μακριά από κάθε λογική «ήρεμου καλοκαιριού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, κόντρα σε κάθε απόφαση του ΟΗΕ, ο Σουλτάνος θα αναφερθεί και σε γεωτρήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ήδη η κρατική εταιρία πετρελαίου της Τουρκία ζήτησε άδεια για τρείς περιοχές έξω από την Σελεύκεια και βορείως των κατεχομένων στην Κύπρο, προκειμένου να διεξάγει διερευνητικές γεωτρήσεις.

Η Αθήνα έχει διαμηνύσει με κάθε τρόπο πως δεν θα δεχθεί πλωτά γεωτρύπανα στην δική της δυνητική ΑΟΖ ενώ έχει καταστήσει εξίσου σαφές πως η οποιαδήποτε ενέργεια της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ θα έχει επιπτώσεις για την Άγκυρα.

Πέρα από αυτό όμως, για κάθε ενδεχόμενο η Ελλάδα θα θέσει σε ετοιμότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις της, ενώ και οι σύμμαχοί της φαίνεται να κινητοποιούνται για την χρονική περίοδο εκείνη.

Πέρα από τον εναέριο ανεφοδιασμό που θα πραγματοποιήσουν μαχητικά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ειδικά της Ινδίας στην περιοχή της Κρήτης, τον οποίο αποκάλυψε το Πενταπόσταγμα, μία ακόμα εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει πως το Παρίσι τηρεί μέχρι στιγμής τον λόγο του και σε στρατιωτικό τουλάχιστον επίπεδο, στέκεται στο πλευρό της Αθήνας.

Πέρα λοιπόν από τα μαχητικά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ινδίας που θα κάνουν ένα πέρασμα από την περιοχή στις 21 Ιουλίου, στέλνοντας μήνυμα πως οι δύο αυτές χώρες δεν αστειεύονται, η Γαλλία πραγματικά θα κάνει «σουρωτήρι» την περιοχή νοτίως και ανατολικώς της Κρήτης και της Καρπάθου!

Ούτε μία ούτε δύο αλλά 8 ολόκληρες ΝΟΤΑΜ έχει εκδώσει η Αθήνα για δραστηριότητες εναέριου ανεφοδιασμού της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας νοτίως και ανατολικώς της Κρήτης και της Καρπάθου και σε αποστάσεις που φτάνουν ακόμα και στα ανατολικά όρια του FIR Αθηνών με το FIR Λευκωσίας. Μια διαδικασία που αν μη τι άλλο στέλνει μήνυμα στην Άγκυρα ότι το μακρύ χέρι της Γαλλίας φτάνει μια ανάσα από την Κύπρο σε περίπτωση που η Τουρκία αποφασίσει να διαβεί τον Ρουβικώνα.

Επειδή μάλιστα οι Γάλλοι εννοούν συνήθως αυτό που λένε η δραστηριότητα αυτή δεν θα είναι μόνο για μία ή δύο ημέρες αλλά θα ξεκινήσει από τις 17 Ιουλίου, θα συνεχίσει την 20η που ο Σουλτάνος θα κάνει τα δικά του, αλλά και την επόμενη και για ακόμα 4 ημέρες!

Δηλαδή από τις 17 Ιουλίου έως τις 25 Ιουλίου η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία θα «γαζώνει» όλη την περιοχή αυτή που πέρα από μήνυμα ετοιμότητας δείχνει πως έχει γραμμένο και στα παλαιότερα των υποδημάτων της το ούτως ή άλλως παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Δεν αποκλείεται μάλιστα τα γαλλικά αεροπλάνα να συνεκπαιδευτούν και με ελληνικά αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι πως την χρονική περίοδο που η Τουρκία θα ανεβάζει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, στο FIR Αθηνών και μάλιστα νότια και ανατολικά της Κρήτης και της Καρπάθου θα πετούν μαχητικά της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας για 8 ολόκληρες ημέρες ενώ για μία ημέρα θα περάσουν και μαχητικά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ινδίας. 


 https://www.pentapostagma.gr/